in

Doctor Who 13. Sezon Çekimleri Başladı: Yeni Sezon Bölüm Sayısı Kalp Kırıyor

Doctor Who 13. sezon çekimleri başladı. Jodie Whittaker’ın role geri döneceği yeni sezon, 11 yerine 8 bölümden oluşacak.

Doctor Who 13. Sezon
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who 13. sezon çekimleri sonunda başladı. BBC’nin popüler bilimkurgu dizisi ile Doktor geri dönmeye hazırlanıyor!

Kanalın en köklü projelerinden birisi olan, şu sıralar 13. Doktor Jodie Whittaker ile yola devam eden seri, Koronavirüs pandemisi sonrası sonunda prodüksiyona başlayabildi.

Sıkı Covid-19 önlemleri eşliğinde gerçekleştirilecek prodüksiyon, İngiliz hükümetinin yönergelerine uygun şekilde sağlanıyor. Çekimlere gelen bazı süre sınırları nedeniyle 13. sezonda 11 yerine toplam 8 bölüm izleyiciyi bekleyecek.

- Reklam -

Modern serinin şu andaki yürütücü yapımcısı ve yazarı olan Chris Chibnall, yeni sezonu şu cümlelerle değerlendirdi:
“Doctor Who yapım ekibi bu zor zamanlarda seriyi yeniden yayına almak için harikalar yarattı. Çekimlere geri döndüğümüz için çok heyecanlıyız. Doctor Who’nun son derece karmaşık bir yapım süreci var. Dolayısıyla detaylı Covid protokolleri nedeniyle yeni bölümleri filme almak biraz daha uzun sürecek. Bu nedenle bu sezonu sekiz bölüm ile bitirmeyi düşünüyoruz. Ama emin olun, Doctor Who’dan beklediğiniz tüm hırs, mizah, eğlence ve korku hala sağlam bir şekilde yerinde olacak! Dünyanın dört bir yanındaki herkes için oldukça zorlu bir dönem yaşanıyor ancak unutmayın bir Doktor asla meydan okumaktan kaçınmaz!”
Doctor Who 13. Sezon Çekimleri

BBC Studios Yapımcısı Matt Strevens da 13. sezon hakkında yorumlarını paylaştı:
“TARDIS’in kilidini açtığımız için çok heyecanlıyız, Sonik’in tozu silindi ve Doctor Who’nun bir sonraki sezonu için yeniden çekimlere başlıyoruz. Muhteşem prodüksiyon ekibi ve oyuncular bu zorlu zamanlarda tekrar çekim yapmamızı sağlamak için harikalar yarattı. Doctor Who her zamanki gibi eğlence ve aksiyon dolu olacak, tabi pek çok sürprizle birlikte!”

Doctor Who 13. Sezon Öncesi Özel Bölüme Hazırlanıyor

BBC Drama denetçisi Piers Wenger ise şöyle konuştu:
“Doctor Who’nun 13. sezon çekimleri devam ediyor. Ekip, TARDIS’i güvenli bir şekilde BBC One’a geri getirmek için büyük çaba sarf etti. Hepimiz Doktor’u hangi maceraların beklediğini görmek için sabırsızlanıyoruz, ancak onun dönüşünü beklerken, bir yandan da festival özel bölümü için sabırsızlanıyoruz.”
13. Doktor’un macerası kaldığı yerden devam edecek. Doktor’u son olarak sonu olmayan bir hapishanede kapana kısılmış bir halde bırakmıştık.

Yaklaşan özel bölüm “Dalek’lerin Devrimi”nde (Resolution of the Daleks) ise Doktor’un yakın arkadaşları Yaz (Mandip Gill), Ryan (Tosin Cole) ve Graham (Bradley Walsh) hayatlarını Doktor’suz devam ettirecek. Zaman Lordu’nun en korkulan düşmanlarından Daleklerin katıldığı kötücül bir planın ortasında kalan yol arkadaşları, Doktor olmadan Dalekler ile mücadele etmek durumunda kalacak. Bu özel bölüm BBC One kanalında yayınlanacak ve 13. sezonun bir parçası sayılmayacak.

Doctor Who 13. Sezon

İlk olarak 1963 yılında yayınlanmaya başlayan, daha sonra 2005 yılında çağdaş bir seriye başlayan Doktor Who macerası tüm hızıyla sürüyor. Yeni seride şimdiye dek Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith ve Peter Capaldi isimlerini The Doctor olarak gördük. 2018’den beri ise Doktor karakterini Jodie Whittaker canlandırıyor.

- Reklam -

Doctor Who 13. sezon bölümlerinin ne zaman yayınlanacağı ise şimdilik belli değil. Dizinin hem 13 hem de 14. sezon için onayını geçen yıldan aldığını hatırlatalım.

Peki sizin yeni sezondan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Cinema Blend, Faselis (Ajans)

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Bu sene christmas special da yok sanırım :thinking:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yakalı Toy Kuşu

Anadolu’da Yıllar Sonra Görülen Yakalı Toy Kuşu, Yozgat’ta Vurularak Katledildi

Godfall incelemesi

Godfall İncelemesi: Fantastik Diyarda Destansı Yolculuk