in

Doctor Who, 2 Yeni Sezonuyla Geliyor

BBC’nin popüler yapımlarından Doctor Who için yeni sezon onayları art arda geldi. 13 ve 14. sezonlar için şimdiden anlaşmaya varıldı.

Doctor Who
- Reklam -
- Reklam -

BBC’nin sevilen dizisi Doctor Who için 13 ve 14. sezonların yolda olduğu resmi olarak onaylandı. Üstelik yeni gelecek iki sezon HBO Max platformunda da yayımlanacak.

HBO Max’in tanıtım etkinliğinde birçok yeni içerik duyuruldu. Green Lantern tüm bu içerikler arasında en sükse yapan haber gibi dursa da Doctor Who hayranlarını sevindirecek güzel bir gelişme de yaşandı. Etkinlikte, 2020 sonrası iki yeni Doctor Who sezonunun daha geleceği belirtildi.

HBO Max’in BBC ile olan anlaşmasına göre, yapımın 11 sezonunun tamamı platformun Amerika’da bulunan kullanıcılarına açık olacak. Yeni gelecek üç sezon da bu içeriklere dahil edilecek. 2020 yılı içerisinde Jodie Whittekar’ın başrolünde olacağı Doctor Who’nun 12. sezonunun geleceği biliniyor. Ancak iki ek sezonun belirtilmesiyle dizinin 2022 yılına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

- Reklam -

Tabii dizinin yapım süreci aynı şekilde devam ettiği takdirde bu sürecin HBO Max’te yayını için 2024’e kadar uzayabileceği belirtiliyor.

Doctor Who’nun Yeni Sezonlarında Başrol Henüz Açıklanmadı

Doctor Who’nun 12. sezonunda da başrolü üstlenecek Jodie Whittekar ile İngiliz senarist Chris Chibnall’ın 13 ve 14. sezonlarda olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Geleneksel olarak doktorlar 3 veya 4 sezonda bir değiştiği için Whittekar’ın sonraki sezonlarda da boy gösterme şansı yüksek.

- Reklam -

Elbette bir önceki sezonun izlenme oranları ve aldığı eleştiriler doğrultusunda hem yıldız oyuncunun hem de senaristin değiştirilme olasılığı da her zaman saklı tutuluyor. Fakat şimdilik ne BBC ne de HBO Max cephesinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapıldı.

Kesin olan bir şey var ki, daha uzun bir süre Doktor’un maceraları izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Son sezonu çok kötüydü. Moffat gitsin her şey güzel olacak dediler berbat oldu.

  2. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Son sezonun kötü olmasının nedeni SJW yüzünden, SJW’nin dozajı azaltılırsa ben yeni Doctor’u çok beğendim. Moffat konusuna gelecek olursam eğer Matt Smith Doctor iken Moffat çok iyi bölümler yazıyordu ama Peter Capaldi Doctor olunca Moffat çok kötü bölümler yazdı. Capaldi en iyi Doctor olabilecekken Moffat yüzünden harcandı resmen.

  3. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Sjw olayına çok takılmıyorum, rolünü iyi yapsın isterse yeşil tenli marslı oynasın. Ama doktoru oynayan kadın ve ekurisinin rolünü beğenmedim, belki ilk sezonlarının getirdiği bir şeydi ama kötüydü. Moffat eleştirisi Capaldi’den çok önce vardı, David Tennat döneminde bile süregelen bir şey.

    Ilk kez bir sezonu zor bitirdim, benim gözümde bu haliyle Dr Who yan dizisi bile olamaz.

  4. Avatar for Tobizume Tobizume dedi ki:

    Moffat, Tennant zamanında başyazar değildi, arada bazı bölümleri yazıyordu sadece. Smith zamanında baş yazar olmuştu. Moffat eleştirilerinin odak noktası Tennant’ın zamanında Doctor’un insani niteliklerine vurgu yapılırken Smith zamanında Tanrısal niteliklerine vurgu yapılmasıydı. Moffat eleştiriler üzerine Capaldi zamanında Doctor’un Tanrısal özelliklerini ortadan kaldırdı ama aynı zamanda insani özelliklerine de vurgu yapmayarak Doctor’u silikleştirip, kendi dizisinde yan karaktere çevirdi. Capaldi kötü senaryoya rağmen çok iyi bir Doctor’luk yapıp kendini sevdirdiği için Moffat’ın varlığı iyice sorgulandı ve sonunda şutlandı.

    Yeni sezonda ise Jodie Whittaker bence çok iyi bir Doctor olmuş ama senaryo kalitesi Capaldi zamanındakinden de kötü olduğu için ve SJW yüzünden Whittaker’ın oyunculuğu sezonu kurtarmayı başaramamış.

  5. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Ben de onu diyorum Moffat’a laf edilirken daha beteri oldu diye.

    Umarım bir an önce toparlarlar da efsaneye yakışır bölümler görürüz, bu haliyle devam ederse çok reyting kaybeder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dehşet Gecesi

Kerime Nadir’den Dehşet Gecesi Yeniden Raflarda

Campana Neuquen fosil

Milyonlarca Yıllık Devasa Pençeler Ortaya Çıktı