in

“Doctor Who”dan 60. Yıla Özel Sesli Drama: David Tennant ve Christopher Eccleston Dahil, 7 Eski Doktor Dönüyor

Doctor Who 60. yıl kutlamaları için özel hazırlanan 8 bölümlük sesli drama, yapımda rol almış 7 eski Doktor’u geri getiriyor.

Doctor Who 60. Yıl Özel Sesli Drama
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who 60. yıl kutlamaları özel bir sesli dramaya ev sahipliği yapacak. Toplamda 8 bölümden oluşacak yapımda David Tennant ve Christopher Eccleston dahil, 7 eski Doktor rollerini bu defa sesli bir yapımda yineleyecek.

Doctor Who: Once and Future adını taşıyacak yapım, dizi dünyasının en uzun soluklu projesindeki popüler isimleri geri getirecek. Bununla birlikte birçok farklı ismin de özel bölümlerde yer alacağı gelen bilgiler arasında.

BBC imzalı dünya çapında oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip Doctor Who 60. yılını bir yıl sürecek yeni özel bölümlerle kutlayacak.

- Reklam -

Bununla birlikte 8 bölümlük özel sesli drama serisi boyunca eski doktorlar Tom Baker, Peter Davison, Colin Baker, Sylvester McCoy, Paul McGann, Christopher Eccleston ve David Tennant yapımda sesleriyle yerlerini alacak. Özel seri farklı Doktorları buluşturmasının yanı sıra, uzun zamandır role kapılarını kapayan Eccleston’ın dönüşüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

YouTube video

(Once and Future tanıtımını YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Doctor Who 60. Yıl Özel Sesli Draması Mayıs 2023’te Başlayacak

Doctor Who dizisi 2023 yılında yeni yaşını farklı projelerle kutlayacak. Bunlardan birisi de Doctor Who: Once and Future isimli sesli drama olacak.

Yapımın ilk 7 bölümü, Big Finish üzerinden mayıs ve ekim ayları arasında yayınlanacak. Kasım 2024’te ise hikâyenin final bölümü görücüye çıkacak.

Özel yapımın konusu şu sözlerle aktarılıyor:

“Doktor yaralanmış ve sonrasında Zaman Lordu hastanesine götürülmüştür. Bedeni enerji ile parıldamasına rağmen gelecek formuna dair bir dönüşüm görülmemektedir. Tam tersine Doktor’un önceki suretleri bedeninde görülmeye başlamış ve geçmiş kendisi arasında tesadüfi bir şekilde değişim geçirmektedir…

“Zorlukla TARDIS’e dönen Doktor yaşadığı bu ‘bozunumun’ gizemini çözmelidir. Bunu kim yaptı, neden ve nasıl? Dünya’dan yıldızlara, tanıdık zaman ve mekanlarda, eski dostlar ve düşmanlar arasında adımlarını takip ederek bir ipucu arar. Doktor kendisini tamamen kaybetmeden önce yaşamların arasından geçerek bozulumunu durdurmak zorundadır.”

- Reklam -

Doctor Who 60. Yıl Özel Sesli Drama - Eski Doktorlar

Doctor Who: Once and Future, Big Finish sitesi üzerinden fiziksel CD baskısıyla ya dijital formatlarda edinilebilecek.

Dizi Yeni Bir Döneme Başlıyor

Diğer taraftan Doctor Who’nun 14. sezonu David Tennant’ın role geri dönüşüne ve 15. Doktor Ncuti Gatwa’nın yeni rolü alışına şahitlik edecek.

Disney Plus’ın Birleşik Krallık dışında dizinin yayın haklarını satın almasıyla yapımın bütçesi artmış ve Disney dizi üzerindeki yaratıcı söz hakkına sahip olmuştu. Russell T. Davies ve Tennant’ın dönüşüyle 2023’te nasıl bir yapımla karşılaşılacağı merakla bekleniyor.

Dizi geçen günlerde Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmişti.

doctor who disney yeni logo

Siz Once and Future özel serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

You 4. Sezon Çıkış Tarihi Belli Oldu

Netflix’in Anti Kahramanı Beklenenden Erken Dönüyor: You 4. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı

Jenna Ortega - Wednesday Netflix Dizisi

Wednesday Dizisinin Başrolü: “Küçük Hayvanlara Otopsi Yapmış, Tuhaf Birisiyim”