in

Emerald City Dizisi ile İlgili Gelişmeler Heyecan Yaratıyor

Emerald City dizisi geliyor. Karanlık bir Oz Büyücüsü uyarlaması olan yapım NBC ekranlarında izleyici ile buluşacak.

Emerald City Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Oz Büyücüsü’nün karanlık bir uyarlaması olan NBC dizisi Emerald City (Zümrüt Şehir) ile ilgili haberler, sonbaharın gelişini sabırsızlıkla beklememiz için havaların serinlemesi dışında bir sebep daha sunuyor.

Geçen sene nisan ayında yaptığımız haberde Emerald City‘yle ilgili bilgileri sizlere duyurmuş ve dizinin konusundan bahsetmiştik. L. Frank Baum‘ın 14 kitaplık Oz öykülerinden uyarlanan projede hangi karakterin nasıl yansıtılacağını anlatmış olsak da, o zamanlar başka detaylar belli değildi. Şimdi öğrendiğimiz yeni bilgiler ise diziyi iyice heyecanla beklememize sebep oluyor.

Öncelikle, diziyi Tarsem Singh‘in yöneteceğini söyleyelim. Yönettiği her yapımda ilginç işlere imza atmayı bilen ve müthiş planlar ve görseller kullanan Tarsem’in dikkat çeken ilk işi, R.E.M. grubunun Losing My Religion adlı meşhur şarkısının klibi olmuştu. Daha sonra çektiği filmlerden en başarılısı olan The Fall hak ettiği ilgiyi hiçbir zaman görememiş olsa da, gerek anlatıcılığı, gerek görsel kullanımları, gerek yeşil perde kullanmayıp gösterdiği tüm mekanları yerinde filme almış olmasıyla epey ilgi çekmişti. Dolayısıyla, Tarsem’in Oz dünyasını ekranlarımıza aktarırken de harika bir iş çıkaracağını bekleyebiliriz.

- Reklam -

Karanlık Oz Büyücüsü Uyarlaması Emerald City Dizisi için Senarist de Belli Oldu

Bir diğer güzel haber de, dizinin önümüzdeki sonbaharda gösterilecek bölümlerinin senaryosunu kaleme alan isim: Kelly Sue DeConnick. Kendisi ülkemizde pek tanınır olmasa da, önceki işleriyle büyük takdir toplamış ve sevilen bir yazar. İyi bir çizgi roman senaristi olan DeConnick, Bitch Planet ve Pretty Deadly isimli çizgi roman serilerinin hem eş-yaratıcısı, hem de yazarı. Bunların dışında ise, 2012 yılında tekrar başlayan Captain Marvel serilerinin de yazarlağını üstlenmişti. Bunlar dışında pek çok çizgi romanda daha imzası olan yazarın, Oz Büyücüsüne güzel ve karanlık bir tat katacağına şüphemiz yok.

Emerald City Dizisi

Senaryoda katkısı bulunan bir diğer isim ise, Dracula dizisinin yapımcılığını üstlenen ve pek çok dizide senarist olarak rol almış olan David Schulner olacak.

- Reklam -

Ayrıca dizide, alışılagelmişin dışında karanlık bir Dorothy rolünde izleyeceğimiz oyuncu ise, True Detective’in ikinci sezonunda Emily rolüyle seyrettiğimiz Adria Arjona olacak.

Özellikle yönetmen ve senarist seçimiyle bizi heyecanlandıran dizi, bu yılın eylül ayından itibaren NBC ekranlarında yayınlanması bekleniyor.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Roland Emmerich, Stargate Film

Roland Emmerich, “Stargate”te Başa Dönmeyi Düşünüyor

samurai jack

Samurai Jack’in Dönüşü “Karanlık” Olacak!