in

Disney’in Yayın Servisleri, Toplam Abone Sayısında Netflix’i Geride Bıraktı

Disney tahminleri alt üst eden üçüncü çeyrek raporunu yayınladı. Şirketin bünyesindeki dijital servislerin toplam abonesi, sektörün lideri Netflix’i geride bıraktı.

disney servisleri abone sayısı netflix
- Reklam -
- Reklam -

Disney dijital yayın dünyasındaki payını artırmaya devam ediyor. The Walt Disney Company bünyesindeki çevrim içi servisler, üçüncü çeyrek raporlarının sonuçlarına göre Netflix’i geride bırakmayı başardı.

Disney Türkiye’de Disney+ adlı dijital platformu ile tanınsa da dünya çapında çok daha kapsamlı markalarla yayın yapıyor. Disney+ ile birlikte Hotstar, Hulu ve ESPN+ ile yola devam eden medya devi; dijital yayın platformlarının zirvesinde bulunan Netflix’i geride bıraktı.

Son çeyrekte 14,4 milyon Disney+ abonesi kazanan platform, temmuz ayı itibarıyla toplam 152 milyonun üzerinde ücretli aboneye ulaştı.

- Reklam -

Disney+, Hotstar, Hulu ve ESPN+’tan oluşan Disney yayın servisleri, böylece dünya çapında 221 milyondan fazla aboneye erişmiş oldu. Son açıklanan rakamlarla Disney servislerinin toplamı, ikinci çeyrekte 221 milyon abone açıklayan ve üye kaybetmeye devam eden Netflix’in üzerine çıkmış oldu.

Disney CEO’su: “Mükemmel Bir Çeyrek Geçirdik”

Disney CEO’su Bob Chapek, yatırımcıları bilgilendirdiği açıklamada hem yurt içi tema parklarında hem canlı spor yayınlarında hem de yayın servislerinde yaşadıkları gelişmelerden bahsederek, “Muhteşem bir çeyrek geçirdik,” ifadesini kullandı.

Öte yandan Disney+’ın yeni çeyrekteki abonelerinin çoğu ABD ve Kanada dışından gelmiş durumda. 14,4 milyon yeni kullanıcıdan sadece 100.000’i Kuzey Amerika’da yaşıyor. Platform, geçen haziran ayında Türkiye’de de hizmete başlamıştı.

disney servisleri abone sayısı netflix

Disney Plus Abonelik Ücretlerine Zam Yaptı

Abone artışlarının ardından şirket yeni fiyat politikasını da duyurdu. Reklamsız Disney+ aboneliği, aralık ayından itibaren ABD’de aylık 10,99 dolar veya yıllık 109,99 dolar olacak. Platformun ABD’deki abonelik ücreti şu an için 7,99 dolar. Disney+’ın reklamlı yeni seçeneği ise ayda 7,99 dolar olacak.

- Reklam -

Disney bünyesindeki Hulu aboneleri, eskiden olduğu gibi ekstradan 1 ila 2 dolar fazla ödeyerek Hulu içeriklerine erişebilecekler.

Wall Street analisti Adam Crisafulli, Disney’in fiyat artışlarının, yayın akışının düşük fiyatlandırıldığına dair endüstri çapındaki algıyla uyumlu olduğunu açıkladı.

“Belki de yeni haberlerin en olumlu yanı, Disney’in Disney+ abonelik ücretini %38 oranında artırmasıdır. Bu, [Warner Bros Discovery’den] Zaslav’ın tüm endüstrinin dijital yayın servislerine nasıl da düşük ücretler koyduğuna dair sözlerini onaylıyor gibi görünüyor.”

Aboneliklerdeki ücret artışının Türkiye’ye yansıyıp yansımayacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Netflix’in de reklamlı bir abonelik modeli üzerinde çalıştığı biliniyor.

Siz Disney cephesinin Netflix’e yetişmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cbs News

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Makine Öğrenmesi - Hugh Howey

Hugh Howey’nin Bilimkurgu ve Fantazi Öyküleri “Makine Öğrenmesi”nde Bir Araya Geliyor

Bones and All fragmanı Timothée Chalamet

Luca Guadagnino ve Timothée Chalamet’i Yeniden Bir Araya Getiren “Bones & All”dan İlk Fragman