in ,

Disney+, 4 Yıllık Abone Sayısı Hedefine 14 Ayda Ulaştı

Disney+ kısa sürede 4 yıllık abone sayısı hedefini geçti. Disney’in dijital yayın servisi, sadece 14 ayda 95 milyon aboneye ulaştı.

Disney+ abone sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Disney+ abone sayısı tahminlerden çok daha hızlı bir şekilde artış gösteriyor. Disney’in dijital yayın platformu, bir yıldan biraz daha fazla bir sürede 4 yıllık abone sayısı hedeflerini aşmış durumda!

Disney+, dünya çapında resmi olarak 95 milyon ücretli aboneye ulaştı. Bu rakam, yayın servisinin son paylaştığı bilgilerden sonra etkileyici bir artış olduğunu gösteriyor. Disney’in çevrim içi yayın servisi ilk olarak Kasım 2019’da yayın hayatına başladı. Marvel ve Star Wars gibi evrenler de dahil olmak üzere Disney’in her şeyi için gidilecek yer olarak reklamı yapıldı.

Yayın servisi Star Wars evreninin ilk canlı aksiyon dizisi The Mandalorian ile başlangıcını yaptı ve daha en başında izleyicilerden olumlu tepkiler almaya başladı. Zaten yayın kalitesiyle çıkar çıkmaz birçok aboneye erişen Disney+, 2020 boyunca büyümeye devam etti.

- Reklam -

Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video ve Apple TV+ gibi hizmetlerin rakibi olan Disney+, ileride daha çok şey sunmaya hazırlanıyor. Stüdyonun geçen aralık ayında gerçekleştirdiği Disney Investor Day etkinliği bunu doğrulayan birçok yeni içeriği açıkladı. Hem Pixar, hem Star Wars hem de Marvel Sinematik Evreni alanında hayranları birçok yeni içerik bekliyor.

Disney+ Abone Sayısı

2021, MCU’nun televizyon tarafını yeniden büyütmeye başlamasıyla birlikte, özellikle Marvel sektöründe daha büyük çıkışlar yapma sözü veriyor. WandaVision dizisi ile bu planlar başlamış durumda. Ayrıca mart ayında Raya and the Last Dragon ile aynı anda sinemalara gelecek ikinci Premier Access içeriğini sunacak. Bunu ilk olarak geçen sene Mulan filmiyle başlatmıştı. Ayrıca, The Book of Boba Fett’in aralık ayında gelmesi ile Star Wars’un varlığı daha da hissedilir hale gelecek.

Disney+ Çoktan 100 Milyon Abone Sayısını Aşmış Olabilir

Disney+, yeni yayınladığı bir raporda 2 Ocak 2021 itibarıyla dünya çapında 94.9 milyon aboneye sahip olduğunu açıkladı. Bu rakamlardaki artışın The Mandalorian 2. sezon ve Pixar’ın yeni filmi Soul ile olduğu tahmin ediliyor. Bu abonelerin %30’u Hindistan ve Endonezya’daki Disney+ Hotstar’dan geldiği de belirtildi. Sonuç olarak aralık ayında 86.8 milyon aboneye sahipken, sadece tek bir ayda bu rakam 95 milyona ulaştı ve şirket, 4 yıllık abone sayısı hedefine sadece 14 ayda ulaşmış oldu.

- Reklam -

WandaVision disney plus

Yayın servisi bu rakama ulaştıktan sonra MCU’nun dördüncü aşamasının başlangıcını yapan ve ilk canlı aksiyon dizisi olan WandaVision da gösterime girdi. Üstelik kısa bir süre sonra bu yapımı The Falcon and the Winter Soldier izleyecek. Şu an için resmi bir açıklama olmasa da, yayın servisinin halihazırda 100 milyon aboneyi çoktan aştığı düşünülüyor.

Peki ya siz Disney+’ın bu kısa süreli başarısını neye bağlıyorsunuz? Böyle devam ettiği takdirde Netflix’in abone sayısına yaklaşma ve hatta geçme şansı var mı dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

WandaVision 6. bölüm inceleme

WandaVision 6. Bölüm Ağzımıza Bir Parmak Bal Çalıyor

Demir Özlü

Yazar Demir Özlü 85 Yaşında Hayatını Kaybetti