in ,

Türkiye’ye de Gelmeye Hazırlanan Disney Plus’tan Reklamlı Abonelik Hamlesi

Disney Plus, daha uygun fiyatlı reklamlı abonelik hizmetini devreye sokuyor. Yakında Türkiye’ye de gelecek olan yayın servisi rekabeti kızıştıracak hamleler peşinde.

Disney Plus reklamlı abonelik hizmeti ucuz
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus reklamlı abonelik hizmetini resmen duyurdu. Normal aboneliğe göre daha ucuz ve uygun fiyatlarla sunulacak olan yeni versiyon ile dijital yayın servisi birçok yeni kullanıcı kazanma peşinde.

Büyük stüdyoların Netflix sonrası kendi dijital platformları için geliştirme süreçleri devam ediyor. Warner Bros.’un büyük pay sahibi olduğu HBO Max, Apple’ın Apple TV+’ı, Amazon’un Prime Video’su, Paramount’un Paramount+’ı ve Discovery Plus gibi platformlar derken karasal yayıncılık artık neredeyse kendini tümüyle dijitale aktarmaya başladı. Netflix hâlâ bu alanda dünyanın en büyük dijital yayın servisi olsa da, hemen ardından oldukça zorlayıcı bir rakip geliyor: Disney Plus.

National Geographic, Pixar, Marvel ve Star Wars ile Disney ve 20th Century film arşivinden çoğu içeriği abonelerine sunan yayın servisi ilk olarak Kasım 2019’da piyasaya sürüldü. Muadillerini kısa sürede geride bıraktı ve daha da önemlisi Şubat 2021’de 4 yıllık abone saysı hedefine sadece 14 ayda ulaştı. Hatta yapılan araştırmalarda 2026 yılına kadar toplam abone sayısı açısından Netflix’i geride bırakabileceği bile konuşuluyor.

- Reklam -

Disney Plus Reklamlı Abonelik Hizmeti ile Daha Ucuz Fiyatlandırma Sunacak

Disney Plus Reklamlı Abonelik

Disney+ özellikle pandeminin başlangıcında orijinal içeriklerini kullanıma sunmakta bazı gecikmeler yaşasa da, 2021 ve 2022’nin başlarında markalarını önemli ölçüde genişletti. Star Wars bölümünde The Book of Boba Fett ve The Mandalorian’ın her iki sezonu büyük bir izleyici kitlesine ulaştı. Şu anda bu evrenden geliştirilmekte olan en az yarım düzine yapım var. Eleştirmenlerce beğenilen WandaVision dizisinden Hawkeye’a kadar Marvel Sinematik Evreni yapımları da yayın servisinin abonelik sayısının artmasında büyük bir rol oynadı. MCU hayranları şu sıralar başrolünde Oscar Isaac’in yer aldığı Moon Knight dizisini bekliyorlar.

Şimdi de Disney+, 2022 yılı içerisinde reklam destekli bir abonelik çeşidi sunacağını duyurdu. Belirli bir ücretlendirme planı veya başlangıç tarihi açıklamamış olsalar da, yeni aboneliğin mevcut sistemden çok daha ucuz olması bekleniyor. Bu hamle ile yayın servisi plandığı 230 ila 260 milyon abone sayısına daha hızlı bir şekilde ulaşacak. Ancak reklamların platformda ne şekilde yer alacağı, içeriklerin başlarında mı çıkacağı yoksa aralara da serpiştirip serpiştirilmeyeceği gibi konular henüz belli değil.

- Reklam -

Şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde abonelik ücreti 7,99 dolar olan Disney+’ın yeni reklamlı abonelik ücretlerinin 4,99 dolar olacağı da söylentiler arasında. Yaz aylarında ülkemizde de yayına başlayacak olan servisin Türkiye’de doğrudan reklamlı seçenekle birlikte gelip gelmeyeceği de merak edilen konular arasında. Halihazırda Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen de hem reklamlı ve daha uygun hem de reklamsız bir abonelik seçeneği sunuyor.

Disney Plus’ın yeni reklamlı ve daha uygun abonelik hizmeti konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

deniz kızı mumyası japonya

Japonya’daki 300 Yıllık ‘Deniz Kızı Mumyası’sının Gizemi Çözülmeye Çalışılıyor

e-kitabiı uygulama ücretsiz

Kültür Bakanlığı’ndan Ücretsiz e-Kitap Uygulaması: “e-kitabım”