in ,

Disney Plus Türkiye Yayın Hayatına Başladı: Peki Platformda Hangi İçerikler Var?

Disney Plus Türkiye bugün itibarıyla yayına başladı. Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi dev markaları bünyesinde barındıran platform ülkemizde de hizmete girdi.

Disney Plus türkiye yayın
- Reklam -
- Reklam -

Disney Plus Türkiye 14 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de de hizmete başladı. Dev medya devi, hem Türkiye’ye özel içeriklerle hem de geniş bir arşivle izleyicilerin karşısına çıkıyor.

The Walt Disney Company‘nin dijital yayın platformu Disney+, Türkiye yarışına girmiş durumda. Platform Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic gibi dev markaları bünyesinde bulundurmasıyla da dikkat çekiyor.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformları furyası, HBO Max, Apple TV+, Amazon Prime Video ile devam etmişti. Disney‘in tüm bu şirketlere cevabıyla Disney+ olmuştu. Bir başka dijital yayın platformu olan Hulu’yu da bünyesine katan şirket; şimdilerde bir hayli geniş bir kataloğa sahip.

- Reklam -

ABC Entertainment, ESPN, FX, Lucasfilm, Marvel, Muppets, National Geographic, Pixar Animation Studios, 20th Century Studios ve 21st Century Fox gibi önemli şirketlerin üzerinde bir tür çatı görevi gören The Walt Disney Company; dijitaldeki yolculuğuna emin adımlarla devam ediyor.

Şimdiden dünya çapında 137 milyon aboneye sahip olan Disney+, Türkiye dahil yeni pazarlara açılmaya devam ediyor.

Disney Plus Türkiye Yayına Başladı: Hangi İçerikler İzlenebilir?

Platforma giriş yapıldığında izleyicileri 5 ana başlık bekliyor: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic.

İzleyiciler bu başlıklara tıklayarak ilgili markaların neredeyse tüm içeriklerine ulaşabiliyorlar. Film, dizi ve belgesellere yer veren Disney+, kategoriler altında önemli yapımları bir araya getiriyor.

Disney Plus türkiye içerikleri

Disney bölümünde şirketin 90’lardan kalma Aslan Kral, Orman Kaçkını, Beyaz Diş gibi klasik filmleri; Disney Channel’ın 101 Dalmaçyalı Sokağı, Hannah Montana, Yetenek Çiftliği gibi dizileri; müzikalleri; Disney Parkı esintili yapımları; kısa filmler; Mickey Mouse ve arkadaşlarının işleri; Vintage Disney gibi yapımlar bulunuyor.

Pixar kısmında Oyuncak Aile, Yukarı Bak, İnanılmaz Aile gibi filmler; çeşitli kısa Pixar animasyonları; Arabalar, Wall-E, Ratatuy gibi işler; Oscarlı Pixar animasyonları yer alıyor.

- Reklam -

Marvel sekmesi altında son dönemde Disney+ ile yayınlanan What If…?, Hawkeye, Loki, Moon Knight gibi diziler; Marvel evreninin tüm fazları; Marvel animasyonları, Örümcek Evreni ve dahası bulunuyor.

Star Wars sekmesi altında yayına devam eden Obi-Wan Kenobi dizisi başta olmak üzere tüm Yıldız Savaşları dizileri; animasyonları ve filmleri bulunuyor. Bu bölümde aynı zamanda Yıldız Savaşları’nı kronolojik olarak takip etmek isteyenler için özel düzenlemeler de yapılmış durumda.

National Geographic bölümü ise bugüne dek kanalda yayınlanan belgesel serileri; filmler ve özel içeriklerden oluşuyor.

Tüm bunlarla birlikte Disney Plus Türkiye‘nin ilk orijinal içeriği Kaçış dizisi de kanalda yerini alan işler arasında yer alıyor.

Ek olarak Lost, Modern Family, How I Met Your Mother, Buffy the Vampire Slayer, Angel gibi eski dizilerin de Disney+’ta yayında olduğunu belirtelim.

Kanalın üyelik ücreti 34,99 TL veya yıllık 349,90 TL olarak açıklanmış durumda.

Siz Disney Plus Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir İstanbul Efsanesi - Ayşegül Yalvaç

Ayşegül Yalvaç’ın Ekolojik Kurguyla Efsaneleri Buluşturan Romanı “Bir İstanbul Efsanesi” Çıktı

nazilerin el koydugu tablo iade

101 Yaşındaki Kadın, Nazilerin El Koyduğu Tablosunu Yıllar Sonra Geri Almayı Başardı