in , ,

Eden’den Yeni Fragman: Netflix’in İlk Japon Yapımı Animesi Yaklaşıyor

Eden için yeni bir fragman daha yayınlandı. Netflix’in Japon yapımı ilk orijinal animesi, Fullmetal Alchemist yönetmeni ile geliyor.

Eden fragman netflix anime
- Reklam -
- Reklam -

Eden animesi için yeni bir fragman daha yayınlandı. Netflix’in Japon yapımı ilk orijinal animesi Fullmetal Alchemist ve Fullmetal Alchemist: Brotherhood serilerinin yönetmeni olan Yasuhiro Irie’nin önderliğinde geliyor ve günümüzden binlerce yıl sonrasını konu ediniyor.

Anime dizisi, insanlığın neredeyse unutulduğu bir zaman diliminde geçiyor. Görünürde yok olmuş gözüken insan ırkı, neredeyse hiç var olmamış efsanevi bir tür olarak görülüyor. Eden adlı şehirde sadece robotlar yaşamlarını sürdürüyor.

Bir gün iki tarım robotu bir insan çocuğunu bir konteynerde bulur ve kızı gizlice büyütmeye başlarlar. Bu durum dünyaları hakkında bildiklerini düşündükleri her şeyi sorgulamalarına neden olur.

- Reklam -

Geçen yılın ekim ayında yeni anime macerasıyla ilgili ilk tanıtım fragmanı yayınlanmıştı. Şimdi de yakında Netflix’te yerini alacak olan dizinin resmi fragmanı geldi. Hemen aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

Eden Resmi Fragmanı | Türkçe Altyazılı İZLE

YouTube video

Uzak bir gelecekte insanlık sona ermiş ve “EDEN” adında bir şehirde yalnızca robotlar yaşamaktadır. Bir gün küçük bir kız çocuğu olan Sara yaşam kapsülünden uyanır ve böylece robotlar, inandıkları her şeyi sorgulamaya başlarlar. İnsanoğlu onlar için artık sadece bir efsane değildir. İki robot E92 ve A37, çocuğu sahiplenirler ve onu Eden’ın dışındaki güvenli bir sığınakta büyütmeye başlarlar.

Sara kimdir? İnsanlar bu kadar uzun zamandır ortada yokken Sara nereden ve niçin ortaya çıkmıştır? Gerçeği öğrenmek için siz de bu yolculuğa katılın.

- Reklam -

Justin Leach tarafından yaratılan Eden’i, aynı zamanda Fullmetal Alchemist: Brotherhood’u da yöneten Yasuhiro Irie yönetiyor. Ayrıca animenin arkasında bulunan isimler arasında daha önce Star Wars: The Clone Wars, Adventure Time ve Ghost in the Shell gibi ünlü yapımlarda çalışan isimler de bulunuyor.

Macerayı hayata geçirmek için işbirliği yapan stüdyolar, Japonya ve Tayvan merkezli iki yeni stüdyo olan Qubic Pictures ve CGCG Studio’dur. Eden her iki stüdyonun da ilk prodüksiyonu olma özelliğini taşıyor. Diğer yetenekler arasında Cowboy Bebop’ta çalışan karakter tasarımcısı Toshihiro Kawamoto ve Made in Abyss müzikleri üzerinde çalışan besteci Kevin Penkin yer alıyor.

Toplamda 4 bölümden oluşacak Eden, 27 Mayıs 2021 tarihinde Netflix’teki yerini alacak.

Yayınlanan yeni fragmanı sizler nasıl buldunuz? Netflix’in ilk Japon yapımı orijinal animesinden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bir bilgilendirme yanlışı olmuş. Eden ilk Japon yapımı Netflix Original Anime değil.

  2. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Netfilix’te nasıl ilk japon yapımı olabilir ki :slight_smile:

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Bunlar halihazırda farklı stüdyolarda ve Japon kanallarında yayınlanan animelerin toplu listesi. Örneğin şu an Nanatsu no Taizai: Fundo no Shinpan (Seven Deadly Sins: Dragon’s Judgement) animesi TV Tokyo’da gösterimde ve son olarak 18 bölümü yayınlandı. Netflix daha sonra tüm bölümler yayınlanınca yayın hakkını satın alıp kendi dizisiymiş gibi gösterecek. Eden ise doğrudan Netflix için hazırlanan ve Japon stüdyoları çıkışlı, yönetmen koltuğunda daha önce önemli animelerde çalışmış Japon birinin bulunduğu bir iş olarak geliyor.

    İlk tanıtım fragmanı açıklamasında da Netflix şunları söylüyor:

    Netflix’in ilk Japon yapımı Orijinal Animesi olan Eden, yönetmen Yasuhiro Irie (Fullmetal Alchemist) ve konsept tasarımcısı Toshihiro Kawamoto’nun (Cowboy Bebop) imzasını taşıyor.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    AICO Incarnation da, B The Beginning de, 7 Seeds de, Kengan Ashura da, Baki’nin reboot serisi de, Cagaster of an Insect Cage de, Knights of the Zodiac: Saint Seiya da, Ultraman de, Devilman Crybaby de, Pacific Rim Black de, Saiki Kusuo no Psi-nan Reawakening de, The Way of Househusband da, Ghost in the Shell SAC 2045 de, High Rise Invasion da Japon stüdyolarında yapılmış olan, seri oldukları halde direkt Netflix’e çıkmış işler. Daha ilk teaser’inde bile Netflix’deki ilk yayın tarihi verilen işler bunlar. Ayrıca “Netflix filanca açıklamasında şunun ilk olduğunu söyledi” diyerek gelmeyin, ben de size şunu gösteririm.

    Spriggan

    Durum için şöyle bir açıklama yapılabilir: 2018 ortası gibi Netflix toplu bir Original Netflix Anime yayın listesi çıkartmıştı, Eden bu listedeydi fakat o listede olup da şimdiye kadar yayınlanmayan tek seriydi. Muhtemelen “Netflix’in ilk Original Anime’si” olarak planlandı ama yeni bitti.

  5. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Netflix gerek yabancı gerek Türkçe kaynaklarında özellikle bu ifadeye yer veriyor. Kaynak olarak kullandığımız sayfalarda da bu durum belirtiliyor. Bahsettiğiniz hiçbir anime için böyle bir tabir kullanmadı.

    Şurada neden “ilk orijinal anime” ifadesi kullanıldığına dair bir makale var, ben de size bunu önermiş olayım:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Exxen Ücretsiz İzleme Kampanyası

Exxen, Bayram Boyunca Ücretsiz Olacak: İşte Göz Atabileceğiniz Yapımlar

Kültür ve Emperyalizm - Edward W. Said

Kültür ve Emperyalizm: Edward W. Said’in Disiplinlerarası Ünlü Çalışması Yeniden Raflarda