in

Disney’in Ortak Olmasıyla “Doctor Who”nun Bütçesi Yeni Sezonla Birlikte 3 Katına Çıkacak

Doctor Who 14. sezon bütçesi, önceki sezonun 3 katı olacak. BBC ile ortaklık kuran Disney, seriye ciddi yatırım yapmaya hazırlanıyor.

doctor who 14. sezon butce
- Reklam -

Doctor Who 14. sezon bütçesi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Popüler bilimkurgu dizisi Disney’in BBC ile ortaklık kurmasıyla rekor bir bütçeye ulaşacak.

En uzun soluklu bilimkurgu dizilerinin başında gelen Doctor Who, yeni bir dönemle daha izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. The Power of the Doctor adlı bölümle 13. sezonu tamamlayan ve ilk kadın doktor olan Jodie Whittaker’a da böylece veda eden yapım, Sex Education yıldızı Ncuti Gatwa’yı yeni doktor olarak tanıtacak. Ancak öncesinde David Tennant özel bir bölümle bir kez daha ikonik rolüne dönecek. Üstelik Tennant’ın 14. Doktor olduğu, Gatwa’nın ise 15. Doktor olarak geleceği söylendiğinden hayranlar yeni bölümleri çok daha büyük bir merakla bekliyor.

2005’te diziyi yeni bir solukla ekranlara getiren Russell T. Davis, bir kez daha sorumlu isim olarak geri dönüyor. Aslında Tennant’ın geri dönüşü ve yanı sıra Catherine Tate’in Donna Noble’ı ile yeniden bir araya gelecek olması da bu sayede yaşandı. Kısa süre önce açıklanan bir haberle de Doctor Who’nun global yayın haklarını Birleşik Krallık dışında Disney’in aldığı ve tüm bölümlerin Disney Plus üzerinden yayınlanacağı duyurulmuştu. Ülkemizde de birkaç ay önce yayın hayatına başlayan platformda yayınlanacak olan dizi, bu ortalıkla birlikte bir dizi yeni avantaja da kavuştu.

- Reklam -

doctor who 14. sezon yeni bütçe artışı

Doctor Who 14. Sezon Bütçesi Bölüm Başına 10 Milyon Doları Aşacak

Broadcast’in bir raporuna göre, BBC’nin Disney+ ile 2023’ten itibaren akış platformunda Doctor Who’nun gelecek sezonlarını yayınlamak için yaptığı anlaşma, uzun süredir devam eden bilimkurgu dizisine rekor bir bütçe artışı sağlayacak. Dizinin son sezonlarının her bir bölümü yaklaşık 1,1 milyon ile 3,4 milyon dolar arasında bir bütçeyle hazırlanıyordu. Ancak Ncuti Gatwa’lı 14. sezon çekimleri için bölüm başına ayrılan bütçenin yaklaşık 11,5 milyon dolar olacağı iddia edildi. Bu da özel bölümler hariç 10 bölümden oluşacak yeni sezonun toplam bütçesinin 100 milyon doların üzerine çıkabileceği anlamına geliyor.

Söz konusu haberdeki rakamlar henüz resmi olarak kesinleşmiş değil. Yani BBC veya Disney tarafından herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat rakamlar doğruysa, bu bir BBC dizisi için rekor anlamına geliyor. Şimdiye kadar bu rekor, kanalın HBO ile ortaklaşa hazırladığı His Dark Materials’a aitti ve onun da bölüm başına 7 milyon dolardan daha az bir bütçeye sahip olduğu biliniyor.

- Reklam -

doctor who global yayın disney plus

Disney ile ortaklığın tek avantajı bütçe artışı olmayacak. BBC aynı zamanda Disney ile gerçekleştirdiği bu ortalık sayesinde yeni Doctor Who spin-off dizileri de geliştirecek. Elbette Disney de bu ortaklık sayesinde dizi üzerinde söz hakkına sahip olacak.

Doctor Who’nun bütçesinin artmasıyla kalitesinin de önceki sezonlara oranla daha iyi bir noktaya geleceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Direct

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

güneş patlaması Avustralya radyo iletişim sistemleri

Beklenmedik Bir Güneş Patlaması, Avustralya’da İletişim Sistemlerine Zarar Verdi

tüm panayırların heyulası 2. baskı

Kayıp Rıhtım’ın Ucube Gösterisi “Tüm Panayırların Heyulası” 2. Baskısı ile Raflarda