in

Doktor Who’nun Yeni Sezon Oyuncularıyla Tanışın

Guinness Rekorlar Kitabı’nda televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi unvanıyla yer alan Doktor Who’nun yeni sezonundan haberler gelmeye devam ediyor.

doctor who 13
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Jodie Whittaker’ın Doctor Who karakterini oynayacak ilk kadın oyuncu olarak açıklanmasının ardından bu karar bomba etkisi yaratmış ve 7’den 77’ye dizinin hayranı olan herkes tarafından tartışma konusu olmuştu. Kimi izleyiciler bu kararı yerinde bulur ve diziye yeni bir soluk getireceğini savunurken, kimisi ise bu durumun dizinin gidişatını olumsuz yönde etkileyeceğini savunmuştu.

Öyle görülüyor ki Jodie Whittaker yeni sezonun tek yeni yüzü olmayacak.

BBC America’nın yeni açıklamasına göre kadroya üçü yeni, biri ise tekrar geri dönen bir karakter olmak üzere toplamda dört isim katıldı. Bradley Walsh, Tosin Cole ve Mandip Gill ana karakter oyuncuları olurken, geri dönen karakter rolü ise Sharon D. Clarke‘ın oldu. Yeni isimlerden Bradley Walsh’ın Graham’ı, Tosin Cole’un Ryan’ı, Mandip Gill’in Yasmin’i canlandıracağı açıklanırken Sharon D. Clarke’ın karakterinin kim olduğu henüz açıklanmadı. Karakterin özellikleri de henüz bilinmiyor.

- Reklam -

BBC America bununla da yetinmeyerek Doctor Who’nun yeni sezonunun öncekilerin aksine 10 bölüm olacağını ve  bölüm sürelerinin ise biraz daha uzun sürerek 50 dakikadan oluşacağını açıkladı. Ayrıca dizinin oyuncuları ve teknik ekibi  yeni sezon ile ilgili yorumlarda bulunmaktan da çekinmediler.

Dizinin yeni baş senaristi ve yapımcısı Chris Chibnall, “Yeni Doktor’un yeni arkadaşlara ihtiyacı olacak. Mandip, Tosin ve Bradley’i Doktor Who ailesinde ağırlamaktan dolayı çok heyecanlıyız. Üçü de İngiltere’nin en parlak yeteneklerinden ve Jodie’nin Doctor’uyla yepyeni maceralara daldıklarını görmek için sabırsızlanıyoruz. Sharon D Clarke’nın da onların yanında gösteriye katılmasından memnunuz,” dedi.

Jodie Whittaker, “Bu büyük macerayı Mandip, Tosin ve Bradley ile paylaşmaktan heyecan duyuyorum, bu bir rüya takımı!” şeklinde, kısa bir demeç vermekle yetindi.

Bradley Walsh diziye olan hayranlığını şu sözlerle dile getirdi: “William Hartnell’i ilk Doctor olarak izlediğimi hatırlıyorum. Siyah-beyaz ekran, olayları benim gibi bir genç için çok korkutucu kılıyordu. Taş kesildim, çoğunu kanepenin arkasından ve parmaklarımın arasından izlemiş olsam da dizinin hayranı oldum. Watford’daki Carlton film evine girmek için yaşları büyük insanlarla kuyruğa girdim ve muhteşem Peter Cushing’in görkemli bir renkte hazırlanmış uzun metrajlı bir filmde Doctor olarak görünmesini bekledim. Doctor için yeni bir şafağın doğacağı bu sezonun bir parçası olmaktan dolayı heyecanlı mıyım ?? Ah, evet!

- Reklam -

Mandip Gill şöyle diyor: “Doktor Who ailesine katıldığım için mutluluktan havalara uçuyorum. Bu şaşırtıcı bir hayran kitlesine sahip, ikonik bir gösteri ve getireceği her şeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Bazı roller ulaşılmaz gibi görünür ve bu onlardan biri, öyle ki ilk birkaç hafta boyunca doğru olduğuna inanmadım. Jodie, Bradley ve eski arkadaşım Tosin’le birlikte çalışacak olmaktan ötürü çok heyecanlıyım. Bu dizi daha önce yaptığım işlerden çok farklı ve beni en çok heyecanlandıran yanı da bu.

Tosin Cole, “Bu yolculuğun ve bu ekibin bir parçası olduğum için çok mutlu ve bir o kadar da heyecanlıyım. Doktor Who evrenine dalmak için sabırsızlanıyorum,” dedi.

BBC stüdyolarının yapımcısı Matt Strevens: “Bradley, Mandip ve Tosin’e yeni Doctor Who ailesine hoş geldiniz demekten ötürü çok mutluyum. Bu yetenekli aktörlerin üçüyle de çalışmak çok eğlenceli olacak. Doktor iyi dostlar arasında.

BBC Drama Yönetmeni Piers Wenger: “Mandip, Tosin ve Bradley’in oyuncu kadrosu, Chris’in Doctor’a getirdiği yeni yaratıcı hırsın bir işaretidir ve zaten Jodie’nin yayınlanmasıyla tarihe geçmiştir. Bu üç yeni karakter Tardis’de yeni ve tamamen kaçınılmaz bir ekiple tamamlandı.

Dizinin yeni sezonu gelecek sonbaharda yayınlanacak. Ancak ondan öncesinde iki Doctor arasında değişimin olacağı Noel özel bölümü gelecek.

Ferdi Güçtekin

31 yaşındayım. Bankacıyım, Nişantaşı Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Evliyim ve yakında "Babalık" unvanım da gelmek üzere. Çocukluğumdan beri edebiyat, sinema ve oyun üçgeninde yaşayan bir adamım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Doğu Ekspresi’nde Cinayet

Sirkeci Garı’nda “Doğu Ekspresi’nde Cinayet”

injustice gods among us 5 2 ust

Injustice Beşinci Yıl, İkinci Cilt: Sona Çok Az Kaldı