in ,

Disney Plus’ın Türkiye Yolculuğu Başlıyor: Platform, Ülkemizde Kaç Dizi ve Film Yayınlayacağını Açıkladı

Disney Plus Türkiye’de toplamda kaç dizi ve filme yer vereceğini duyurdu. Platform National Geographic, Star Wars ve Marvel gibi dev markaları bünyesinde barındırıyor.

Disney Plus Türkiye Altyazı Çevirmenlerine Uyarı
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus Türkiye yolculuğu için geri sayım devam ediyor. Platform, Türkiye’de toplam kaç içerikle yayına başlayacağını açıkladı.

Bünyesinde National Geographic, Star Wars ve Marvel başta olmak üzere onlarca büyük markayı barındıran Disney+, uzun bir bekleyişin ardından Türkiye’de de hizmete başlıyor.

Geçen mart ayının sonunda ülkemizdeki resmi çıkış tarihi de açıklanan ve 14 Haziran 2022 itibarıyla resmi şekilde yayın hayatına başlayacak olan Disney+ Türkiye için geri sayım sürüyor. Yaklaşık 2 hafta sonra Netflix Türkiye’ye sağlam bir rakip olarak gelecek olan yayın devi, sadece uluslararası mecralardaki bilindik yapımlarıyla değil, ülkemize özel içerikler de hazırlıyor. Aralarında Engin Akyürek’li Kaçış dizisi, Aras Bulut İynemli’li Mustafa Kemal Atatürk dizisi, Şahan Gökbakar’lı yeni Recep İvedik filmi, Yılmaz Erdoğan’lı Organize İşler dizisi gibi projeler de dahil olmak üzere, genel izleyici kitlesini çekecek birçok yerel içerik ile gelecek. Henüz çıkış tarihleri resmi olarak duyurulmamış olsa da, hazırlıkların uzun süredir devam ettiği bilinmekte.

- Reklam -

Ancak tüm bunların yanı sıra abone olmak isteyen izleyicilerin şimdiye kadar en çok merak ettiği sorulardan biri de, Türkiye’de yayın hayatına başlayacak olan yayın servisinin içersinde ne kadar dizi ve film olacağıydı. Lost gibi kült yapımları yayınlayacağını daha önceden açıklamış olsa da, özellikle bünyesinde barındırdığı birçok arşiv yapımını ya da halihazırda Amerika Birleşik Devletleri’nde sunduğu yapımları ülkemizde de sunup sunamayacağı merak ediliyordu. Netflix’in Türkiye’ye sunduğu içeriğin çok kısıtlı olduğundan yakınan izleyiciler, ister istemez bu soruya da bir yanıt arıyordu. Nihayet Disney Plus Türkiye cephesinden konuyla ilgili ilk bilgi geldi.

Disney+ Türkiye, yaptığı duyuruda ülkemizde 1000’den fazla film, 400’ü aşkın dizi ve 170 orijinal yapımdan oluşan bir içerik arşivine yer vereceğini açıkladı. Ayrıntılı liste ise şu şekilde:

- Reklam -

İşte Disney Plus Türkiye Bünyesinde Yer Alacak Yapımlar (Dizi, Film ve Belgesel)

Disney+ Türkiye Yapımları Film Dizi

  • Tüm Star Wars içerikleri
  • 50’den fazla Marvel filmi ve 40’tan fazla Marvel dizisi
  • Disney ve Pixar’ın Soul ve Luka gibi 100’den fazla animasyon filmi
  • Büyük Kurtarış ve Gordon Ramsay ile Rota Dışı gibi popüler National Geographic belgeselleri ve dizileri
  • How I Met Your Mother, The Simpsons, The Walking Dead ve Lost gibi ikonikleşen diziler
  • Free Guy ve The King’s Suit gibi büyük ilgi gören gişe filmleri
  • Fineas ve Förb gibi yüzlerce Disney Channel çizgi dizisi, orijinal filmi ve özel bölümü
  • Kaçış, Mustafa Kemal Atatürk gibi yerli diziler ve Recep İvedik gibi yerli filmler

Siz şu an için sunulan dizi ve film rakamlarını nasıl buldunuz? Sizce bu sayı yeterli mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Stephanie_Kutsch Stephanie_Kutsch dedi ki:

    Bonjour. Pour les film/ série/ émission sur Disney+ en turc, seront ils accessible depuis la France sur le compte actuellement français que nous possédons avec ma famille ? Faudra ils créé un nouveau compte Disney+ spécialement Turk ? Disney+ français proposera il enfin de sous titre turk ?

    Se serai dommage de devoir payer et s’inscrire sur un nouveau compte juste pour avoir la langue Turk accessible !

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Princess fragmanı

Bir Peri Masalı Dünyasında Geçen “The Princess” Filminden Fragman Yayınlandı

mad max: furiosa çekimleri

Yeni Mad Max Filmi “Furiosa”nın Çekimleri Başladı