in

Elon Musk’tan Yüzüklerin Efendisi Dizisine Sert Yorum: “Tolkien Mezarında Ters Döndü”

Elon Musk, Amazon Prime’da yayınlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power hakkında sert eleştirilerde bulundu.

elon musk yuzuklerin efendisi the rings of power yorum
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power hakkında konuştu. Ünlü iş insanı, Amazon Prime uyarlamasına adeta ateş püskürdü.

Tesla, SpaceX, Starlink ve Neuralink gibi dev şirketlerin ve projelerin başındaki isim olan Elon Musk; popüler kültüre dair yorumlarıyla sık sık gündeme geliyor. 2010 yılında Jon Favreau’nun Iron Man 2 filminde “kendisi olarak” da boy gösteren Musk, sinema ve televizyon sektörünü de yakından takip ediyor.

2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesine eklenen The Rings of Power dizisi hakkındaki yorumlarını da esirgemeyen Musk, yapıma dair sert ifadeler kullandı.

- Reklam -

Elon Musk, Yüzüklerin Efendisi Dizisindeki Erkeklerin Konumundan Memnun Değil

Ünlü iş insanı, diziye dair Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Tolkien mezarında ters döndü. Şimdiye kadar dizide yer alan her erkek karakter ya korkak, ya bir pislik ya da her ikisi birden. Yalnızca Galadriel cesur, zeki ve kibar.”

Musk ayrıca, diziye gelen olumlu yorumların bot hesaplar tarafından yapıldığını da vurguladı.

elon musk yüzüklerin efendisi

Amazon Prime’ın 5 yıllık bekleyişin ardından izleyicilerle buluşturduğu, bütçesi 1 milyar doları aşan Orta Dünya uyarlaması projesi; izleyicileri ikiye bölmeyi başarmıştı. Kimi hayranlar Amazon’un çeşitlilik politikalarını, Tolkien anlatılarıyla ters düşen bölümleri ve senaryo zayıflıklarını eleştirirken kimileri de yapımın tamamen yeni bir iş olduğunu ve şans verilmesi gerektiğini düşündü.

Amazon Yorum Sistemini Askıya Almak Zorunda Kalmıştı

Öte yandan diziye öfkelerini inceleme puanları üzerinden gösteren geniş kitleler de bulundu. Amazon, platformundaki yorum sekmesini trol eleştirileri ayıklamak için 3 günlüğüne askıya almak durumunda kaldı.

- Reklam -

Birçok eleştirmen diziye dair olumlu yorumlar yaparken hayranların IMDb ve Rotten Tomatoes gibi mecralarda yapıma verdikleri puanlar farklı oldu.

elon musk yüzüklerin efendisi the rings of power eleştiri

Rekabet Sürüyor

Jeff Bezos, uzay yarışında Blue Origin şirketiyle Elon Musk’ın SpaceX’ine rakip konumunda. Bununla birlikte iki arasındaki rekabet ve görüş ayrılıkları birçok farklı konuda kendisini gösteriyor. Bezos, yapımın prömiyerinde Yüzüklerin Efendisi dizisinden memnun kaldığını ifade etmişti.

The Rings of Power 3. bölüm 9 Eylül 2022 tarihinde yayınlanacak.

Siz Musk’ın yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Bravo, gerçekleri söylemiş. Eleştirilerinin tamamına katılıyorum. Dizinin ilk iki bölümü çok kötü. Buna bakarak devam bölümlerinin de benzer derecede kötü olacağını düşünüyorum.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bir milyar dolarlık bütçeyle yoklukta izlenecek bir dizi çıkarmışlar sonuçta ortaya, doğru söze ne denir? Yüzüklerin Efendisi evreni hakkında çok şey bilmem ama dizi ortalama, yoklukta izlenebilecek bir şey dediğim gibi, daha fazlası değil.

  3. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    İş adamları da siyasetçiler gibi ilkokul seviyesinde rekabet ve söylemlerde bulunuyorlar artık. Twitter alım polemiğinden ve Depp davasından sonra şunu duyunca “eyh artık bir sus be adam” dedim. Okuduğunu bile sanmıyorum, sırf rakibi Bezos’a -sözümona- laf sokmaca. Tabii gençleri yanına alıp coin vurgunlarında parsayı genişletme hedefi de vardır mutlaka.

  4. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Konu goruntulenmedi haliyle okumadim. Ote yandan kendisinin soylemleri artik pek sasirtmiyor. Daha iyisini sen finanse et, sen cek abi. En azindan Old Guard, Venom turevi filmlerde bile villain stereotipi olarak dalga gecilecek seviyeden cik en azindan derler adama. Gerci “aci esigi bana gore günde 12 saat calismadan sonra basliyor, mesailer buna gore ayarlanmali” diyen, tek kelimelik tweet’lerle ergen eglendiren bir adam sozkonusu, kendisini zerre ciddiye alamam, kusura bakmayin.

  5. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Doğru söze ne denir?Dizi demeye bin şahit isteyen Tolkien evreniyle ilgisi olmayan bir garabet.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ayrılık

Dune’un Yapımcısı Legendary Entertainment, Warner Bros. Discovery ile Yollarını Ayırabilir

Ölümsüz Denizanalarının Sırrı Çözüldü

Ölümsüz Denizanalarının Sırrı Çözüldü: Bilim İnsanları, Yaşlanmayı Durdurup Süreci Tersine Çevirmeyi Hedefliyor