in ,

Büyük Yarış Başladı: Disney+ İlk Günden Rekor Aboneye Ulaştı

Yeni dijital yayın platformları arasında en iddialılardan birisi olan Disney+, ABD’de hizmete başladığı ilk günde milyonlarca aboneye ulaştı.

Disney
- Reklam -
- Reklam -

Disney+, yayına girdikten bir gün sonra on milyondan fazla abone sayısına ulaştı. Apple TV+ ve Disney+’ın bu ay yayına girmesiyle beraber dijital yayın platformları arasındaki rekabet de iyice hızlanmış oldu.

Duyurulmasından itibaren Disney+, geniş içeriğinden dolayı en çok beklenen platformlardan bir tanesi haline geldi. Marvel ve Star Wars’u da bünyesine katmış olan firmanın son yıllarda medya imparatorluğu kurmasının da bunda etkisi var diyebiliriz.

Geçen günlerde yayına giren platformda yoğunluktan dolayı daha ilk günden giriş ve servis sorunları yaşandı. Ancak yaşanan sorunlar izleyiciler için pek problem olmamış olacak ki yeni mecra beklenenden oldukça fazla abone sayısına ulaşmayı başardı.

- Reklam -

Şirket için bu sonuçlar oldukça önemliydi diyebiliriz çünkü platformunun olabildiğince zengin bir içeriğe sahip olması için çok uğraşıyor. Eskiden yayınlanmış yüzlerce dizi ve film barından Disney+, orijinal yapımlara da yüklü miktarda yatırım yapıyor.  Star Wars’un yeni televizyon dizisi olan The Mandalorian’ı da ilk günden yayınlanmaları, orijinal yapımları ön planda tutmayı sürdüreceklerini işaret ediyor.

Disney Cephesinde Rekabet Hızlı Başladı

disney plus platformu

Şimdilik sadece Hollanda, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yayında olan Disney+’ın Avrupa’da 2020 yılının mart ayında yayına girmesi bekleniyor. Zamanla daha fazla yeni içerik ekleyen platform giderek büyüyecek gibi gözüküyor. Abonelik ücretleriyse şimdilik aylık 6.99 dolar, yıllık ise 69.99 dolardan başlıyor.

- Reklam -

150 milyondan fazla abonesi olan Netflix’i geçebilmek için platformun daha çok yol kat etmesi gerekse de yeni yayına girmiş bir platform için gerçekten iyi bir başlangıç yaptığı ortada.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu yeni platformlardan hangisi daha başarılı olacak? Kanal Türkiye’de hizmete açılırsa abone olmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Netflix Üyeleri, Disney+’a Sıcak Bakmıyor

Kaynak: ScreenRant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Hadi bakalım hayırlısı…

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Dolar 7 olsa 7x7= 49 eder. Ülkeye 30’dan girse…

    Hangisi daha iyiyse.

    Hayır. Kardeşim alır, ben de ondan faydalanırım. :smirk:

  3. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Original-Title

    Elli tane servis var. Google One’ım var, Netflixim, spotify’ım, youtube premiumum, ps plus derken ben baya ödüyorum zaten daha da girmem hiçbirine :grin:

  4. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Bu ay HI Score Girl ve bazı beklediğim animelerin yeni sezonları geldi netflixe. Önümüzde ki ay ise Witcher gelecek. Yani diğer ay üyeliğimi bi’ yenilirim. Disney çıkınca, param var ise ikisini yoksa sadece disney de kalırım gibi duruyor. :pensive:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Adam

Black Adam Filminin Vizyon Tarihi Belli Oldu

The Wanderer oyun inceleme

The Wanderer: Frankenstein’s Creature – Her Yerde Yalnızlık