in

Dungeons & Dragons Dizisi Kesinleşti: Paramount+ Uyarlamanın İlk Sezon Siparişini Verdi

Dungeons and Dragons dizisi için çalışmalar başladı. Paramount+, popüler oyuna dayanan live-action macerasına 8 bölümlük ilk sezon onayı verdi.

Dungeons and Dragons Dizisi Kesinleşti
- Reklam -
- Reklam -

Dungeons and Dragons dizisi çalışmaları resmen başladı. Paramount Plus, oldukça popüler Zindanlar ve Ejderhalar adlı aynı oyuna dayanan dizinin ilk sezonu için 8 bölümlük bir sipariş verdi. Oyunun hayranları, yakında çıkacak sinema filminin yanı sıra artık yeni bir bekleyişe daha başlayabilir.

Dünyaca ünlü masaüstü rol yapma oyunu Dungeons & Dragons, son yıllarda yeniden Hollywood’un dikkatini çekmeyi başaran bir yapım hâline geldi. İzleyicilerin, Paramount Pictures’ın Chris Pine başrollü Dungeons & Dragons: Honor Between Thieves adlı sinema filmini izlemelerine artık sadece birkaç hafta kaldı. Fakat fantastik rol yapma oyunu için düşünülen tek uyarlama bu değil. Uzun bir süredir televizyona uyarlanması adına da bazı girişimlerde bulunuluyor.

Nihayet dizi uyarlaması ile ilgili umut verici gelişme, sinemalarda gösterime girecek olan Dungeons and Dragons filmi öncesinde ortaya çıktı. Deadline’ın haberine göre Paramount+, Rawson Marshall Thurber tarafından geliştirilen dizi için 8 bölümlük ilk sezon siparişi verdi. Red Notice yönetmeni pilot senaryoyu yazmaktan sorumlu ve aynı zamanda ilk bölümü de yönetiyor.

- Reklam -

Dungeons and Dragons Dizisi Resmen Geliyor

Paramount+, birden fazla alıcıyı eOne ve Hasbro’ya getiren rekabetçi bir satışın ardından seriyi satın aldı. Şu anda dizinin hikâyesi, oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı veya Paramount’un yayın hizmetinde ne zaman yayınlanacağı hakkında hiçbir ayrıntı yok. Thurber, bu haberi Dungeons & Dragons’ta maksimum zar rolüne atıfta bulunarak doğruladı: Natural 20.

Dungeons and Dragons Dizisi Sinema Filmi ile Bağlantılı Olacak mı?

Aslında bir dizi için hazırlıkların yapıldığı bilgisi ilk olarak bundan tam iki yıl önce, Ocak 2021’de paylaşılmıştı. Ancak o zamanlar dizinin senaryosunu John Wick yazarı Derek Kolstad’ın hazırlayacağı söylenmişti. Şimdi resmileşen yeni bilgiyle birlikte artık böyle bir şeyin olmayacağı da kesin olarak ortaya çıkmış oldu.

- Reklam -

Şu anda dizi ve film bağlantılı görünmüyor. Her iki yapım aynı stüdyoya ait olsa bile, iki proje arasında ortak yaratıcı beyinler yok. Ayrıca iki uyarlama arasındaki herhangi bir bağlantıyı doğrulamak Paramount için daha büyük bir duyuru olurdu. Yeni dizi ister bir ön bölüm ister spin-off olsun, filmle bağlantılı bir Zindanlar ve Ejderhalar macerasının duyurulması, yeni bir evrenin başlangıcına da işaret etmiş olurdu.

Dungeons and Dragons Dizisi ve Filmi Bağlantılı mı?

Dungeons and Dragons dizisinden beklentileriniz neler? Sizce genel anlamda başarısız olan filmlerine göre ortaya daha iyi bir iş çıkarılabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Hadi bakalım. Güzel şeyler gelsin artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Teen Wolf 7. Sezon The Movie

Yeni “Teen Wolf” Filmi, Dizinin 7. Sezonu Yerine Geçecek

Şeyyad Hamza Yeni Eser

Türk Edebiyatının Anadolu Sahasındaki İlk Şairlerinden Şeyyad Hamza’nın Bilinmeyen Bir Eseri Bulundu