in

Disney, Netflix Reklamlarına Yasak Getirdi

Disney bundan sonra kendi yayın platformlarında Netflix’in tanıtımlarına yer vermeyecek.

Disney
- Reklam -

Yayın platformları arasındaki üstünlük yarışı kızışıyor. Disney, ABC, FX ve Freeform gibi eğlence ağlarında Netflix içerikleri için reklam yasağı getirmesine rağmen, yine Disney’e ait olan ESPN bu tür reklamları kabul etmeye devam edecek.

Netflix geçen yıl reklamlara yaklaşık 2 milyar dolar harcadı ve içerik harcamalarına yapılan 15 milyar dolara bakıldığında, agresifçe tanıtımlarına devam edecek gibi görünüyor.

Disney+ 12 Kasım’da, Apple TV+ ise 1 Kasım’da piyasaya sürülecek WarnerMedia ve NBCUniversal ise önümüzdeki baharda piyasaya sürülmek üzere HBO Max için çalışıyorlar. Disney+’ı piyasaya sürmeden önce Disney, ana şirket Netflix’e ve diğer platformlara lisansladığı içerikleri geri çekmeye başladı. Toy Story 4, Captain Marvel ve diğer yeni içerikler Netflix yerine Disney+’ta yayınlanacak.

- Reklam -

Televizyon Kanalları, Dijital Platformların Reklamlarıyla Dolu

Geçen ay gerçekleştirilen Emmy Ödülleri’nde de görüldüğü gibi son zamanlarda TV platformları çevrimiçi yayıncılık mecralarının reklamlarıyla dolup taşıyor.

Tüketiciye doğrudan ulaşan iş dünyası, geleneksel televizyonlarda ve ağ portföyünde reklam vermek isteyen birçok katılımcıyla birlikte gelişiyor.

Teknoloji sektöründe, Apple ve Amazon da yayıncılık sektöründe rekabet ediyor. Amazon Prime Video uygulaması, Apple’ın App Store’undan kaldırıldı ancak geçen gün öğleden sonra yayınlanan çok sayıda rapora göre, teknik bir aksaklık olduğu, stratejik bir hamle olmadığı belirtiliyor.

- Reklam -

Disney başlangıçta tüm rekabetçi reklamları yasaklamak istiyordu ancak daha sonra kararını değiştirdi. Apple TV + ve Amazon içeriği için reklamları kabul etmeyi kabul etti, ancak Netlfix’i kara listesinde tutmaya devam etti.

Netflix sözcülerinden birine ulaşıldığında reklam yasakları hakkında konuşmayı reddetti. Anlayacağınız firmalar bir basamak yukarı çıkmak için, reklam gelirlerinden fedakârlık yapmaya hazır görünüyor.


* Müfettiş Gadget Beyaz Perdeye Geri Dönüyor!

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

NASA

NASA, Ay’a Yerleşmek İçin Tarih Verdi

açlık oyunları suzanne collins

Açlık Oyunları Serisine Yeni Kitap Geliyor