in

Suç ve Gizem Draması “Endeavour” 9. Sezon ile Ekrana Veda Ediyor

Endeavour 9. Sezon ile final yapmaya hazırlanıyor. Inspector Morse spin-off’u uzun yolculuğunu noktalıyor.

Endeavour 9. sezon final
- Reklam -
- Reklam -

Endeavour 9. Sezon ile final yapacak. Inspector Morse dizisinin spin-off’u olarak yayına başlayan suç draması ekranlara veda ediyor.

ITV, 10 yıllık Endeavour macerasında sona gelindiğini açıkladı. Inspector Morse serisinin devamı niteliğindeki yapım İngiltere’de geniş kitlelerce takip ediliyordu.

Kararın yapımcı Mammoth Screen, yazar Russell Lewis ve serinin başrolleri Shaun Evans ve Roger Allam ile ortaklaşa alındığı bildirildi.

- Reklam -

İngiltere’nin Oxford kentinde çekimlerine başlanan Endeavour dizisinin son sezonu toplamda üç bölümden oluşacak. Seri hayranlarına veda etmeye hazırlanırken izleyicilerin birçok farklı sürprizle karşılaşacağı da söylenenler arasında. Dizinin yapımcısı Damien Timmer, yapımcılar adına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Endeavour hepimizin yıllar boyunca sevgiyle ortaya koyduğu bir eser oldu. Bununla birlikte hepimiz Russell Lewis’i Endevour’da Morse karakterini toplamda 72 saat gibi bir süre boyunca ekranlara taşıdığı için saygıyla selamlıyoruz.

“Russell seriyi ne zaman bitireceğini biliyordu ve bu acı gün neredeyse kapıda. Shaun, Roger’a ve Endeavour ailesinin kamera önünde ve arkasındaki her bir ferdine, İngiltere ve dünyanın her köşesindeki hayranlara teşekkürlerimizi iletiyoruz.

“Russell’ın son üç bölüm için birçok sürprizi var. Tanıdık bazı yüzler geri dönecek ve Endeavour ve Tuesday son elvedalarını söylemeden önce yeni zorlukların üstesinden gelmesi gerekecek!”

endeavour 9 sezon final

Diğer taraftan dizinin resmi Twitter hesabı ise son sezonu yeni bir poster tasarımı ile hayranlarına duyurdu:

- Reklam -

“10 muhteşem yıl sonra (Mammoth Screen), (Russell Lewis) (Shaun Evans), ve (Roger Allam) ortaklaşa bir kararla Endeavour dizisini bitirmeye karar verdi. Halihazırda Oxford’da çekimlerine devam edilen 9. sezon, yapımın son sezonu olacak.

“Endeavour ailesine, hayranlarına ITV ve Masterpiece/PBS’e teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

Inspector Morse Evreni Endeavour 9. Sezon ile Son Bulacak

Colin Dexter’ın kitaplarından esinlenerek uyarlanan İngiliz suç ve drama dizisi Inspector Morse ilk defa 1987 yılında izleyicilerinin karşısına çıkmıştı. John Thaw tarafından canlandırılan Dedektif Morse ve Kevin Whately’nin ekranlara taşıdığı yardımcısı yüzbaşı Sargeant Lewis şehrin dört bir yanındaki cinayetleri araştırıyordu. 2000 yılında sona eren Inspector Morse serisi daha sonra Lewis isimli spin-off dizisi ile evreni genişletmeye devam etmişti. Kevin Whately’nin, Sargeant Lewis karakterini canlandırmayı sürdürmüş ancak 9. sezon ile birlikte oyuncular emekli olunca spin-off yapım sona ermişti.

Bununla birlikte yazar Colin Dexter’ın yazar kadrosunda yer aldığı Endeavour dizisi de 9. sezonu ile ekranlara veda ediyor.

Siz Inspector Morse serisini takip ediyor muydunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Radio Times

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sahafkolik Sahafkolik dedi ki:

    Sanıyorum 5. sezon bitiminden beridir altyazı sitelerinde çevirisi yapılmıyor. Ben de o 4 sezondur biriktiriyorum çevirili izlerim diye.

  2. Avatar for kara kara dedi ki:

    Inspector Morse a veda zamanı gelmiş demek.
    Zeka dolu hikayeleri, dönemini iyi yansıtan izlerken heyecanlandığım nadir yapımlardan.Olayların yavaş ilerlemesi Türk seyirciyi pek çekmedi sanırım .Bitmesine üzüldüğüm tabi ki bi Arka Sokaklar olmadığı için 628 bölüm sürmesini de ummadığım bir dizi.Bu arada bazı sezon 4 bölüm felan sanırım .Shaun Evans bu dizide çok başarılı bence onu da ayrıca belirtmek lazım.

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Diziyi Türkçe çevirili veya Türkçe alt yazılı nereden izleyebiliriz acaba?

  4. Avatar for Matelot Matelot dedi ki:

    7. ve 8. sezon diğer sezonlara göre sönüktü. Karakter gelişimi açısından hoşuma gitse de sonuçta polisiye özelinde düşünürsem, böyle oyunculuğa bu senaryo yavan kaldı. İngiliz izleyiciye göre şekillenmişte olabilir. @kara Shaun Evans’ı en son Vigil’de izlemiştim en son. Oyunculuğu ile göz doldurdu. Dizi biraz propagandavari gelebilir ama hoşuna gidebilir. Almanlar hariç askeri yapımlarda her millet propaganda yaptığından ve düşman gördüklerini kötülediğinden anlaşılabilir durum. Misal Das Boot lakin 1981 yapımı olanı. @Blackheart Dizibox sitesinden izlemiştim ben.

  5. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Teşekkür ederim, mutlaka bakacağım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Winnie the Pooh: Blood and Honey ilk bakış

Winnie the Pooh Artık Kamu Malı: İlk Uyarlama Korku Odaklı “Blood and Honey” Filmi Oldu

Uyurgezerler Üçlemesi - Hermann Broch

20. Yüzyılın Önemli Yapıtlarından Herman Broch’un “Uyurgezerler”i Üç Cilt Hâlinde Türkçede