in

John Wick Yazarı, Dungeons & Dragons Dizisi Üzerinde Çalışıyor

Dungeons & Dragons dizisi geliyor. Yapımın senaryosu, John Wick senaristi Derek Kolstad’a emanet edilecek.

John Wick Yazarı Dungeons & Dragons Senaryosu
- Reklam -
- Reklam -

John Wick yazarı Derek Kolstad, popüler fantastik masaüstü oyunu Dungeons & Dragons evrenine dayanan bir dizi senaryosu kaleme alacak.

İlk defa 1974 yılında Gary Gygax ve Dave Arneson tarafından yayınlanan ve o zamandan bu yana milyonlarca oyuncusu bulunan Zindanlar ve Ejderhalar oyunu; 2019’dan 2020’ye %20’lik bir artışla satışlarında oldukça önemli bir ivme yakalamıştı. Stranger Things gibi popüler dizilerdeki tasvirler ve Critical Role gibi canlı yayın dizilerinin başarısı arasında, genel farkındalık ve klasik oyuna olan ilgi de artmıştı.

Hayranları arasında D&D olarak da bilinen Dungeons & Dragons, oldukça yapılandırılmış ancak yine de açık uçlu bir oyun. Oyuncuların çok çeşitli fantastik senaryoları canlandırmasına olanak tanır. Büyü, savaş ve sosyal etkileşimleri içeren oyunda oyuncuların hayal güçleri haricinde çok az sınırlama (veya tamamen sınırlama olmaksızın) ile bir dizi macera yaşanır. Her oyun, oyunu denetleyen ve oyunculara hikaye boyunca rehberlik eden Dungeon Master (Zindan Efendisi) tarafından yönetilir.

- Reklam -

Dungeons & Dragons Dizisi Dışında Film Projesi de Geliştiriliyor

Dungeons & Dragons dizisi

Daha önce film uyarlaması da duyurulan yapım için yeni bir haber daha geldi. The Hollywood Reporter, Hasbro’nun eğlence stüdyosu eOne’ın canlı aksiyon türünde bir Dungeons & Dragons dizisi geliştirdiğini duyurdu. Ayrıca dizinin sorumlu koltuğuna ve senaryo yazarlığına da John Wick yazarı Derek Kolstad’ın getirdiği bildirildi. Ancak haber henüz geldiği ve geliştirilme aşamasının çok erken bir safhasında olduğu için herhangi bir olay örgüsü veya maceranın nasıl ilerleyeceği konusunda bir bilgi verilmedi. Hazırlanan dizinin hangi kanalda yayınlanacağı da henüz belli olmadı.

Daha önceden belirttiğimiz gibi John Wick yazarı tarafından hazırlanan dizi Dungeons & Dragons dünyasına ait tek proje olmayacak. eOne ayrıca Chris Pine’ın başrol oynadığı ve 2022’de gösterime girmesi beklenen bir canlı aksiyon filmi de hazırlıyor. Televizyon dizisi ve filmin yanı sıra eOne’nın Zindanlar ve Ejderhalar’a dayalı farklı projeler de geliştirdiği biliniyor. Fakat henüz o içeriklerle ilgili şirket tarafından resmi bir duyuru yapılmadı.

- Reklam -

Oyun anlamında on yıllardır birçok oyuncu tarafından oynana ve popülerliğini yitirmeyen Dungeons & Dragons, aynı başarıyı ekranda gösterememişti. 2000’li yılların başında kötü karşılanan bir canlı aksiyon filmi üçlemesi ve 1980’lerde de bir animasyon dizisi vardı. Her iki proje de hayranlar tarafından olumsuz eleştiriler almıştı.

Yeni gelecek dizi ve film projesi konusunda sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

17 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bu vesileyle belki oyunun Türkçe klavuzları da çıkar. Oyuncu rehberleri, el kitapları, kuralları vs. dilimize kazandırılsa harika olurdu. Ne zaman düşünsem bizler için ıskalanmış bir eğlence olarak görürüm. Çalışmaya hep çalışmaya ve başka birçok şey yüzünden öyle çok sömürülüyoruz ki durup eğlenmeye halimiz kalmıyor. Böyle keyfi şeyleri düşünemeyecek bir hayatın içinde yaşıyoruz sanki. Kendimizi kaptıramıyoruz.

  2. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Maalesef öyle. Çok sevdiğim bir alıntı Sabahattin Ali’nin Değirmen isimli eserinden: "Yarın öldüğümüz zaman birisi size sorsa: “Dünyada neler gördünüz?” dese herhalde verecek cevap bulamayız. Koşmaktan görmeye vaktimiz olmuyor ki… "

    Benim de D&D’ye ilgim uzun süredir var. Hikaye anlatma sanatları işe tanışmamı sağlamıştır D&D.

    Eğer Türkçe’ye çevirilse oynayacak büyük bir kitle var.

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Kutu Oyunları bile gelmedi. Masa başında arkadaşlarla, kuzenlerle vs. kutu oyunu oynamanın keyfi bambaşka. Senelerdir kısır döngüdeki oyunlar allanıp pullanıp getiriliyor önümüze. En basitinden Harry Potter olanları bile gelmedi ülkeye. Bizim eğlenceden çok daha önemli işlerimiz var; köle gibi çalışmak, çalışırken yaşlanmak, yaşlanınca hastalanmak ve hastalanıp ölmek.

  4. Avatar for NamelessOne NamelessOne dedi ki:

    Bunu önlemek için çalışmalar yapan kişiler oluyor ben de bazılarını takip ediyorum ama maalesef insanlar sizin dediğiniz düşüncede olduğu yada buna zorlandığı için bu girişimler başarıya ulaşamıyor.

    En son belirttiğiniz kısır döngü ülkemiz insanlarına öyle bir yerleşmiş ki.

    Çok sevdiğim başka bir söz: “Eğer bir ülkede edebiyattan çok siyaset konuşuluyorsa o ülke üçüncü sınıf bir ülkedir.”

  5. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bazı insanlar D&D’nin türkçeye çevrilemeyeceğini iddia ediyor ki bana göre yanlış.
    Bu konuda kesin bilgim yok ama mesela elin fransızı bu oyunu fransızca, almanı almanca oynayabiliyorsa biz neden türkçe oynayamayalım? Efendim terimleri türkçe karşılayamazmışız. Bu haliyle daha iyi değil ki, yarı İngilizce yarı türkçe garip bir terminoloji var. Oyunu hiç bilmeyen biri gelip izlese ve İngilizce bilmiyor olsa hiçbir şey anlamayacak.
    Bunu da geçtim neden karşılayamayalım? Türkçe bu kadar atıl bir dil mi? Dil canlı ve geliştirilmeye açık bir varlıksa türkçeyi geliştirecek, bu oyun için gerekirse yeni terimler türetecek olanlar yine bizleriz.
    Neyse, gaza geldim. :joy:
    Sonuç olarak işini bilen bir grupla bence çok güzel bir çalışma ortaya konulur. Umarım bu gelecek projeler de buna vesile olur. Bir de fantastik film ve dizilere hasret kaldım açıkçası. Süper kahraman filmleri ve dizileri de güzel ama fantazya bambaşka.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

12 cevap daha var.

Börü 2039 Dizi Alper Çağlar

Alper Çağlar’dan Bilimkurgu Dizisi: BÖRÜ 2039

yaşamış en büyük dinozor

Arjantin’de Bulunan Fosil Yaşamış En Büyük Dinozora Ait Olabilir