in

Facebook Skandalları HBO Dizisi Oluyor: “Doomsday Machine” Duyuruldu

Doomsday Machine geliyor. Adı zaman zaman skandallarla anılan sosyal medya platformu Facebook hakkında yeni bir televizyon dizisi geliştiriliyor.

Doomsday Machine dizisi facebook hbo
- Reklam -

Doomsday Machine dizisi duyuruldu. Ünlü sosyal medya platformu Facebook hakkındaki skandalları konu alacak yapım HBO kanalında yayınlanacak.

Mark Zuckerberg’ün sahibi olduğu Facebook 2004 yılında kurulduğunda, dijital dünya bugüne kıyasla bambaşka bir mecraydı. Şirket zaman içerisinde gerçek bir deve dönüştü ve ülkelerin seçim politikalarını etkileyebilecek bir güce ulaştı.

Öte yandan Instagram, WhatsApp ve Oculus VR gibi önemli markaları bünyesine katan firma, işi yalnızca sosyal medyada değil haberleşme ve sanal gerçeklik teknolojilerine kadar genişletti. Geçen yıl da Meta adı altında yeniden markalaşmaya gitti.

- Reklam -

18 yıllık macerasında Facebook birçok skandalla anıldı. Kuşkusuz bunlardan en çok ses getireni kişisel verilerin de sızdırıldığı Cambridge Analytica skandalı oldu. Şimdiyse tüm bu süreçler bir televizyon yapımına konu olacak.

Doomsday Machine Dizisinde Açıklanan İlk Başrol Sheryl Sandberg Oldu

2010 yılında David Fincher’ın Oscar ödüllü The Social Network filmiyle kuruluş aşamasının anlatıldığı hikâyenin bu defa farklı bir yüzü ekrana taşınıyor.

Doomsday Machine adını taşıyacak dizi, platformun kurucusu Mark Zuckerberg’e ve şirketin üst düzey yöneticilerinden Sheryl Sandberg’e odaklanacak.

Dizinin yapımcılığını Wiip ve Mr. Robot’u da hazırlayan Anonymous Content üstlenecek. The Crown dizisinde Kraliçe Elizabeth’e hayat veren Claire Foy ise serinin baş yapımcısı ve başrolü olacak. Emmy ödüllü aktris, Sheryl Sandberg’i canlandıracak. Mark Zuckerberg’i kimin oynayacağı bilgisi ise şu an için paylaşılmadı.

doomsday machine dizi Claire Foy

Dizinin senaryosu Amerikalı oyun yazarı, romancı ve senarist Ayad Akhtar tarafından yazılacak. Akhtar Homeland Elegies ve American Dervish kitapları, Junk: The Golden Age of Bort ve The Invisible Hand adlı oyunları ile tanınıyor. Aynı zamanda The War Within filminin de ortak yazarları arasında yer alıyor.

- Reklam -

Dizi İlhamını An Ugly Truth Kitabından Alıyor

Doomsday Machine dizisi, ilhamını 2021 yılında yayımlanan Sheera Frenkel ve Cecilia Kang imzalı An Ugly Truth: Inside Facebook’s Battle for Domination kitabından alacak.

Doomsday Machine, Facebook’un sert büyüme stratejisi sırasında gezindiği siyasi ve sosyal mayın tarlalarına odaklanıyor. Dizi, odağına Sandberg ve Zuckerberg’in dünya çapında milyarlarca insanın iletişim kurma ve bilgi tüketme aracını nasıl şekillendirdiklerini işleyecek.

Facebook’un 2016 yılındaki ABD başkanlık seçimlerini manipüle ettiği iddiaları, bazı özel kullanıcıların platformun genel kurallarından ayrıcalıklı tutulmasını sağladığı öne sürülen XCHECK sistemi gibi konular Doomsday Machine’de izleyicinin bulabileceği detaylardan bazıları olacak.

Şu anda ön hazırlık aşamasında olan dizinin oyuncu kadrosu ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.

Siz bu yapımdan neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lightyear filmi yasaklandı

Toy Story Evreninde Geçecek “Lightyear” Filminden Yeni Fragman Yayınlandı

Son Ayı Hannah Gold

Son Ayı: Hannah Gold’dan Dostluğun Önemini Anlatan Ödüllü Bir İlk Kitap