in ,

Netflix’te Kayıp Sürerken Disney Plus İlk Çeyrekte 8 Milyon Yeni Abone Kazandı

Disney Plus ilk çeyrekte 8 milyon yeni abone kazanmayı bildi. En büyük rakibi Netflix, ilk çeyrekte yıllar sonra ilk defa kullanıcı kaybı açıklamıştı.

disney plus abone sayisi yukseliyor
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus en büyük rakibi Netflix’in abone kaybı açıkladığı ilk çeyrekte 8 milyon yeni aboneye ulaştığını duyurdu.

The Walt Disney Company’nin dijital yayın platformu Disney Plus iddialı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Dev firma 2022 yılının mart ayı beklentisinin üzerine çıkarak bünyesine yaklaşık 8 milyon abone dahil etti. Bununla birlikte şirket hisseleri %33 değer kazanarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Dijital yayın platformları pastasındaki mücadele büyümeye devam ediyor. Geçen çarşamba Q2 kazanç raporlarında paylaşılan verilere göre Disney Plus 2022 yılının ilk üç ayında 7,9 milyon yeni aboneye ulaşmış durumda. Dünya genelinde 87,6 milyon dolarlık bir gelir anlamına gelen bu kazanç, Netflix’in yıllar sonra ilk defa abone kaybetmesinden sonra sektördeki dengeleri değiştirebilir.

- Reklam -

Diğer taraftan Disney Plus sadece kendi platformuna değil aynı zamanda bünyesinde barındırdığı başka servislere de abone kazandırdı. Hulu ve ESPN+ platformları ile birlikte Disney’in yayın üçlüsü 9,2 milyon yeni kullanıcıya erişti.

İlk çeyrek sonunda Hulu toplam 45,6 milyon, ESPN+ 22,3 milyon ve Disney+ 137,7 milyon aboneye ulaşmış oldu. Böylece Disney üçlüsü de toplamda 205,6 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Sektörün diğer ismi Netflix ise değer kaybetmeye devam ediyor. Yayın hayatına başladığı yıldan bu güne ilk defa abone kaybeden platform yakın zamanda hissedarları tarafından mahkemeye verilmiş ve hukuki bir sürecin içine girmişti. Bütün bunlara rağmen dev şirketin dünya genelinde 222 milyon abonesi bulunuyor.

Disney Plus Yeni Abonelere Rağmen Disney’i Zarara Uğratmaya Devam Ediyor

Dünya genelinde platforma dahil olan yaklaşık 8 milyon aboneye rağmen Disney, yayın platformunun kendisine zarar ettirdiğini de açıkladı. Şirket bu zararın temel sebebi olarak dizi üretim maliyetlerinin yüksekliğini, reklam giderlerini ve teknolojik harcamaları sebep olarak gösteriyor. Bununla birlikte şirket bu giderlerin kısa zaman içerisinde düşmeyeceğini tam tersine katlanarak artacağını söylüyor. Sonuç olarak uzmanlar Disney Plus’ın da yakın zaman içinde reklam gösteren bir abonelik planlaması içine gideceğini öngörüyor.

disney plus abone sayısı

- Reklam -

Ayrıca şirketin finansal açıklamalarına göre şirkete en büyük zarar 1.02 milyar dolarlık bütçesi ile “film ve televizyon içeriği lisansının erken sonlandırılması dolayısıyla harcanan” giderler olarak gösteriliyor. Açıklamada hangi dizi ve filmlerin dâhil olduğu açıklanmasa bile bunların Netflix bünyesinden çekilen Daredevil, Iron Fist ve Luke Cage gibi Marvel dizileri olduğu tahmin ediliyor.

Disney bu yılın başında Disney Plus servisine yaklaşık 33 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını açıklamıştı. Dolayısıyla yayın platformundaki büyüme gelecek projelere de olumlu yansıyabilir. Diğer taraftan Netflix dünya genelinde hâlâ en yüksek abone sayısını elinde bulunduruyor.

Disney Plus 14 Haziran 2022 tarihinde Türkiye’de de yayına başlayacak.

Siz Disney Plus’ın abone kazanmasıyla yayın platformları arasındaki dengelerin nasıl değişeceğini düşünüyorsunuz? Sizce Disney Plus, Netflix’in yerini almayı başaracak mı? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Son zamanlarda çıkan kalitesiz işler, reklam vb. haberler ayrıca güncel ücretinin yıllık bazda 3 aylık abonman fiyatı kadar artmasıyla dün itibariyle 3 yıllık aboneliğimi sonlandırdım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Silent Witness 25 sezon

BBC’nin Suç Dizisi “Silent Witness” 25. Sezon ile Geri Dönecek

Christopher Walken Dune 2 padişah imparator

Dune 2 Filminde Padişah İmparator’u Christopher Walken Canlandıracak