in

Doctor Who, ‘57 Yıl Sonra Geri Dönen Yol Arkadaşı’ ile Guinness Rekorlar Kitabı’na Girdi

Doctor Who bir dünya rekoruna imza attı. 59. yılını kutlayan kült yapım, ilk Doktor’un yol arkadaşına hayat veren William Russell’ın diziye konuk olmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi.

Doctor Who Guinness Rekorlar Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Who dizisi dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. BBC’nin bilimkurgu draması, 1. Doktor’un yol arkadaşı Ian Chesterton’ı canlandıran William Russell’ın 57 yıl, 120 gün sonra tekrar diziye konuk olmasıyla bir ilki gerçekleştirdi.

Doctor Who, dün 59. yıldönümünü kutlarken bir dizi etkinliğe imza attı. Bununla birlikte, Guinness World Records sitesi de bu özel günde kutlu haberi hayranlarla paylaştı. Geçen ekim ayında yayınlanan 13. sezon finali The Power of the Doctor, diziye yeni bir unvan daha kazandırdı.

Özel bölüm, birçok eski Doctor Who karakterini geri getirirken bunlardan birisi de 1. Doktor’un yol arkadaşı Ian Chesterton oldu. Bir fen bilgisi öğretmeni olan ilk Doktor William Hartnell’a 77 bölüm boyunca eşlik eden Ian Chesterton, William Russell tarafından canlandırılmıştı. Russell, bu rolü yeniden canlandırdığında 97 yaşındaydı.

- Reklam -

Doctor Who Guinness Rekorlar Kitabı William Russell

Doctor Who Dizisi Dünya Rekoru Kırdı: 57 Yıl Sonra Geri Dönen Oyuncu

İngiliz aktör William Russell, bu geri dönüş ile birlikte yalnızca bilimkurgu tarihine geçmekle kalmadı, aynı zamanda Guinness Dünya Rekorları unvanını da aldı.

Chesterton’ın ilk ve son görünüşü arasındaki geçen süre, TV’deki “yeniden görünümler” arasındaki en uzun boşluğu işaret ediyor: 57 yıl ve 120 gün.

Doctor Who Guinness Rekorlar Kitabı Ian Chesterton

Ian Chesterton yapımda gözüktüğü ilk tarihten 1965’e dek Doctor Who’da yer almayı sürdürdü. Aradan geçen yarım asırdan uzun bir sürenin ardından, karakter 23 Ekim 2022’deki The Power of the Doctor ile ünlü seriye geri döndü.

William Russell’ın Yolu Sık Sık Doctor Who ile Kesişmişti

Bununla birlikte Russell, ünlü bilimkurgu draması ile olan ilişkisini başka platformlar ve medyalar üzerinden sürdürmeye devam etti. Kendi hikâyesini anlattığı sesli DVD yapımlarında, diziyle aynı evrende geçen sesli kitaplarda rol aldı. Ayrıca 2013’teki Doctor Who’nun 50. yıl belgeselinde de kendisine yer buldu.

- Reklam -

Bugüne dek 871 bölüm yayınlayan Doctor Who, en uzun soluklu bilimkurgu dizisi rekorunu da elinde tutuyor.

13. Doktor Jodie Whittaker ile William Russell’ın karşılaşmasını aşağıdaki klipten izleyebilirsiniz:

YouTube video

(Videoyu YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Bundan bir önceki rekor ise Coronation Street dizisindeki 43 yıllık aranın ardından geri dönen Dennis Tanner karakterini canlandıran Phillip Lowrie’ye aitt.

Siz bu rekor hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Guinness World Records, Screen Rant

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

50 Maddede Korku Sineması - Uğur Kılınç

Korku Sinemasının Doğuşundan Günümüze Geliş Sürecini İnceleyen “50 Maddede Korku Sineması” Çıktı

One Piece Film: Red Türkiye'de Vizyona Giriyor

Ünlü Anime Serisi “One Piece”in Yeni Filmi “Red” Türkiye’de Vizyona Giriyor