in

Dracula Dizisinin Yayın Tarihi Belli Oldu

Yeni yıla kanlı bir başlangıç yapıyoruz! BBC ve Netflix ortaklığında geliştirilen Dracula dizisinin yayın tarihi nihayet belli oldu.

Dracula
- Reklam -
- Reklam -

Netflix ve BBC One kanallarının ortak yapımcılığında geliştirilen Dracula dizisinde yayın tarihi belli oldu. Uzun zamandır hayranlar tarafından sorulan Dracula dizisi ne zaman yayınlanacak soruları böylece yanıt bulmuş oldu.

Yaratıcı koltuğunda Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisinin oturduğu mini dizi, Bram Stoker imzalı kült vampir romanına çağdaş bir uyarlama getiriyor.

Doctor Who 12. sezon yayın tarihi henüz belli olmuşken BBC cephesinden merakla beklenen yapımlarına dair bir açıklama daha geldi. Kanal, Dracula dizisinin 1 Ocak 2020’de yayına başlayacağını duyurdu.

- Reklam -

Yeni yılın ilk gününü biraz kana ve karanlığa bulayacak olan Dracula mini dizisi üç bölümden oluşuyor. Dizinin bölüm süreleri ise 90 dakika olarak açıklandı.

Dracula Önce BBC’de Yayınlanacak

Dizi önce İngiliz televizyon kanalı BBC One ve BBC iPlayer’da yayına girecek. Yapımın Netflix’te ne zaman paylaşılacağı ise henüz belli değil.

Uzun süren bekleyişin ardından korku edebiyatının mihenk taşlarından Dracula ile buluşma zamanı nihayet ufukta gözüktü. BBC, yaptığı duyuruda dizinin yayın dönemini “üç günlük bir terör saltanatı” olarak duyurdu.

bbc netflix dracula yayin tarihi 2

- Reklam -

Dizinin ilk bölümü olan The Rules of the Beast 1 Ocak 2020’de yayınlanacak. Ertesi gün Blood Vessel bölümü gelecek. 3 Ocak 2020’de ise final bölümü olan The Dark Compass yayınlanacak. Muhtemelen bu noktadan sonra, dizinin Netflix’te ne zaman yer alacağı da duyurulmuş olacak.

BBC’nin bir başka çok sevilen yapımı olan Sherlock’un yaratıcıları olan Steven Moffat ve Mark Gatiss’i bu projede birlikte görüyoruz. Kimi hayranlar ikilinin yeniden bir araya gelmesini mutlulukla karşılarken bazıları da yapıma şüpheyle yaklaşıyor.

Kont Dracula Rolü Ödüllü Aktörün

Dizide Kont Dracula rolünde Claes Bang var. Bang, özellikle 2017 yılı Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’ye layık görülen The Square filminin başrolü olmasıyla akıllara kazınmıştı. Danimarkalı aktörün filmografisinde The Square, The Girl in the Spider’s Web, Anna Pihl ve Bron/Broen gibi yapımlar var.

Dracula

Claes Bang’e dizi boyunca eşlik edecek oyuncuların bazılarının isimleri ise şu şekilde: Jonathan Aris, Morfydd Clark, Tim Ingall, Clive Russell, Joanna Scanlan, John Heffernan ve Dolly Wells.

Dizinin ilk bölümü Westworld dizisinden hatırladığımız Jonny Campbell tarafından, ikinci bölümü Killing Eve’in yönetmeni Damon Thomas tarafından ve final bölümü de Sherlock’ta da yönetmenlik yapan Paul McGuian tarafından yönetildi.

Sizin diziden beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Yeni Dracula Biseksüel Olacak

Kaynak: Radio Times

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix

Netflix Türkiye ve RTÜK’ten Ebeveyn Kontrolü Açıklamaları

Kayıp Aydınlanma

Çevirmenin Çemberi: Kayıp Aydınlanma