in

Dune: The Sisterhood Dizi Çekimleri Sonbaharda Başlıyor

Dune: The Sisterhood dizi uyarlamasında çekimlerin başlangıç tarihi belli oldu. Frank Herbert’ün kült bilimkurgu serisi HBO Max’e geliyor.

Dune: The Sisterhood HBO Max Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Frank Herbert’ün kült bilimkurgu serisi Dune, bir yandan sinemaya uyarlanırken diğer yandan da farklı bir hikâye ile dizi evrenini başlatıyor. HBO Max’in geliştirdiği Dune: The Sisterhood dizisinin çekim takvimi ortaya çıktı. The Sisterhood dizisinin çekimleri Kasım 2020’de başlıyor.

Bizler Denis Villeneuve imzalı yeni Dune uyarlamasını merakla beklerken HBO Max yapımı diziden de haberler gelmeye başladı. Bu zamana kadar dizi haberlerine dair elimizde çok da detaylı bilgi yoktu. Sonunda sessizlik bozuldu ve dizinin çekimlere başlangıç tarihi ortaya çıkmış oldu.

Serinin dizi ve sinema hakları 2016 yılında satın alınmıştı. Bir tarafta sinema filmi kadrosundaki Jason Momoa, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård gibi isimlerle tüm dikkatleri üzerine çekerken diğer tarafta Dune: The Sisterhood için hazırlıklar tamamlandı.

WarnerMedia’nın dijital yayın platformu HBO Max, 27 Mayıs 2020 itibarıyla çevrimiçi pazara güçlü bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Öte yandan kanal içerik yelpazesini hızlı bir şekilde geliştirecek. The Sisterhood uyarlaması da HBO Max’in ön hazırlığı devam eden yapımları arasında dikkat çeken işler arasında.

Dune: The Sisterhood HBO Max Dizi

- Reklam -

Dune: The Sisterhood Yönetmenleri Arasında Filmin Başındaki İsim Denis Villeneuve de Var

Denis Villeneuve son yıllarda izleyiciye güven veren yönetmenler arasında. Blade Runner 2049, Arrival ve Sicario ile adından hayli söz ettiren Villeneuve, Dune dizisinin ilk bölümünü de yönetecek. Sanatçı seride aynı zamanda yapımcı koltuğunda da oturacak. Dizinin yaratıcı koltuğunda ise şu an için Jon Spaihts oturuyor.

Dune, konusu itibarıyla klasik bilimkurgu eserlerine pek de benzemiyor. Epik bir mesih anlatısı olarak kabul edilen seri oldukça geniş bir evrene sahip. Dizi uyarlaması ise yazarın oğlu Brian Herbert’ün Sisterhood of Dune adlı romanını takip ediyor. Yalnızca kadınlardan oluşan gizemli bir tarikat olan Bene Gesserit dizinin odağını oluşturuyor.

Dune: The Sisterhood dizisinin 1. sezonunun toplamda kaç bölüm olacağı şimdilik bilinmiyor. Eğer Koronavirüs pandemisi nedeniyle çekimler ertelenmezse serinin prodüksiyonu 2 Kasım 2020 tarihinde başlayacak. Dizinin açıklanan çekim yerleri arasında Budapeşte ve Ürdün yer alıyor.

Dune: The Sisterhood ne zaman yayınlanacak sorusu henüz yanıt bulmadı. Film uyarlaması için verilen tarih ise 18 Aralık 2020.

Dune Dizi

Peki sizin dizi uyarlamasına dair düşünceleriniz neler? Bu seriyi hem dizi hem de film dünyalarında takip etmek sizleri de heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


Dune: İyi Bilimkurgu İyi Edebiyattır

Kaynak: Production List

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Her şekilde izlerim, merakla bekliyorum.

  2. Avatar for fascinate fascinate dedi ki:

    Seriyi nasıl aktaracaklar yani anlamadım. Önce ilk kitabı temel alan film gösterime girecek, serinin devamı ise televizyonda mı yayınlanacak? Başka bir film çekilmeyecek mi?

  3. Avatar for lostcontrol lostcontrol dedi ki:

    Hem film, hem dizi, bu ikisini nasıl bağlayacaklar merak ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

harry potter at home daniel radcliffe

Harry Potter ve Felsefe Taşı Okumaları Daniel Radcliffe ile Başladı

National Treasure 3 Büyük Hazine Disney+

National Treasure Serisi Disney+ Dizisi Oluyor