in

Doctor Who’nun Global Yayın Hakları Disney+’ın Oldu

Doctor Who dizisi, dünya çapındaki yayın hakları için Disney+ ile anlaştı. BBC’nin bilimkurgu draması, Birleşik Krallık ve İrlanda dışındaki ülkelerde yeni bir yayıncıya sahip.

doctor who global yayın disney plus
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who dizisi 13. sezon finali ile maceraya ara verirken dizinin dünya çapındaki yayıncısı da netleşmiş oldu. The Walt Disney Company çatısı altında hizmet veren dijital yayın platformu Disney+, BBC’nin ünlü yapımının yayıncılığını üstlenecek.

Geçen temmuz ayında ortaya sürülen bir iddiada, BBC’nin Doctor Who’nun Birleşik Krallık ve İrlanda dışındaki yayın hakları için Disney+ ile anlaşabileceği öne sürülmüştü. Şimdi ise bu anlaşmanın kesinleştiği ortaya çıktı.

Yapımın 13. sezonu Türkiye’de Tivibu ve Digiturk 114. kanal ile beIN CONNECT üzerinden BBC First’ten izlenebiliyordu. Yeni sezondan itibaren yapımın dünya çapındaki yayıncısı, ülkemizde de resmi olarak hizmet veren Disney+ olacak.

- Reklam -

Doctor Who Dizisi 2023’teki Yeni Bölümleri ile Disney+’ta Olacak

Dizinin 60. yılında Doctor Who’nun başına yeniden geçen Russell T. Davies, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu diziye bayılıyorum. BBC ve Disney+’ın vizyonu ve eğlencesiyle Tardis’i gezegenin her yerine ulaştırabileceğiz. Geleneksel evimiz BBC’yi İngiltere’de tutarken, yeni nesil hayranlara da dünya çapında erişebileceğiz.”

Doctor Who’nun David Tennant’ın 3 bölümlüğüne geri döneceği yeni bölümler Kasım 2023 tarihinde başlayacak. 60. yıl özel hikâyeleri toplamda 3 bölüm sürecek ve yayınlandıklarında dünya çapında Disney+ üzerinden görücüye çıkacak.

doctor who disney plus bbc

Ancak bu anlaşma şimdilik sadece 2023’te başlayacak yeni sezon için geçerli. Warner Bros. Discovery daha önce yaptığı açıklamada, dizinin önceki sezonlarını HBO Max’te yayınlamayı sürdüreceklerini duyurmuştu.

BBC’nin İçerik Sorumlusu Charlotte Moore, heyecanlarını şu sözlerle aktardı:

“Bu İngiliz dizisini dünyanın geri kalanında yayınlamak için mükemmel bir ortak olan Disney ile bu heyecan verici küresel iş birliğini duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

- Reklam -

“Russell T Davies’in Doctor Who için her zaman bu dünyanın ötesinde olan vizyonu ve dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerin Doktor’un destansı maceralarını hak ettikleri ölçekte ve hırsla deneyimleme fırsatına sahip olmalarını sağlamaya kararlıyız. Disney ile güçlerimizi birleştirmek, diziyi daha da yukarılara taşıyacak ve yeni izleyicilere ulaştıracak. Bu yüzden Birleşik Krallık’taki ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlar için son derece heyecan verici bir zaman.”

150’den Fazla Yeni Pazara Ulaşacak

Disney+’ın başkanı Alisa Bowen ise şunları kaydetti:

“Bu sevilen dizinin yeni sezonlarını yalnızca Disney+ üzerinden yayınlama ve yapımı dünya çapında 150’den fazla pazardaki yeni nesil izleyicilere tanıtma fırsatından heyecan duyuyoruz. Dizi, Disney+’ı olağanüstü hikâye anlatımının evi haline getirmeye devam eden, sürekli büyüyen küresel içerik kataloğumuza mükemmel bir ek olacak.”

Yeni yayıncıyla birlikte, dizinin yeni resmi logosu da aşağıdaki gibi oldu:

doctor who disney yeni logo

Yeni anlaşmanın ardından, eski Doctor Who bölümlerinin de Disney+ kataloğuna dahil edilip edilmeyeceği şimdilik bilinmiyor.

Siz bu anlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz? Doktor için Disney+ doğru bir platform olur mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Decider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Dün izleyecek platform soruyordum bugun cevap aldım. Hele şükür izleyecek platform çıktı.

  2. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    Hiç izlemedim, çok istiyordum. İyi olmuş :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yunan manastiri osmanli el yazmasi

Yunan Manastırında Gün Yüzüne Çıkartılan El Yazmaları, Osmanlı’nın Fetih Politikalarına Işık Tutuyor

house of the dragon 1 sezon inceleme

House of the Dragon 1. Sezon İncelemesi: Kralın Dönüşü