in ,

Disney Plus İlk Defa Abone Kaybetti: Dijital Yayın Devi 2022’nin Son Çeyreğinde 2,4 Milyon Kullanıcısını Yitirdi

Disney Plus açıklanan son finansal rapora göre ilk defa abone kaybı yaşadı. Dijital platform, 2022’nin sonunu kötü getirdi.

Disney Plus Abone Kaybi 2022
- Reklam -

Disney Plus yayına girdiği 2019 yılından beri ilk abone kaybını 2022’nin son çeyreğinde yaşadı. Açıklanan finansal raporlar, platformun son çeyrekte 2,4 milyon ücretli kullanıcısıyla vedalaştığını ortaya koydu.

Koronavirüs pandemisinin başlamasından kısa bir süre sonra kullanıma açılan Disney Plus ilk günden bu yana kullanıcılar arasında oldukça popüler bir uygulama olmayı başarmıştı. Disney ve Pixar yapımları dışında Marvel ve Star Wars film ve dizilerini de tek çatı altında toplayan kanal, rakipleri karşısında oldukça avantajlı bir konumdaydı. Netflix ve Prime Video’nun abone kayıpları yaşadığı dönemde Disney Plus abone sayısını düzenli olarak artırmayı da başarmıştı.

Ancak dev markanın yayınlanan yılın son çeyrek raporları 2022 yılında yaklaşık 2.4 milyon abonenin platformdan ayrıldığını gösteriyor. Bu da 2019 yılından bu yana Disney+’ın ilk defa abone kaybettiği anlamına geliyor. Platformun mevcut abone sayısının 161,8 milyon civarında olduğu düşünülüyor.

- Reklam -

Uzmanlar bu abone kaybının sebebi olarak yayın haklarının kaybını ve yükselen abonelik ücretlerini gösteriyor.

Disney Plus Abone Sayısı Kayıp

Disney, geçen aylarda Hindistan ve Güney Asya bölgelerinde yayın haklarını kaybetmişti. Ayrıca platform 7,99 dolar olan temel paketini ise 10,99 dolara çekmişti. Bu değişim ise Türkiye’de 34,99 TL’den 64,99 TL’ye yükselerek yankı bulmuştu. Disney CEO’su Bob Iger ise bu zammın abone kaybında çok ufak bir etkisi olduğunu söylemişti.

Disney Plus Abone Kaybına Rağmen Büyüme Hızını Kesmeyecek

Disney CEO’su Bob Iger ise yaşanan abone kaybına yönelik ilk açıklamayı geçen günlerde yaptı. Iger platformun çıkışıyla birlikte yakaladıkları başarıyı doğru bir şekilde yönetemediklerini ifade ederken kendilerini hızlı büyümenin getirdiği rahatlığa kaptırdıklarını da söyledi. CBR’a verdiği röportajda konuya açıklık getiren yönetici ilerleyen dönemlerdeki yol haritasına dair ipuçları verdi:

“Olan şey büyüme hızımız yüzünden rehavete kapılmamızdı. İlk beş yılda 60 ila 90 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyorduk. Ancak bu hedefi henüz ilk yılımızda tamamladık ve bir anda yükselen ve yükselmeye devam eden abone sayılarını görmeye başladık. Biz de bunu temel aldık çünkü (platformun başarısını) gösteren en önemli ölçüt buydu. Abone sayılarını yeniden yükseltmeye odaklanmamız gerekiyor ama tek mesele bu değil. Doğru ücretlendirmeyi, doğru sunumu, doğru tanıtımı ve doğru içeriği tüketiciye sunmak zorundayız.”

- Reklam -

Disney Plus Abone Kaybı 2022 Son

Disney+ abone sayısında yaşanan bu durumun ardından Iger’ın platformu daha spesifik içeriklere doğru çevireceği söyleniyor. The Mandalorian ve WandaVision gibi yapımların yakaladığı başarıyla birlikte Iger’ın planında Netflix’te yer bulan Stranger Things ve Wednesday gibi ses getiren başka içeriklere imza atacağı da söylentiler arasında.

Bu değişiklik Ant-Man and the Wasp: Quantumania ile beşinci fazına yeni adım atan Marvel için ne ifade edecek henüz belirsiz. Kevin Feige geçen günlerde miktardan çok kaliteli içeriklere yöneleceklerini belirtmiş ve evrenin geleceğine dair önemli ipuçları vermişti.

Disney Plus Abonelik Ücretleri Zam

Siz Disney Plus’ın büyük çaplı abone kaybı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Otkazatsya Otkazatsya dedi ki:

    Haberi görünce iptal etmeyi unuttuğumu hatırladım hemen gittim, 3 gün önce 65 tl daha almışlar…

  2. Avatar for dylel87 dylel87 dedi ki:

    Yıllık abonelik yaptırmıştım, ilk günler Marvel maratonu yaptıktan sonra bir daha açıp bakmadım. Süresi dolunca ben de iptal ettiririm. Öyle aman aman bir içerik ilgimi çekmedi. Netflix ücreti yönünden biraz sinir bozucu olsa da hala en iyi içeriklere sahip. Amazon prime da ücreti gayet makul. Bu ikisiyle devam ederim.

  3. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Ben açıkçası marvel, star wars ve belgesel kuşağı için aldım. Bir yıllık abonelik yaptım mayısta ilk çıkışlarında sonrasında bende almam büyük ihtimalle bütün içerikler 3 ayda bitti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ant-Man 3 İncelemeleri

Marvel’ın 5. Aşaması Başlıyor: “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” Filminden İlk Yorumlar

Lucky Hank Fragman - Bob Odenkirk - AMC

Bob Odenkirk’ün “Better Call Saul” Sonrası İlk Dizisi “Lucky Hank”ten Fragman Yayınlandı