in

Disney+ ve Hulu Birleşmesi 2024 Yılına Kalabilir: Comcast Anlaşması Hâlâ Çözümlenmedi

Disney+ ve Hulu içerikleri tek çatı altında buluşmak için gün sayıyor. Disney CEO’su, bu hamlenin 2024 yılına kalabileceğini açıkladı.

disney plus hulu birleşme
- Reklam -
- Reklam -

Disney+ ve Hulu içeriklerinin tek çatı altında buluşması, Comcast anlaşmasının gidişatına bağlı.

Disney+ ve Hulu, her ne kadar Türkiye’de aynı platformda yer alsa da yurt dışında her iki mecra için ayrı abonelikler gerekiyor. Disney, Hulu’nun çoğunluk hissesini 2019’da satın almış olmasına rağmen Hulu’nun üçte birlik kısmı Comcast’e ait. Disney, tam satın almayı bir an önce gerçekleştirmek istiyor.

Disney son zamanlarda oldukça hareketli günlerden geçiyor. D23 Expo sonrası Pixar, Marvel ve Star Wars hayranlarına yeni animasyonlar, diziler ve filmler tanıtılmıştı. Bu etkinlik sonrasında şirketin CEO’su Bob Chapek bazı yeni duyurular da yaptı. Chapek, Hulu içeriklerinin tamamını Disney+ bünyesine dahil etmek istediklerini ancak bunun için mevcutta devam eden Comcast satın alım sürecinin bitmesi gerektiğini bildirdi.

- Reklam -

Goldman Sachs Communacopia & Tech Conferance bünyesinde konuşan Chapek, Hulu’nun 2019 yılından bu yana Disney tarafından yönetildiğini ancak birleşme için Comcast’ın Hulu’daki hisselerinin tamamını almaları gerektiğini kaydediyor.

disney plus hulu birleşme comcast

Disney’in 21st Century Fox’u satın alırken ortaya konan şartlara göre Disney, Comcast’ın payı olan hisselerin satın alımını ancak 2024 yılının başında bitirebilir. Diğer yandan Chapek, birleşmenin hemen gerçekleşmesini mutlulukla karşılayacağını da ekliyor.

Disney CEO’su: “Disney+ ve Hulu’nun Birleşmesi İzleyicileri Olumlu Etkileyecek”

Hulu’nun Disney+ bünyesine dahil edilmesinin doğal olduğunu söyleyen şirket yöneticisi aslında Disney markasının ne kadar esnek olabileceğine de dikkat çekiyor.

“Genel eğlence içeriği göz önüne alındığında Disney hakkında sizi en çok endişelendiren şey aslında marka sürtünmesidir. Ama her gün Disney markasının ne kadar esnek olabileceğini hayranlıkla görüyorum. Size şunu söyleyeyim, genel eğlence kategorisindeki bir içeriği Disney markası içeren yayın platformlarına koyduğumuzda herhangi bir olumsuz geri dönüş almadık.”

Disney+ platformunun tüm kanallarıyla dünya geneline açık olması ancak Hulu’nun sadece ABD bünyesinde izleyicilere hizmet göstermesi konusuna da açıklık getiren Chapek, bu birleşmenin genel izleyici kitlesi tarafından da olumlu karşılanacağına inanıyor:

- Reklam -

“Yani tıpkı Amerika’da karşılandığı gibi karşılanacak demiyorum ama bu durum şimdiye kadar kimsenin tahmin etmediği bir özgürlük seviyesinde olduğumuza dair güçlü sinyaller veriyor.”

disney plus birleşme hulu comcast

Ayrıca platformların birleşmesi ile farklı içerikleri izlemek isteyen tüketicilerin daha az zorluk yaşayacağının altını çizen Chapek yine de 2024 yılına kadar bunun önüne geçebileceklerini de ifade ediyor.

Disney ve Hulu birleşme planlarının ise Paramount Global’ın hamlesinden hemen sonra gelmesi dikkat çekti. Şirket, Showtime’ın streaming servisinin Paramount+ bünyesine taşınmayı planlayarak dijitale verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Siz Hulu içeriklerinin taşınması konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for XanaDu XanaDu dedi ki:

    Bu birleşme sonrası Star kategorisinin adı Hulu olur mu acaba.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Obasan - Joy Kogawa

Japon Asıllı Kanadalı Yazar Joy Kogawa’nın “Obasan” Romanı Türkçe Raflarında

Fairy Tale film stephen king

Stephen King’in Yayımlanan Son Romanı “Fairy Tale” Sinemaya Uyarlanıyor