in

Dracula Dizisi Netflix Kütüphanesindeki Yerini Aldı

Bram Stoker’ın meşhur romanından uyarlanan Netflix ve BBC ortak yapımı mini dizi Dracula, çevrimiçi olarak Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Dracula Netflix Yayında
- Reklam -
- Reklam -

Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisinin senaristliğini üstlendiği ve Bram Stoker’ın Dracula’sına dayanarak hazırlanan Dracula isimli mini dizi, Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Dizinin ilk bölümü olan The Rules of the Beast 1 Ocak 2020’de BBC kanalında yayınlandı. Ertesi gün Blood Vessel bölümü ve ardından 3 Ocak 2020’de ise final bölümü olan The Dark Compass yayınlandı. Dizi bugün itibarıyla da tüm bölümleriyle Netflix kütüphanesine geldi. Toplamda 3 bölümden oluşan dizinin ilk sezonu ortalama 90 dakikalık bölümlere sahip.

Dracula 1. Sezon İncelemesi için tıklayın.

Dizinin ilk bölümü Westworld dizisinden hatırladığımız Jonny Campbell tarafından, ikinci bölümü Killing Eve’in yönetmeni Damon Thomas tarafından ve final bölümü Sherlock’ta da yönetmenlik yapan Paul McGuian tarafından yönetildi.

- Reklam -

Dracula

Doctor Who ve Sherlock dizilerinin yapımcısı konumunda bulunan Steven Moffat ve Mark Gatiss, uyarlama işinde oldukça tanınan ve güvenilen isimlerden. Fakat gerek Sherlock’un son sezonunda gerekse Doctor Who’da olumsuz eleştirilerin hedefi olmuşlardı. Yeni dizide ortaya nasıl bir iş çıkaracakları şimdiden merak konusu.

Dracula Dizisinin Kadrosu

Sherlock’un yapımcılarının imzasını taşıyan yapımda Dracula rolünü Claes Bang üstleniyor. Kont Dracula’yı canlandıracak aktörü daha öncesinde The Girl in the Spider’s Web, Anna Pihl ve Bron/Broen gibi yapımlarda oynadığı rollerle hatırlıyoruz. Ayrıca 2017 yılında Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye’yi kazanan Ruben Östlund’ın The Square filminin de başrolünde oynamıştı.

Dracula

- Reklam -

Dizide Bang’e Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris, Youssef Kerkour, Nathan Stewart-Jarrett ve Catherine Schell gibi isimler eşlik ediyor. Ayrıca Mark Gatiss de dizide Frank karakterine hayat veren isim olarak karşımıza çıkacak. Gatiss’i Sherlock dizisinde Sherlock Holmes’ün ağabeyi Mycroft Holmes olarak izlemiştik. Yine birkaç Doctor Who bölümünde de karşımıza çıkmıştı.

Son olarak dizi Netflix kütüphanesine gelmeden hemen önce de son bir fragman paylaşılmıştı. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Dracula | Son Fragman

YouTube video

Son dönemlerde yaptıkları işlerle bolca olumsuz eleştiri alan Steven Moffat ve Mark Gatiss ikilisi bakalım bu yeni uyarlamalarında başarıyı yakalayabilecekler mi?

Diziyi izlemeye başladıktan sonra yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Gotik Edebiyat Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken 10 Film

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    İzleyesim yoktu ama ilk bölüme atlaya atlaya bakındım. Birebir uyarlamaktan ziyade, belli başlı noktalara sadık kalarak kendi Dracula yorumlarını yapmışlar. Bazı sahneler Doctor Who’dan aşina olduğum absürd-ciddilikteydi; Dracula’nın eksantriklikleri ve şapkadan tavşan çıkartmalık kurnazlıkları, Dracula karşısında dizilip tahta kazık çeken rahibeler, rasyonalist karakterin Dracula’yla karşılıklı atışması, vs.

    Uyarlama hususunda, ana kaynağın özünü koruyup, işlevsel ve yorumsal olarak daha yeni şeyler sunulmasından yana olduğum için bu hoşuma gitmedi değil. Tamam, bazı tercihler absürdlüğü veya tiyatralliği sebebiyle biraz “Ne desem bilemedim.” hissi yarattı. O kısımlara rağmen diziye şans vermeye karar verdim.

  2. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Zaten Dracula birebir uyarlamaya pek uygun değil. Kitabı kült olarak okumanın değeri bir yana, bunu doğrudan bir dizi/filme uyarlamak çok sırıtır. Ruhunu yansıtsın, karakterleri anlasın ve atmosferi yakalasın yeter. Gerisinde yorumun fazla serbest olduğu bir iş beklerim.

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Birebir çekmeye kalkışsalar hangi uyarlama izlenebilir olabilir ki zaten.

    Dracula gibi pek çok uyarlamasının olması sebebiyle hikâyesine aşina olunan bir karakter söz konusuyken ruhu koruyup gerisini serbest yorumlamaya bırakan işler kaçınılmaz. Serbest yorumlamalara sahip olmasaydı diziyi izlemeye de gönlüm olmazdı.

  4. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Zaten anlatım aracı değişiyor, ister istemez bazı değişiklikler zorunlu. Ancak bunun düzeyi çok değişir. Ne kadar sadık kalacak gibi sorudan söz ediyorum. Ben her zaman sadık olmasından ziyade son ürüne bakarım o ayrı.

    Örneğin ‘Watchmen’ yakın uyarlaması yapılabilir bir eserdi, filmi gayet oldu. Yakınlarda sitede inceledim “Londra Nehirleri” de dizi&film için çok uygun. O sebeple Dracula için dedim, yakın uyarlamaya pek açık değil kitabı. Çoğu kişi ‘sıkıcı’ bulabilir Stoker’ın yazdığıyla çok benzeşiyor olsa.

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Mektupklar, hatıratlar, vs. üzerinden anlatılan Dracula gibi bir romanı uyarlamak için değişikliğe gidilmesi kaçınılmaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hayaler duvar inceleme

Hayalet Duvar: Demir Çağı’nı Tecrübe Etmek

pompeii kenti yazıtlar

Pompeii Kentinin Son Yıllarını Anlatan Gizemli Yazıt Deşifre Edildi