in

Oscarlı Aktör Eddie Redmayne, “The Day of the Jackal” Uyarlamasında Kiralık Katil Rolünde Olacak

Eddie Redmayne, “The Day of the Jackal” dizi uyarlamasının oyuncu kadrosuna katıldı. Yapım, Frederick Forsyth’ın romanından ekrana taşınacak.

Eddie Redmayne, The Day of the Jackal Kadrosunda
- Reklam -
- Reklam -

Eddie Redmayne’in yeni yapımı bir televizyon uyarlaması oldu. Oscarlı oyuncu The Day of the Jackal dizisine katıldı.

Frederick Forsyth’in 1971 yılında yayımlanan romanı, çok geçmeden sadece iki yıl sonrasında aynı adlı bir sinema filmine (Çakalın Günü) uyarlanmıştı. Şimdi aradan geçen 50 yılın ardından televizyon için yeni bir uyarlama geliyor.

The Hollywood Reporter’ın haberine göre Eddie Redmayne, The Day of the Jackal’ın Peacock ve Sky Studios tarafından hazırlanan ve yakında çıkacak olan televizyon uyarlamasında başrolde yer alacak. Özel katiller alemine geri dönmeye hazırlanan Redmayne ayrıca gerilim dizisinin sorumlu yapımcılığını üstlenecek.

- Reklam -

Dizinin olay örgüsü ayrıntıları henüz zayıf olsa da, 1960’larda Fransa Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle’ü ortadan kaldırmak için paramiliter bir grup tarafından tutulan profesyonel bir suikastçı Jackal (Redmayne) adlı karakterin yaşadığı maceraları takip edecek. Orijinal romandan farklı olarak hikâyenin merkezindeki bukalemun benzeri ’anti-kahraman’ın karakterine daha derinlemesine odaklanacak. Bu sırada kaynak materyale saygılı kalmaya özen göstererek, günümüzün hareketli jeopolitik ortamında geçen “yüksek gerilimli, sinematik ve dünya çapında kedi-fare kovalamacaları” temasını işleyecek.

Oscarlı Aktör Eddie Redmayne, "The Day of the Jackal" Uyarlamasında Kiralık Katil Rolünde Olacak

Dizinin yapımcıları yeni uyarlamayı “sevilen ve saygı duyulan roman ve filmin cesur ve modern bir yeniden tasavvuru” olarak tanıtıyor. Dizide başka hangi oyuncuların yer alacağı henüz açıklanmadı, ancak çekimlerin 2023’ün ilerleyen zamanlarında başlaması planlanıyor.

Eddie Redmayne, The Day of the Jackal Dizisinde Sorumlu Yapımcı da Olacak

The Day of the Jackal, ilk kez Kasım 2022’de Peacock’ta dizi siparişi aldı. Dizinin yönetmenliğini, sorumluluğunu ve senaryosunu İrlandalı yazar Ronan Bennett üstleniyor. Bennett, İngiliz polisiye dram dizisi Top Boy’un yaratıcısı olarak tanınıyor. Ayrıca birkaç Hollywood senaryosu üzerinde de çalıştı. Dizinin yönetmenliğini Game of Thrones ve Boardwalk Empire gibi yapımlarla tanınan Brian Kirk yapacak. Yürütücü yapımcılığını Universal’ın Carnival Films tarafı için Gareth Neame, Nigel Marchant, Sky için Sam Hoyle, Marianne Buckland ve Redmayne üstlenecek. Yapımcılar arasında Christopher Hall ve romanın yazarı Forsyth de yer alıyor.

- Reklam -

Kısa süre önce Jessica Chastain ile birlikte rol aldığı Apple TV+ suç drama filmi The Good Nurse’daki seri katil Charles Cullen rolüyle Altın Küre ve BAFTA adaylığı kazanan Eddie Redmayne böylece kariyerine yeni bir rol daha eklemiş olacak.

Oscarlı Aktör Eddie Redmayne, "The Day of the Jackal" Uyarlamasında Kiralık Katil Rolünde Olacak

1973 yapımı filmi izlemiş miydiniz ya da romanı okumuş muydunuz? Yıllar sonra yeni bir uyarlamanın gelecek olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Baba Yaga Hikâyesi Ballerina Filmi ile Aydınlatılacak John Wick

Yeni John Wick Filmi “Ballerina”, Baba Yaga’nın Köken Hikâyesine Işık Tutacak

Kopernik'ten Einstein'a: Uzay, Zaman ve Hareket - Hans Reichenbach | Haftanın Kitabı #262

Kopernik’ten Einstein’a: Uzay, Zaman ve Hareket – Hans Reichenbach | Haftanın Kitabı #262