in ,

Apple’ın Kore Yapımı Bilimkurgu Dizisi “Dr. Brain”den İlk Fragman Geldi

Dr. Brain fragmanı yayınlandı. Apple TV+ yeni bilimkurgu dizisi ile izleyicilerin karşısına çıkıyor. Yapım, kanalın ilk Kore işi projesi olacak.

dr brain fragmanı apple tv+
- Reklam -
- Reklam -

Dr. Brain fragmanı yayınlandı. Apple’ın Kore yapımı bilimkurgu dizisi görücüye çıkıyor.

Teknoloji devi Apple’ın dijital yayın platformu olan Apple TV+’ta yayınlanacak olan Kore yapımı Dr. Brain dizisinden ilk fragman geldi. Bununla birlikte dizinin çıkış tarihi de belli oldu. Yapımda dünya çapında büyük bir etki yaratmış olan Parasite filminden aktör Lee Sun-kyun da yer alacak. Serinin oyuncu kadrosunda Kore dizilerinden aşina olduğumuz bazı isimler de yer alacak.

I See the Devil yapımı ile tanınan Kim Jee-woon’un yazdığı, yönettiği ve uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği dizide ailesi gizemli bir kazanın kurbanı olan dahi bir bilim insanı konu alınacak. Gerçekleri ortaya çıkarma umuduyla adam, insan beyninin sınırlarını zorlayarak ölülerin beyinleriyle etkileşime geçmenin bir yolunu bulacak ve onların anılarından ipuçları toplamaya çalışacak. Ayrıca dizide Lee You-young, Park Hee-soon, Seo Ji-hye ve Lee Jae-won gibi oyuncular da yapımın kadrosunda kendilerine yer bulacak.

- Reklam -

Dizi, büyük bir popülerlik kazanmayı başarmış Kore Webtoon serisi Hongjacga’dan ekrana uyarlanıyor. İlk sezonu toplamda 6 bölüm sürecek olan dizi, ayrıca Apple TV+ platformunun ilk Kore yapımı olma özelliğini de taşıyor.

Yapım ekibi tarafındaysa Bound Entertainment, Kakao Entertainment, StudioPlex ve Dark Circle Pictures şirketlerinin imzaları yer alıyor.

Dr. Brain Fragmanı | İZLE – Kore Yapımı Bilimkurgu Dizisi

YouTube video

Yayınlanan fragmanın muğlaklığı ve dizi hakkında net bilgiler vermeyişi de göze çarpan unsurlar arasında. Sewon isimli karakterin beyninin, kendisine ait olmayan bir zihnin anıları içinde yüzdüğünü görüyoruz. Bu anılar daha çok sanrılar gibi görünüyor ve fragman ilerledikçe garipleşiyor.

- Reklam -

Kore yapımı Dr. Brain dizisi 3 Kasım 2021’de ABD’de ve 4 Kasım 2021’de tüm dünyada Apple TV+’taki yerini alacak. Bölümlerse haftalık olarak izleyiciye sunulacak.

Apple TV+, 1 Kasım 2019’da yayın hayatına başladığı günden beri dünya çapında ilgi görecek projeler yürütme çabasına devam ediyor. Şirket, diğer yayın platformlarıyla ciddi bir rekabet içinde olduğunun da farkında. Apple özel yapımları bugüne kadar 155 ödül aldı ve 537 kez ödüle aday gösterildi. Kanalın son gözdesi ise Isaac Asimov uyarlaması Foundation dizisi.

Siz Dr. Brain dizisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Apple TV+’ın Kore cephesinden bir hamle yapmasını nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yıldızları Hesaplamak - Mary Robinette Kowal

Ödüllü Bilimkurgu Serisi Astronot Kadın’ın İlk Kitabı “Yıldızları Hesaplamak” Türkçede

The Unforgivable

The Unforgivable Fragmanı: Sandra Bullock’lu Netflix Filmi Yolda