in

“Ejderha Mızrağı” Dizisi için Çalışmalar Başladı

Ejderha Mızrağı dizi olmaya hazırlanıyor. Joe Manganiello, D&D’nin Dragonlance romanlarından yola çıkan bir live-action uyarlama için çalıştıklarını doğruladı.

Ejderha Mızrağı Dizi Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Ejderha Mızrağı dizi hayalleri gerçeğe bir adım daha yaklaşıyor. Dünyaca ünlü rol yapma sistemi Dungeons & Dragons çatısı altında oluşturulan Dragonlance evreni adaptasyon trenine binmek üzere.

İlk defa 1984 yılında yayınlanan, hem masaüstü rol yapma hem de fantastik edebiyat dünyasında önemli markalardan birisi olan Ejderha Mızrağı; hayranlarının merakla beklediği diziye kavuşuyor olabilir.

Margaret Weis, Laura Hickman ve Tracy Hickman tarafından tasarlanan ve yüzü aşkın kitapta onlarca yazara ev sahipliği yapan Dragonlance evreni; fantazi edebiyatının sembol serileri arasında yer alıyor.

- Reklam -

Yurt dışında geçen haftalarda vizyona giren Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves filminin ardından D&D sistemine dayanan yeni bir uyarlamadan ilk detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Ejderha Mızrağı Dizi Dragonlance

Live-action formatında olacağı belirtilen dizi uyarlamasının başrolünde aktör ve D&D hayranı Joe Manganiello’nun yer alması bekleniyor. Manganiello daha önce True Blood, Zack Snyder’s Justice League ve Magic Mike XXL gibi yapımlarda rol almış; aktörlüğünün yanında çeşitli projelerde yapımcı ve yönetmen olarak da görev almış bir isim.

Ejderha Mızrağı Dizi Uyarlaması Yolda

Dungeons & Dragons’ın 50. yılı için hazırlanan belgeselin yönetmenliğini Kyle Newman ile birlikte paylaşan Joe Manganiello, yeni paylaştığı bir güncellemede Wizards of the Coast ile çok sevdiği Dragonlance romanlarının live-action televizyon uyarlaması için çalıştığını doğruladı.

Dragonlance Ejderha Mizragi Dizi

- Reklam -

Wizards of the Coast daha önce bir dizi projesinin varlığını doğrulamış ancak pek fazla detay vermemişti. Bu dizi uyarlamasının pilot bölümü Red Notice’in yönetmeni Rawson Marshall Thurber tarafından yazılıp yönetilecekti. Projenin yapımcılığı ise Paramount Pictures ve eOne’a emanet dilmişti. Her iki yapımcı da Dungeons & Dragons: Honor Between Thieves filminde de çalışmıştı. Bu da D&D yapımındaki karakterlerin dizide de yer alabileceğine dair çeşitli tartışmalara sebep olmuştu.

Manganiello ve Thurber’in projelerinin aynı dizi üzerinde mi çalıştıkları yoksa iki farklı uyarlamanın mı söz konusu olduğu ise şu an için bilinmiyor.

2008 yılında Ejderha Mızrağı: Güz Alacakaranlığın Ejderhaları romanı Will Meugniot yönetmenliğinde animasyon filmine uyarlanmış ancak yapım olumlu eleştiriler almayı başaramamıştı.

Dragonlance kitapları hakkında hazırladığımız Okuma Rehberi yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

Ejderha Mızrağı dizi uyarlaması sizleri heyecanlandırmayı başardı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla TV içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Gelu Gelu dedi ki:

    Durun, 1 Nisan’a daha 3 gün var :confused:

  2. Avatar for Everfever Everfever dedi ki:

    Yoksa Joe Manganello Caramon’u mu oynayacak?

  3. Avatar for Burak_Emiralp Burak_Emiralp dedi ki:

    Belki bu şekilde henüz dilimize çevrilmemiş kitaplar basılır ?

  4. Avatar for Re_lar_Kvothe Re_lar_Kvothe dedi ki:

    Modası geçmiş hikayelere sahip olduğu için bir ton değişime maruz kalacaktır, nihayetinde önümüze ucube bir dizi daha koyarlar. :smiley:

  5. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Keyifle izlenecek düzgün bir şey çıksın yeter ki. Ejderha Mızrağı’ kitaplarını keyifle okumuştum, devam kitapları gelirse de alır aynı keyifle okurum. Güzel bir dizi projesine de hayır demem doğrusu ama tabii son dönemde herkes dizilerle mesaj verme derdinde. Umarım bundan uzak bir şey izleme şansı buluruz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Asteroid City Fragmanı Wes Anderson

Wes Anderson Filmi “Asteroid City”den İlk Fragman Yayınlandı

The White Lotus 3. Sezon Tayland

Emmy Ödüllü “The White Lotus” Dizisinin 3. Sezonu Tayland’da Geçecek