in

Doctor Who’da 13 Yıllık Gelenek Bozuluyor: Noel Özel Bölümü Beklemeyin!

2005’ten beri devam eden Doctor Who’nun modern serisinde ilk kez bu sezon Noel özel bölümünü izleyemeyeceğiz.

doctor who sezon 11
- Reklam -
- Reklam -

1963-1989 yılları arasında yayınlanan klasik seri için olmasa da Doctor Who’nun bu sene 13. yaşını kutlayan modern serisi için, her sene 25 Aralık’ta yayınlanan Noel özel bölümü dizinin hayranları tarafından bir gelenek olarak kabul ediliyor. Ancak bu sene gelenek bozuluyor. Mirror gazetesine göre Noel özel bölümünün olmama nedeni ise çok basit: “13 yıllık bir sürenin ardından Noel özel bölümü için kullanılabilecek bir hikayenin kalmaması.” Başyazar Chibnall ise, “2019’da bir yeni yıl bölümünün olacağını,” söyledi. Kısaca Noel bölümü yerini 2019’da yayınlanacak bir yeni yıl bölümüne bırakacak.

Aslında bu sene Noel bölümünün olmayacağı Peter Capaldi’ye veda ettiğimiz “Twice Upon A Time” adlı özel bölümün yayınlamasından hemen sonra belli olmuştu. Yeni başyazar Chris Chibnall tarafından yapılan açıklama da “Twice Upon A Time” bölümünün son Noel bölümü olabileceği belirtilmişti. Aralık ayına hızla yaklaştığımız bu günlerde kararın kesinleştiği de böylece belli oldu. Geçmişte başyazarlar özellikle yeniden doğuş ve Noel bölümlerini yazmakta zorlandıklarını açıklamışlardı. Moffat, 2011-2017 yılları arasında yazdığı Noel özel bölümleri popüler kitaplardan ya da televizyon yapımlarından uyarlama olduğu için hayranlar tarafından çokça eleştirilmişti. Moffat’dan karardan sonra konuyla ilgili bir itiraf bile geldi:
“Sanırım ben kendi adıma minnettar olabileceğimizi düşünüyorum. Adeta mayınlı bir bölge olduğundan Doctor Who Noel özel bölümleriyle ilgili muhtemelen yapabileceğimiz her şeyi ve sonuncusunu da görmezden geldik.”
doctor who noel bolumu

Peki siz Doctor Who’nun yeni ekibinin aldığı karar konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce de bu bir yük müydü, yoksa bir DW sezonu Noel bölümü olmadan eksik mi kalır?

- Reklam -
- Reklam -

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kızılgerdan - Harry Hole Serisi - Jo Nesbo

Jo Nesbo’nun Harry Hole Serisi “Kızılgerdan” ile Devam Ediyor

okuma eylemi dizisi 2

Okumanın Modası Üzerine 5 Adımlık Bir Eleştiri