in

Disney Channel Türkiye Kapanıyor: İçerikler Disney+’a Taşınıyor

Disney Channel Türkiye kapanıyor. Yayın hayatına veda edeceğini duyuran kanalın sevilen içerikleri Disney Plus’a taşınacak.

Disney Channel Türkiye Kapanıyor
- Reklam -
- Reklam -

Disney Channel Türkiye kapanıyor. 15 yıldır aralıksız yayınlarına devam eden kanal, Disney Plus Türkiye’nin gelmesiyle yayın hayatına son veriyor.

29 Nisan 2007’de yayın hayatına başlayan Disney Channel, Ocak 2012 itibarıyla da ücretsiz bir kanal haline geldi. Platform, yayınladığı çizgi film, ilk gençlik dizileri haricinde Türkiye’ye özel içerikler de sunmasıyla geniş bir izleyici kitlesi edindi. Her ne kadar çocuk odaklı başlasa da, zamanla yayınladığı diziler sayesinde izleyici yaş ortalaması da yükseldi.

Disney’in önce Lucasfilm’i sonra Marvel ve Fox gibi firmaları satın almasıyla çocuklara yönelik içerikleri de çoğaldı. Spider-Man ve Star Wars’a özel yapımlar Türkiye’de Disney Channel aracılığıyla izleyicilerle buluştu. Kanal şu anda Türksat 4A başta olmak üzere, D-Smart, Digiturk, Kablo TV, Tivibu, Turkcell TV+ ve Vodafone TV gibi birçok mecrada izlenebilir halde.

- Reklam -

Disney Plus, Türkiye pazarına oldukça iddialı bir şekilde girmeye hazırlanıyor. Yaz aylarında ülkemize geleceği açıklanan Disney’in dijital yayın servisi için tanınmış birçok isimle önemli anlaşmalar yapıldı ve halihazırda birçok dizi projesi çekim aşamasında. Amazon Prime Video’ya göre Netflix’e daha dişli bir rakip olacağını şimdiden gösteren Disney, tüm içerikleri tek çatı altında toplamaya başladı bile.

Yayın Hayatına Son Verecek Olan Disney Channel Türkiye İçerikleri Disney Plus’a Geliyor

Disney Channel Türkiye Kapanıyor

Disney Channel Türkiye, resmi sosyal medya hesaplarından “Biraz hüzünlü biraz mutlu bir haberimiz var” başlığıyla yayınladığı yeni bir videoda Disney Channel ile artık vedalaşma vaktinin geldiğini duyurdu. Ancak bunun bir son olmadığı belirtilen duyuruda, yepyeni bir başlangıç yapacaklarını ve bundan sonra sık sık izlenen içeriklerin Disney Plus ile geleceği belirildi.

- Reklam -

Kanalın resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan açıklama şu şekilde:

“En sevdiğimiz Disney Channel içeriklerini çok yakında dilediğimiz zaman izleyebileceğiz desek? Hannah Montana’dan Violetta’ya, Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi’den Greenlerin Büyükşehir Maceraları’na, özlediğimiz ve izlemeye doyamadığımız içerikler artık tüm bölümleriyle, istediğimiz her an erişebileceğimiz şekilde Disney+’ta olacak. Çok yakında tüm sihirli içerikler her zaman, her yerde bizimle!”

YouTube video

Disney Channel Türkiye’nin kapanması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce Disney+’a rağmen devam etmesi gerekmez miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Kötü olmuş, maddi durumu iyi olmayan ve herhangi bir paralı dijital platform üyeliğine bütçesinden pay ayırmayacak aileler için :frowning: Her şeyi paraya çevirmeye başladılar, fakat maddi durumu iyi olayan kişileri düşünen hiç yok gibi … TRT Çocuk kanalının bir an önce, Japonya - Avrupa - Amerika çizgi dizilerinin ve filmlerinin kaliteli olanlarını Türkçe dublajlı yayınlamayı üstlenip halka sunması lazım diye düşünüyorum :slight_smile:

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Maçları kapitalizme kurban verdiğimiz yetmez gibi şimdi çocuklarımıza geldi sıra.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hıdırellez - Velibor Çoliç | Haftanın Kitabı #214

Hıdırellez – Velibor Çoliç | Haftanın Kitabı #214

Kung Fu Panda The Dragon Knight dizisi

Yeni Kung Fu Panda Macerası “The Dragon Knight” Geliyor