in

Sherlock’un Yardımcısı Doktor Watson Kendi Dizisiyle İzleyicilerin Karşısına Çıkıyor

Doktor Watson karakterine odaklanan yeni bir dizi geliyor. Sherlock Holmes’un ünlü yardımcısının maceraları, CBS ekranlarında yayınlanacak.

doktor watson dizisi sherlock
- Reklam -
- Reklam -

Doktor Watson dizisi için çalışmalar başladı. Sherlock Holmes karakterinin yol arkadaşı, solo bir projede izleyicilerin karşısına çıkacak.

İngiliz yazar Sir Arthur Conan Doyle tarafından 1892 yılında yaratılan Sherlock Holmes karakteri, polisiye edebiyatın en ikonik figürlerinden birisi oldu. Yıllar içerisinde pek çok uyarlamada ele alınan karakter, zengin dünyasıyla izleyici ve okurlardan takdir topladı.

En az Sherlock kadar adını duyuran Doktor Watson, Mycoft Holmes, Müfettiş Lestrade, James Moriarty gibi pek çok karakter akıllarda yer edindi. Şimdi ise Sherlock’un yakın dostu Doktor Watson, kendine has bir yapımla televizyon ekranlarındaki yerini almaya hazırlanıyor.

- Reklam -

CBS Studios, Watson ile Arthur Conan Doyle’un klasik gizem serisine yeni bir bakış atmaya hazırlanıyor. Yapımın senaryosunu, modern bir Sherlock uyarlaması olan CBS yapımı Elementary’de beş yıl görev almış Craig Sweeny kaleme alıyor.

Kapital Entertainment ve CBS Studios, proje için ortak çalışacak.

Doktor Watson Dizisi, Sherlock’un Ölümünden Sonrasını Konu Alacak

Watson dizisi, Sherlock Holmes’un Moriarty tarafından öldürülmesinden sonra başlıyor. Yapımda Dr. John Watson, tıbbi kariyerine nadir görülen hastalıkları tedavi etmeye adanmış bir kliniğin başkanı olarak devam ediyor.

doktor watson dizi sherlock

Sir Arthur Conan Doyle, 1893 tarihli The Final Problem (Son Dava) adlı eserinde Sherlock Holmes karakterini öldürmüştü. Okurların yoğun öfkesinden sonra, The Adventure of the Empty House (Boş Ev) eserinde ünlü karakter geri dönmüştü. Habere konu olan dizinin, bu iki kitap arasındaki süreçte geçebileceği öne sürülüyor.

- Reklam -

Senarist Craig Sweeny, dizide aynı zamanda baş yapımcı olarak görev alacak ve bu görevi Kapital’den Aaron Kaplan ve Brian Morewitz tarafından paylaşacak.

Watson karakteri daha önce Martin Freeman, Robert Duvall, Dudley Moore, Ben Kingsley ve Jude Law gibi isimler tarafından canlandırılmıştı.

doktor watson dizisi sherlock cbs

Yeni yapımda ikonik rolü kimin canlandıracağı ve dizinin oyuncu kadrosunda başka kimler bulunacağı henüz belli değil. Dizinin çıkış tarihi de şu an için belirsizliğini koruyor.

Siz Doktor Watson hakkında solo bir dizi fikrine nasıl yaklaşıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for madani madani dedi ki:

    Doğrusunu söylemek gerekirse Watson’sız Sherlock olur ama Sherlock’suz Watson olmaz. O yüzden çok izleneceğini düşünmüyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

velma fragmanı hbo max

HBO Max’in Yetişkinlere Yönelik Scooby-Doo Dizisi “Velma”dan İlk Fragman

İsmail İncekara Yaşamını Yitirdi

Kurtlar Vadisi’nin ‘İplikçi Nedim’i İsmail İncekara Yaşamını Yitirdi