in

Elric Destanı Televizyon Dizisi Oluyor

Michael Moorcock’ın ünlü karanlık fantastik serisi Elric Destanı, televizyon dizisi olma yolunda ilerliyor.

elric
- Reklam -
- Reklam -

Karanlık fantastiğin ilk ve en meşhur örneklerinden Elric Destanı, uzun bir aranın ardından yeniden dizi haberleriyle karşımızda. Çok uzun bir süredir sinema veya televizyona uyarlanacağı söylenen ancak bir türlü istediği çıkışı gerçekleştiremeyen serinin hakları New Republic Pictures tarafından satın alındı.

Deadline’daki habere göre dizinin başına Glen Mazzara (The Walking Dead, The Shield) ve Vaun Wilmott (Prison Break, Star Trek: Discovery) ikilisi getirildi. Yapımcılar dizinin başarılı olması sayesinde yazarın diğer kahramanlarını da ekranlara taşımayı ve sonrasında Çoklu Evren kavramıyla yepyeni yapımlar sunmayı amaçlıyor.

New Republic Pictures’ın prodüktörü Bradley J. Fischer dizi projesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Glen, Vaun, Brian ve ben Michael Moorcock gibi ustaların ikonik eserleriyle büyüdük. Elric Destanı fantastik-korku türünün en ilham verici çalışmalarından biridir. Mike ve Linda Moorcock, Elric kadar zengin ve kapsamlı bir evreni ekranlara taşıma görevini bize verdiği için kendimizi ayrıcalıklı hissediyoruz. Ayrıca nesillerdir bu edebiyat şaheserlerini ekranlarda görmek için bekleyen hayranları memnun edebilmeyi umuyoruz.”
elric

- Reklam -

Dizinin Yayın Tarihi Henüz Bilinmiyor

1972 tarihli Melnibonéli Elric ile başlayan seri toplamda 11 kitaptan ve pek çok kısa hikâyeden oluşuyor. Karanlık fantastiğin ilk örneklerinden biri olan eser klasik kahramanlık destanları yerine kanın, ihanetin ve gri karakterlerin cirit attığı bir seri olmasıyla dikkat çekiyor. Michael Moorcock’a dünya çapında bir ün kazandıran seri aynı zamanda bugün pek çok yapımda karşımıza çıkan “çoklu evren” teriminin de çıkış noktasıdır.

Moorcock’un bu şaheseri ilk olarak seneler önce Altıkırkbeş Yayınları tarafından, pek de tutarlı olmayan bir çeviriyle dilimize kazandırılmıştı. Aynı şekilde yazarın Hawkmoon adlı karekterinin maceralarını da okuma fırsatımız olmuştu. Baskısı tükenen seri yıllar sonra İthaki Yayınları tarafından, altı ciltlik Elric külliyatıyla yeni bizlerle buluşmuştu.

- Reklam -

Şimdilik dizinin hangi tarihte yayınlanacağıyla ilgili bir bilgi yok. Ancak Game of Thrones’un bitişinin ardından oluşan boşluğu doldurmak için daha nice fantastik eser diziye uyarlanacak anlaşılan… Takipteyiz.


* Dosya: Elric Destanı ve Fantazyaya Etkileri

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

12 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for GkiraraJ GkiraraJ dedi ki:

    Diziler de ithakiye yarıyor he. :roll_eyes:

  2. Avatar for Ozgur Ozgur dedi ki:

    Çıkarsalar yarayacak da :sweat_smile:

  3. Avatar for Ufuk Ufuk dedi ki:

    Şimdiye kadar olmamış olması ilginç zaten. İçindeki hikayeler hep uyarlamalık, pek çok malzeme var dizi için, umarım güzel olur.

  4. Avatar for Doranthir Doranthir dedi ki:

    Ve gündemde olmamasına rağmen bir anda Elric - Ruh Hırsızı kitabı yeni baskı yapar. :upside_down_face: TV dizisiyle hiçbir alakası yok tabii. :slight_smile:

  5. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Anti-kahramanların ve hatta kötülerin bile popüler olduğu dönemdeyiz. Elric’in karakteri ve yaşadığı kader mahkumu trajediyle, seyircide hem sempati hem de kuşku yaratarak ilgi toplamaya yatkın. Elric maceraları da hayatta kalmak ile arzulananı veya doğru olanı yapma arasındaki bocalamalarla dolu; biraz çetrefilleşen, beklenmedik trajedilerle etkileyen, minik ters köşelerle şaşırtan bir senaryoya çok uygun. Eh, dünyası, büyünün işleyiş mantı, evren yapısı derken ne yaptığını bilen ellerde çok güzel bir iş ortaya çıkabilir.

    Yapımcı Bradley J. Fischer, ana akımdan giden işlere de imza atmış ana akımın dışına çıkarken popüler olmaya da gayret göstermiş işlere de; bu tam beklediği türden hem tutku hem ticari başarı projesi olabilir. Glen Mazzara, dizinin karakter kısmın, dramatik yapısını vs. halleder. Vaun Wilmott, dünya yapısı ve fantastik kısmını.

    Daha kağıt üstündeki diziye karşı hevesim arttı :sweat_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

7 cevap daha var.

Hızlı ve Öfkeli

Hızlı ve Öfkeli Dünyası Animasyon Dizisiyle Genişliyor

Half-Life: Alyx

Yeni Half-Life Oyunu Alyx Doğrulandı!