in ,

Merakla Beklenen Disney+ Türkiye’nin Abonelik Ücreti ve Resmi Çıkış Tarihi Açıklandı

Disney+ Türkiye abonelik ücreti ve resmi yayın tarihi belli oldu. Merakla beklenen Disney’in dijital yayın servisi Türkiye’ye özel içeriklerle yaz başında yayınlarına başlıyor.

Disney+ Türkiye Abonelik Ücreti ve Resmi Yayın Tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Disney+ Türkiye abonelik ücreti ve resmi yayın tarihi açıklandı. Disney’in uzun süredir ülkemizde hizmete başlaması beklenen dijital yayın servisi hakkında resmi duyuru yapıldı.

Netflix ve Amazon Prime Video sonrası Türkiye’de yayına başlayacak üçüncü büyük dijital yayın servisi olan Disney+ sonunda geliyor. Son olarak uzun bir süredir çocuklar ve gençler için içerikler sunan Disney Channel Türkiye’nin kapanmasıyla içeriklerinin önemli bir kısmının yayın servisine taşınacağı duyurulmuştu. Kanalın 31 Mart 2022 Perşembe günü 23.59’da yayınının durdurulacağı, 2 Nisan Cumartesi günü gece yarısında ise tamamen kanal sıralamasından kaldırılacağı belirtilmişti. Yapılan bu duyuru sonrası Disney+ için beklenen açıklamanın daha erken bir tarihte yapılacağı tahmin edilmişti.

Nihayetinde bugün Disney Plus Türkiye’nin resmi sosyal medya hesapları açıldı. Disney+ Türkiye’nin resmi Twitter hesabı, aylık abonelik ücretinin 34,99 TL olduğunu ve 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren servisin hizmete başlayacağını duyurdu.

- Reklam -

“Aylık 34,99 TL’ye Disney ve Pixar’dan Luka ve Soul, Disney’den Enkanto: Sihirli Dünya, Marvel Studios’tan The Falcon and The Winter Soldier ve Hawkeye, National Geographic’ten Jeff Goldblum’un Dünyası, Star Wars dizisi The Mandalorian, Free Guy ve çok daha fazlası… Disney+ 14 Haziran’dan itibaren yayında! Peki sen Disney+’ın Türkiye’ye gelişini nasıl bekliyorsun?”

Disney+ Türkiye Yıllık Abonelik Ücreti ve Kullanım Özellikleri

Disney+ Türkiye Abonelik Ücreti ve Resmi Yayın Tarihi

Disney+’ın aylık abonelik ücreti dışında yıllık abonelik seçeneği de bulunuyor. Eğer bunu tercih ederseniz ödemeniz gereken fiyat 349,90 TL olacak. Böylece aylık bazda ödediğiniz rakam 29,16 TL’ye düşecek.

Netflix’te olduğu gibi farklı çözünürlük sunumlarıyla gelmeyecek olan yeni platform, destekleyen tüm içeriklerinde 4K yayın formatı sunacak. Aynı anda 4 farklı cihazdan erişime izin verilebilecek abonelik ile 10 cihaza kadar sınırsız indirme seçeneği de yer alıyor. Diğer birçok yayın servisinde olduğu gibi çocuklara özel Çocuk Profili açılmasına da olanak tanıyor.

- Reklam -

Daha önce açıklanan çıkış tarihinde yaz aylarında geleceği söylense de yayın servisinin Ağustos 2022 gibi geleceği düşünülüyordu. Ancak yayın servisi beklenenden daha erken bir tarihte Türkiye’deki yayın hayatına başlayacak.

Şu an için 35 TL’lik bir ücretle geliyor olsa da, dijital yayın servisinin Exxen’de olduğu gibi reklamlı bir abonelik servisi üzerinde çalıştığı da duyurulmuştu. Eğer söz konusu çalışma gerçekleşirse, reklamlı bir aboneliğin Türkiye şartlarında daha uygun bir ücrete düşebileceği tahmin ediliyor.

Birçok orijinal içeriğine Türkçe dublaj yapan ve uzun süredir çalışmalarına devam eden Disney Plus, sadece halihazırda olan içeriklerine değil Türkiye’ye özel yapımlara da yoğunlaşıyor. Recep İvedik, Organize İşler dizisi, Engin Akyürek’in başrolünde yer aldığı Kaçış dizisi ve Aras Bulut İynemli’nin Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandıracağı bir film de hazırlık aşamasında bekliyor.

Disney Plus Türkiye’nin aylık abonelik ücretini nasıl buldunuz? Sizce daha uygun olabilir miydi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Fiyatı bu şartlarda gayet iyi.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Kendi ayaklarına sıktılar.

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Fiyatı beklediğimden bir tık fazla olsa da Disney içerikleri için değer ya. Sabırsızlanıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Will Smith Oscar Tokat Chris Rock

New York Post Açıkladı: “Will Smith, Chris Rock’a Attığı Tokat Nedeniyle Oscar Ödülü’nü İade Etmek Zorunda Kalabilir”

will smith özür chris rock

Will Smith, Oscar Gecesi Yaşananlar Nedeniyle Chris Rock’tan Özür Diledi