in

Disney+, Netflix’in Sevilen Özelliğini Aktif Ediyor

Dijital yayıncılığın yeni devi Disney+, Netflix’in sembol özelliklerinden birisi olan “izlemeye devam et” uygulamasını aktif etti.

Disney
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayıncılık dünyasının yeni yüzü Disney+, Netflix’in sevilen özelliklerinden birisi olan “İzlemeye Devam Et” butonunu platformuna getiriyor.

Netflix ile ayrı bir boyuta taşınan, dijital yayıncılık anlayışı bugünlerde yeni bir devle tanışıyor. FOX, Marvel, Lucasfilm, Hulu gibi büyük markaları bünyesinde toplayan Disney; yeni çevrimiçi yayın mecrası Disney+’ı 12 Kasım 2019 tarihiyle ABD’de yayına soktu.

Kısa zamanda 10 milyon aboneye ulaşan platform, birtakım teknik nedenlerle ilk başlarda eleştiriler almıştı. Uygulamanın zaman zaman çökmesi gibi ilk günler için doğal olan sıkıntılar, zaman içinde giderildi. Platform sunucusunda gittiği yeni güncellemeyle hem bu teknik aksaklıkları giderdi hem de Netflix’i Netflix yapan özelliklerden “Kaldığın Yerden Devam Et” mantığını Disney+ ile tanıştırdı.

- Reklam -

Söylenilene göre bu özellik Disney+’ın içinde zaten olacaktı. Ancak yaşanan olağanüstü yoğunluk nedeniyle sunucularda kimi özellikler biraz daha kısıtlı şekilde sergilendi. Böylece artık Disney+ kullanıcıları, takip ettikleri yapımlara kaldıkları yerden devam ederek dijital yayın servislerinin önemli bir kolaylığından daha istifade etmiş olacak.

disney plus continue watching

Yeni gelen güncelleme, kullanıcıların ayrı bir versiyon indirmesini gerekli kılmayacak. Yapılacak optimizasyon tamamen sunucu kaynaklı olacak.

Disney+ pek çok özgün içerikle birlikte alt markalarındaki sayısız dünyaları da kullanıcılarına sunmaya başladı. Ancak platform çıkışının tüm reklam kampanyasını bir Star Wars dizisi olan The Mandalorian için harcamış gibi görünüyor.

Platform, Star Wars Dizisi The Mandalorian ile Dikkat Çekiyor

The Mandalorian dizisinin ilk bölümü 12 Kasım tarihinde yayınlandı. Iron Man, Avengers: Endgame, The Lion King gibi işlerin yapımcısı olan Jon Favreau tarafından yaratılan ve yönetmenliğini Dave Filoni’nin yaptığı dizi, Yıldız Savaşları evrenine ilgisini yitiren bir kısım izleyiciyi bile ekrana bağlamayı başardı. Altıncı ve yedinci Star Wars filmleri arasındaki geçen süreci anlatan yapımda, kelle avcıları teması uzayda geçen bir kovboy dizisi havası katıyor.

- Reklam -

Disney

Dizinin şu ana kadar ilk üç bölümü yayınlandı ve IMDb’deki en düşük bölüm puanı 8.7. Toplamda sekiz bölümden oluşacak ilk sezon sonrası, ikinci sezonun geleceği ise şimdiden kesinleşti.

Platformun Türkiye’ye yayına ne zaman açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. Ancak görünen o ki 2020 yılının ilk yarısı tamamlanmadan Disney+’ı burada görmek zor olacak.

Peki siz Disney+’ın aktif ettiği özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? The Mandalorian’ı takip edebiliyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


Netflix Üyeleri, Disney+’a Sıcak Bakmıyor

Kaynak: Android Center

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for YTarik YTarik dedi ki:

    Mandalorian dizisi Star Wars evreni için A New Hope oldu bile şimdiden. Çok merakla izliyorum. Filmlerden gram beklentim yok ama.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Irishman

The Irishman, Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

The Dark Crystal: Age of Resistance

The Dark Crystal: Age of Resistance – Kuklaların Epik Macerasına Hazır Olun!