in ,

Dune Filminin Öncesini Anlatacak “Dune: The Sisterhood” Dizisinin Başrolleri Ortaya Çıktı

Dune: The Sisterhood dizisinin kadrosu netleşmeye başladı. Frank Herbert’ün ikonik bilim kurgu kitabından ekrana uyarlanan diziye iki yıldız oyuncu dahil oldu.

Dune: The Sisterhood Başrolleri Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

Dune filminin öncesini konu alacak Dune: The Sisterhood dizisinin başrolleri Emily Watson ve Shirley Henderson’ın oldu. HBO Max üzerinden izleyicisiyle buluşacak dizi, evrenin önemli bir zaman dilimini açığa çıkaracak.

David Lynch’in başarısız sinema uyarlaması girişiminden sonra Frank Herbert’ün ikonik bilimkurgu serisini ekrana uyarlamayı başaran Denis Villeneuve, Dune filmi ile oldukça büyük bir gişe geliri elde etmeyi başarmıştı. İzleyiciler ve eleştirmenlerden tam puan alan eser evreni başarılı bir şekilde yansıtması ve kaynak esere olan bağlılığı ile övgü toplamıştı. Timothée Chalamet’in Paul Atreides rolünü, Rebecca Ferguson’un Lady Jessica rolünü ve Oscar Isaac’in ise Duke Leto rolünü canlandırdığı yapım başarılı oyunculuklar ile Koronavirüs pandemisi sonrası sinemaları hareketlendirmişti.

Dune: The Sisterhood Başrolleri Belli Oldu

- Reklam -

Filmin yakaladığı bu başarı sonrası ise Dune: Part 2 onaylandı ve film çekimlerine başlandı. Ayrıca filmin öncesini konu alan HBO Max dizisi Dune: The Sisterhood çalışmaları da hız kazandı.

Dune: The Sisterhood Dizisi, Filmin 10 Bin Yıl Öncesini Anlatacak

Deadline’ın haberine göre The Sisterhood dizisi kadrosuna iki yıldız oyuncu katıldı. Chernobyl dizisinde yer alan Emily Watson ve Harry Potter filmlerindeki Mızmız Myrtle rolüyle tanınan Shirley Henderson, Valya Harkonnen ve Tula Harkonnen karakterlerini canlandıracak. The Sisterhood içinde güç kazanan ve yükselen iki kardeş daha sonrasında Bene Gesserit topluluğunu kurmuştu. Dolayısıyla Paul Atreides’in hikâyesinden yaklaşık 10.000 yıl öncesini konu alan yapım Harkonnen kız kardeşlerinin evren içinde oldukça önemli Bene Gesserit topluluğuna olan yolculuklarını anlatacak.

Harkonnen ailesi ise gelecek yapımlarda önemli bir noktada yer alacak. Denis Villeneuve, devam filmi ile bu aileyi daha yakından tanıtacağını doğrulamıştı. Valya ve Tula Harkonnen kardeşlerin hikâyesi ise, serinin ikinci filmi için değerli bir temel oluşturacağı tahmin ediliyor.

- Reklam -
Dune: The Sisterhood Başrolleri Emily Watson ve Shirley Henderson
Emily Watson ve Shirley Henderson

Dune: The Sisterhood çekimlerinin ise ne zaman başlayacağı bilinmiyor. (Daha önce planlanan tarihten sonra süresiz şekilde ertelenmişti.) Filmlerin yönetmeni Denis Villeneuve’ün yapımcı olarak yer alacağı dizinin senaryosunu ise The Haunting of Bly Manor yapımı ile ismini duyuran Diane Ademu-John kaleme alacak.

Siz Dune: The Sisterhood dizisine dair beklentileriniz ne? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eric Weinberg, Cinsel Saldırı Suçlamalarıyla Karşı Karşıya

Scrubs ve Californication Gibi Kült Dizilerin Yapımcısı, 18 Cinsel Saldırı Suçlamasıyla Karşı Karşıya

ay nasıl oluştu

Bir Süper Bilgisayar, Ay’ın Yalnızca ‘Birkaç Saat İçinde’ Oluşmuş Olabileceğini Gösterdi