in ,

Dracula Dizisinin Netflix Fragmanı Paylaşıldı

Steven Moffat ve Mark Gatiss tarafından hazırlanan Dracula dizisinden yeni bir fragman daha yayınlandı. Dizinin Netflix’teki yayın tarihi de belli oldu.

dracula netflix fragman
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ekim sonunda Dracula dizisiyle ilgili ilk tanıtım fragmanı BBC kanalında paylaşılmıştı. Sherlock ve Doctor Who dizilerinden tanıdığımız Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisinin senaristliğini üstlendiği eser Bram Stoker’ın Dracula’sına dayanarak hazırlandı. Kont Dracula efsanesine farklı bir bakış getirecek olan dizi BBC ve Netflix ortaklığında hazırlanıyor.

Ortak olarak hazırlanan dizi toplamda 3 bölümden oluşuyor. BBC’nin alışıldık mini dizileri gibi her bölüm 1 buçuk saat gibi bir süreye sahip olacak.

Dizide Dracula Rolünü Claes Bang Canlandırıyor

Dracula

- Reklam -

Dizinin senaristiğini başta da belirttiğimiz gibi Doctor Who ve Sherlock dizilerinden tanıdığımız Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisi yapıyor. Özellikle her iki dizinin yapımcısı konumunda bulunan Moffat ve Gatiss, uyarlama işinde oldukça tanınan ve güvenilen isimlerden. Fakat gerek Sherlock’un son sezonunda gerekse Doctor Who’da eleştirilerin hedefi olmuşlardı. Yeni dizide ortaya nasıl bir iş çıkaracakları şimdiden merak konusu.

Sherlock’un yapımcılarının imzasını taşıyan yapımda Dracula rolünü Claes Bang üstleniyor. Kont Dracula’yı canlandıracak aktörü daha öncesinde The Girl in the Spider’s Web, Anna Pihl ve Bron/Broen gibi yapımlarda oynadığı rollerle tanıyoruz. Ayrıca 2017 senesinde Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Ruben Östlund’ın The Square filminin de başrolüydü.

Dracula

Dracula Dizisi Ne Zaman Yayında Olacak?

Dizide Bang’e Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris, Youssef Kerkour, Nathan Stewart-Jarrett ve Catherine Schell gibi isimler eşlik ediyor. Ayrıca Mark Gatiss de dizide Frank karakterine hayat veren isim olarak karşımıza çıkacak. Gatiss’i Sherlock dizisinde Sherlock Holmes’ün ağabeyi Mycroft Holmes olarak izlemiştik. Yine birkaç Doctor Who bölümünde de karşımıza çıkmıştı.

- Reklam -

Dracula dizisi 4 Ocak 2020 tarihinde Netflix kütüphanesindeki yerini alacak. Daha öncesinde de 1 Ocak’ta BBC One kanalında yayınlanmaya başlayacağı duyurulmuştu.

Dizinin Netflix kanalında yayınlanan 48 saniyelik son fragmanı, BBC’nin fragmanıyla benzer görüntüler içerse de bazı farklı sahneler yer alıyor.

Dracula Resmi Tanıtım Fragmanı

YouTube video

Bir önceki BBC fragmanıyla da benzerlikler içeren dizinin yeni yayınlanan fragmanını sizler nasıl buldunuz? Sizce Moffat ve Gatiss ikilisi ortaya iyi bir iş çıkarabilecek mi?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Gotik Edebiyat Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film

* Dünden Bugüne: Dracula Efsanesi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Can Evrenol Peri

Can Evrenol Yeni Filmi “Peri: Ağzı Olmayan Kız” ile Geliyor

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Son Dakika Başrol Değişikliği