in ,

Disney Plus, Türkiye Yayını için İlk Sinyali Gönderdi: Beklenen Servis Ufukta Gözüktü

Disney Plus Türkiye yayın tarihi yavaş yavaş netleşiyor. Şirketin CEO’su Bob Chapek, Doğu Avrupa ve Orta Doğu’da hizmete başlayacakları zamanı açıkladı.

Disney+ Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus Türkiye yayın tarihi netleşmeye başladı. Konu hakkındaki ilk açıklama, en yetkili ağız olan şirketin yeni CEO’su Bob Chapek’ten geldi. Hayranlar popüler yayın servisi için önümüzdeki yılın yaz aylarını beklemek durumunda.

Dijital yayın devleri arasındaki savaş çekişmeli olarak devam ediyor. Şu an için dünya çapında en çok kullanılan servis Netflix olsa da, artık birkaç yıl önceki kadar rahat ve tekel konumunda bulunmuyor. Birçok büyük stüdyo kendi dijital yayın ağını oluşturmuş ve abonelik servisine geçmiş durumda. Warner Bros., Amazon, Disney ve Paramount gibi büyük firmalar ellerinde bulunan içeriklerle de Netflix’i oldukça zorlar haldeler.

İşte bunlar arasında ikinci sırada olan ve liderliğe oynayan yayın servisi ise Disney Plus. Şirketin yeni yaptığı bir açıklama ile toplam kullanıcı sayısı ortaya çıktı. Disney+ hizmeti 2021’in ikinci çeyreğinde dünya çapında 116 milyon aboneye ulaşmış oldu. Yayın servisi, bu yıl başında 4 yıllık abone sayısı hedefine sadece 14 ayda ulaşmanın mutluluğunu yaşıyordu. Üstelik yeni güncelleme ile birlikte bu konuda çalışan analistler, ikinci çeyrekte en fazla 112 milyon ila 115 milyon arasında bir kullanıcı sayısı umuyordu. Böylece Disney+ servisi, en iyi ihtimalin bile üzerine +1 milyon abone eklemiş oldu.

- Reklam -

Disney Plus Türkiye 2022 Yazında Geliyor

Disney Plus Türkiye Yayın Tarihi

Yayın servisine özellikle son zamanlarda gelen Tom Hiddleston’lu Marvel Sinematik Evreni yapımı Loki dizisi, Emma Stone’lu Cruella ve Pixar filmi Luca ile birçok yeni kullanıcıyı bünyesine çekmiş gibi görünüyor.

- Reklam -

Pek tabii bu başarı ile şirket, yayın servisinin henüz aktif olmadığı ülkelere de yayılmasına sebebiyet verecek. Dev şirketin CEO’su olan Bob Chapek, yaptığı açıklamada Disney Plus’ın doğu Avrupa’ya açılmasının bir süre ertelendiğini söyledi. Chapek, beklentileri aşan kazançları doğrultusunda şu an için Doğu Avrupa’yla birlikte hem Orta Doğu hem de Afrika’nın bir bölümünü içeren daha geniş bir pazar sunumu yapmak istiyorlar. Bu nedenle ülkemizin de dahil olduğu açılış 2021’in sonundan 2022 yazına kalmış durumda.

Ya sizler Disney Plus’ın ülkemize geleceği tarih konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce yeni açıklanan tarih geç mi? Geldiği takdirde abone olmayı düşünür müsünüz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: New York Times

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    Bizi Doğu Avrupa olarak mı kabul ediyorlar,anlamadım onu?

  2. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    Daha çok var desenize. :frowning: 4K Mandalorian izleme hayallerimi bir sene daha ertelemem gerekecek.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Evet, bölge olarak Türkiye bu tarz içeriklerde her zaman Avrupa tarafında geçiyor. Disney de Türkiye’yi Doğu Avrupa bölgesinde gösteriyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

leyla ile mecnun yayın tarihi

Leyla ile Mecnun Dizisinde Yayın Tarihi Açıklandı: Geri Dönüyorlar

Siyaset ve Roman - Mehmet Samsakçı

Halide Edip’ten Tarık Buğra’ya, Türkiye’de “Siyaset ve Roman” Bağlantıları Araştırma Konusu Oldu