in

Doctor Who’nun 60. Yılına Özel “Doom’s Day” İçerikleri Geliyor: Yeni Çizgi Roman, Oyun ve Romanlar Yolda

Doctor Who 60. yılı etkinlikleri Doom’s Day ile devam ediyor. Yeni karakter Doom’un maceralarını anlatan çizgi romanlar, video oyunlar ve kitaplar geliyor.

Doctor Who Doom's Day
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who 60. yıl kutlamaları kapsamında “Doom’s Day” adlı yeni bir hikâye arkı geliştiriliyor. Doom karakterine odaklanacak yeni maceralar farklı mecralar üzerinden kurgulanacak.

Ünlü bilimkurgu serisi Doctor Who 60. yıl özel kutlamaları için hazırlıklar devam ediyor. Geçen günlerde spin-off dizisi UNIT ile hayranları heyecanlandırmayı başaran dizi bu kez de çoklu platformlar üzerinden anlatılacak Doom’s Day hikâyesini duyurdu. Evrenin en iyi suikastçısı olan Doom’a odaklanacak eserler karakterin şimdiye kadar üstlendiği en tehlikeli görevi anlatacak.

Doctor Who’nun resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre Doom, daima peşinden gelen Doom’dan kurtulmak için Doktor’un yardımını arayan bir karakter. “Vortex manipulator” silahını kullanarak uzay ve zaman döngüsü içinde Doktor’un peşinde olan karakterin bu sefer Doom’dan kaçmak için sadece 24 saati olacak. Sosyal medya yıldızı, ödüllü komedyen ve oyuncu Sooz Kempner’ın canlandıracağı Doom sadece ekranda değil aynı zamanda kitaplarda, oyunlarda ve çizgi romanlarda da kendi serisine kavuşacak. Kempner, Doom karakterini canlandıracağı için çok heyecanlı olduğunu söylüyor:

- Reklam -

“Bir İngiliz biriminde, bir fincan çay ve James Bond ile birlikte Doctor Who evrenine katılıyor olmak inanılmaz ve heyecan verici. Doom’a dair her şeyi çok seviyorum ve uzay-zaman içinde onunla birlikte seyahat edecek olmaktan dolayı çok mutluyum.”

YouTube video

(Tanıtımı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Yeni sezonda diziye dönen ünlü isim Russell T. Davis ise Doom karakterinin yeni macerası hakkında şunları söyledi:

“Doom’s Day, galaksilerarası suikastçı muhteşem Sooz Kempner ile birlikte Doctor Who evrenine yeni ve kocaman bir macera sunuyor. Macerası çizgi romanlar, romanlar, video oyunları ve daha fazlasıyla evreni daha önce görülmemiş yerlere götürecek. Doom’s Day’e dikkat edin çünkü hepimiz için geliyor.”

Ncuti Gatwa Doctor Who 14. Doktor kostümü

- Reklam -

Doctor Who Eserleri Titan Comics ve Penguin Random House Etiketiyle Yayımlanacak

Doom karakterinin toplamda 24 saat sürecek macerasının farklı kısımlarını anlatacak hikâyeler Doctor Who Magazine, Titan Comics, Penguin Random House, East Side Games, Big Finish ve BBC Audio üzerinden paylaşılacak. Her bir platform Doom’s Day özelinde maceranın kendilerine ait kısımlarını anlatacak. Bağımsız hikâyeler, Doctor Who dijital kanallarında yayınlanacak olan finalden önce her şeyi bağlayacak kapsayıcı bir anlatıma da sahip olacak.

Doctor Who Doom’s Day 60 Yıl Özel

Doom’s Day hikâyelerinin ne zaman yayınlanmaya başlayacağı ise belirsizliğini koruyor.

David Tennant, Catherine Tate ve Neil Patrick Harris’in yer aldığı Doctor Who’nun 60. yıl özel bölümü için paylaşılan fragmanı ise buradan izleyebilirsiniz.

Siz farklı mecralar üzerinden anlatılacak bu yeni Doom’s Day macerası hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Doctor Who, CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2.000 Yıllık Parşömenlerdeki Gizemi Çözene Para Ödülü

2.000 Yıllık Bu Parşömenlerin Şifresini Çözebilenler, 250.000 Dolarlık Ödülün Sahibi Olacak

Sweet Tooth 2. Sezon Tanıtım Fragmanı Yayında

Sweet Tooth’un 2. Sezonundan İlk Tanıtım Fragmanı: Netflix’in Çizgi Roman Uyarlaması Geri Dönüyor