in

Dünyalar Savaşı Dizisinden İlk Fragman Yayınlandı

H.G. Wells’in Dünyalar Savaşı (The War of the Worlds) adlı bilimkurgu romanı için hazırlanan BBC uyarlamasından ilk fragman geldi.

Dünyalar Savaşı
- Reklam -
- Reklam -

H.G. Wells’in en popüler bilimkurgu romanlarından birisi olan Dünyalar Savaşı (The War of the Worlds) dizi uyarlaması ufukta gözüktü. BBC tarafından televizyona uyarlanan yapımdan beklenen fragman geldi.

Bilimkurgunun önde gelen yazarlarından H.G. Wells tarafından kaleme alınan bu roman Marslı istilası altındaki Dünya’nın hayatta kalma hikâyesini konu alıyor. Wells’in daha önce 1953 yılında Byron Haskin, 2005’te ise Steven Spielberg tarafından sinemaya da uyarlanan kitabı, şimdi BBC dizisi oluyor.

1897 yılında yayımlanan kitap, 1938’de ünlü yönetmen Orson Welles tarafından radyoda için uyarlanan versiyonuyla halk arasında büyük panik yaratmıştı. İşte bu olaylı yapım bir kez daha farklı bir formatta karşımıza çıkıyor.

- Reklam -

Önümüzdeki günlerde BBC ekranlarında yer alması beklenen mini dizi 3 bölümden oluşuyor. Kanal nihayet yapımdan kısa da olsa bir fragman paylaşarak hayranların merakını bir nebze olsun giderdi.

YouTube video

Dizi, Spielberg Uyarlamasına Göre Aslına Sadık Olacak

Senaryosunu Jonathan Strange & Mr Norrell adlı fantastik dizi uyarlamasından da hatırlayacağımız Peter Harness’ın yazdığı yapımın orijinal metne sadık kalması bekleniyor. Steven Spielberg’ün 2005 tarihli filminin aksine, yeni dizi Kral Edward dönemi İngiltere’sinde geçecek.

Dizinin yönetmeni Craig Viveiros, Dünyalar Savaşı’nın birçok defa uyarlandığını ancak hep modern zamanda geçen Amerikan yapımlarıyla karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Anlayacağınız bu yapım, metnin aslındaki gibi Londra’da geçecek ilk uyarlama olacak.

- Reklam -

Başrollerini Rafe Spall (Black Mirror) ve Eleanor Tomlinson’ın (Poldark) paylaştığı yapımda Rupert Graves (Sherlock), Robert Carlyle (Trainspotting) ve Freya Allan gibi oyuncular da yer almakta.

Dünyalar Savaşı romanı dilimize en son İthaki Yayınları’nın Bilimkurgu Klasikleri serisi kapsamında kazandırıldı.


* Terminator: Dark Fate’e Retro Fragman Geldi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Diğer uyarlamaları izlemedim ama mini dizi güzel olacak gibi.

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Behh… Keşke farklı bir şey yapsalardı. Mesela bilinen bir formatla başlayıp -Dünyalar Savaşı gibi- Wells’in diğer kitaplarını da mini dizi haline getirselerdi daha hoş olurdu. Böylece Wells mini dizi külliyatı oluşurdu.

  3. Avatar for Emre Emre dedi ki:

    Beğenmedim. Aynı yapımın filmi mevcut ki o kadar iyi bir yapım da değildi. Belki film geçtiği dönem için izleyebilirim.

  4. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Güzel görünüyor diyebilirim. Eski tarihte geçiyor olması iyi olabilir. Ayrıca tripodlar şipilbörg’ ün tripodlarından daha güzel görünüyor. :smiley:

  5. Avatar for Orhan_Kolibandi Orhan_Kolibandi dedi ki:

    Ya da Wells Cinematic Universe yapabilirlerdi. Marslılardan kaçarken Görünmez adamın yardımıyla Dr Morue’nun adasına ulaşıp, Zaman Yolcusunun bin sene önce kazayla gelip öldüğü mezarı bulur, Marslılar öncesi zamana gidip dünyayı uyarabilirler.
    Gerçekten güzel senaryo çıkardı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy 3’ün Senaryosu Tamamlandı

J.J. Abrams star wars yorumu

Abrams, The Last Jedi’dan Memnun Değil