in ,

Disney+ Abone Sayısı 54 Milyonu Aştı

Disney+ abone sayısı Koronavirüs günlerinde artmaya devam ediyor. Kanal kısıtlı erişimine rağmen 54.5 milyon kullanıcıya ulaştı.

Disney+ Abone Sayısı 2020
- Reklam -
- Reklam -

Koronavirüs salgını nedeniyle çoğunlukla evlere kapanan dünya, internet ağlarının tüm imkânlarını kullanıyor. Karantina sürecinde en çok abone kazanan platformlardan birisi de Disney’in yeni dijital yayın servisi Disney+ oldu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan salgın kısa sürede tüm dünyaya yayılarak pandemi ilan edilmişti. 21. yüzyılın hiç de alışık olmadığı bu karantina günleri, beraberinde bazı alışkanlıklar da şekillendirdi. Halihazırda zaten yükselişte olan film, dizi ve belgesel odaklı dijital yayın platformları abone sayılarını iyice artırdı.

Çevrimiçi yayın servisleri arasında en geniş ağa sahip olan Netflix, 2020’nin ilk 4 ayında toplamda 15.7 milyon yeni kullanıcıya ulaşmaya başardı. Disney+ ise bu süreçte abone sayısını artıran mecralardan birisi oldu. Üstelik kanal şimdilik dünyanın birçok ülkesinde kullanımda değil.

- Reklam -

Disney+ Abone Sayısı Koronavirüs Günlerinde Hızla Yükseldi

Disney+, rakibi olduğu Amazon Prime Video, Apple TV+ ve Netflix gibi şirketlere göre yayına biraz geç başladı. Kasım 2019’da açılışını yapan kanal; Star Wars dizisi The Mandalorian’ı yayınlayarak ilk günlerden 10 milyon aboneye ulaşmayı başardı.

Kanal ilk olarak ABD, Kanada ve Hollanda’da erişime açıldı. Ardından yelpazesini Avustralya, Yeni Zelanda, Porto Riko ve Hindistan ile genişletti.

artemis fowl disney plus

Şubat 2020’ye geldiğimizde Disney+’ın abone sayısı 28 milyonu geçmişti. Kanal Nisan 2020’de ise 50 milyon aboneye ulaşarak 2 ayda neredeyse kullanıcısı sayısını neredeyse ikiye katlamıştı. Karantina sürecinin hızla devam ettiği nisan ayının sona ermesiyle Disney+, bir ayda 4.5 milyon abone daha kazandı. Mayıs 2020 itibarıyla kanalın güncel abone sayısı 54.5 milyon olmuş durumda.

Kanal bu sayılara Avrupa’nın pek çok ülkesi ve Asya gibi büyük pazarlarda erişime açılmadan ulaşmış oldu.

Disney+ Türkiye’de Ne Zaman Hizmete Başlayacak?

Disney’in yeni CEO’su Bob Chapek de karantina sürecinin yarattığı koşulların, mecralarını daha popüler yaptığını açıkladı. Chapek bununla birlikte önümüzdeki günlerde Belçika, Lüksemburg, Portekiz ve İskandinav ülkelerinde Disney+ hizmetine başlayacaklarını da duyurdu.

- Reklam -

Kanalın önünde ise hâlâ çok önemli iki dev marka var. Netflix’in güncel abone sayısı 182.9 milyon. Amazon Prime’ın abone sayısı ise 150 milyon. Görünüşe göre dijital platformlar arasındaki kıyasıya rekabet hız kesmeden yoluna devam edecek.

Bob Iger - Disney Plus

Disney+, Marvel’ın pek çok önemli yapımını, Star Wars işlerini, Disney yapımlarını, pek çok Fox işini, National Geographic belgesellerini ve dahasını içeriyor.

“Disney+ Türkiye’ye ne zaman gelecek?” sorusu ise henüz yanıt bulmuş değil.

Siz bu artışı nasıl buluyorsunuz? Sizce platform Türkiye’de ne zaman yayına girer? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Mandalorian 2. Sezon Çıkış Tarihi Netleşti

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Andy Warhol liste

Andy Warhol Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 12 Gerçek

Black Mirror 6. Sezon Ne Zaman

Black Mirror 6. Sezon Salgın Sonrası Psikolojimiz Düzelene Kadar Rafa Kalktı