in

Scrubs ve Californication Gibi Kült Dizilerin Yapımcısı, 18 Cinsel Saldırı Suçlamasıyla Karşı Karşıya

Eric Weinberg için 18 farklı suçlamayla dava açıldı. Scrubs ve Californication’ın yapımcısının genç kadınları istismar ettiği öne sürüldü.

Eric Weinberg, Cinsel Saldırı Suçlamalarıyla Karşı Karşıya
- Reklam -
- Reklam -

Eric Weinberg hakkında tecavüz, cinsel saldırı ve hürriyetten alıkoyma dahil toplam 18 suçtan dava açıldı. Scrubs, Californication ve Anger Management gibi popüler dizilerin yapımcılığını üstlenen Weinberg, şimdilik kefalet ödeyerek serbest bırakıldı.

61 yaşındaki yapımcı, ilk olarak geçen temmuz ayında Los Angeles’taki evinde tutuklandı ve 3.2 milyon dolarlık (yaklaşık 60 milyon TL) kefaletle serbest bırakıldı. Ancak geçen salı günü tekrar tutuklandı ve bu sefer 5 milyon dolarlık (yaklaşık 92 milyon TL) kefaletle serbest kaldı.

Los Angeles bölge savcısı George Gascón, kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında, “Genç kadınları fotoğraf çekimleri sonrası cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen davalının, kadınları cezbetmek için Hollywood kimliğini kullandı,” dedi.

- Reklam -

“Güç ve etki, bazılarını diğerlerini incitmek için bozabilir ve bu da çoğu zaman mağdur olanlar için ömür boyu travmaya yol açar.”

Eric Weinberg taciz iddiaları

Eric Weinberg aleyhindeki 18 farklı suçlama, polisin 2014 ve 2019 yılları arasında gerçekleştiğini iddia ettiği bir dizi cinsel saldırıyla ilgili. Savcılar, Weinberg’ün daha fazla suçla suçlamayla temmuz ayında tutuklandığı haberinin ilk ortaya çıkmasından bu yana “düzinelerce” kadının şikayetçi olmak için kendilerine başvurduğunu açıkladı. Üstelik tüm bu cinsel saldırıların sayısı 2012’ye kadar uzanıyor.

Eric Weinberg Hakkındaki Cinsel Saldırı Suçlamaları Sonrası Gözaltına Alındı

Polisin iddianamesinde Weinberg’ün 20’li ve 30’lu yaşlarındaki kadınları “marketlerde, kafelerde ve diğer halka açık yerlerde” kenara çekip onları bir fotoğraf çekimine katılmaya ikna etmeye çalıştığı yazıyor. İddiaya göre Weinberg, kendisinin ünlü bir yapımcı olduğunu duyan ve bu nedenle fotoğraf çekimini kabul eden kadınları evine çağırıyor ve düzinelerce fotoğraf çekiminden sonra cinsel istismar ve saldırıda bulunuyor.

- Reklam -

Suçlamalarda yer alan ifadeler ise şöyle: 6 defa güç kullanarak cinsel ilişkiye zorlama, 4 defa sözlü taciz, 3 defa zorla tecavüz, 2 defa kısıtlama yoluyla cinsel saldırı, 1 defa bedensel zarara yol açabilecek güç kullanarak saldırı ve yaralama, 1 defa güç kullanarak cinsel ilişkiye girme girişimi ve 1 defa şiddet yoluyla zorla hapsetme.

Eric Weinberg Scrubs ve Californication

Son tutuklamanın ardından yapımcının kefaletsiz salıverilmek istendiği ancak bir yargıcın talebi reddettiği belirtildi. Weinberg’ün bir sonraki duruşması 25 Ekim’de görülecek.

Eric Weinberg hakkında ortaya atılan cinsel saldırı iddiaları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni The Crow Filmi Çekimleri tamamlandı

Bill Skarsgård’lı Yeni “The Crow” Filminde Çekim Aşaması Tamamlandı

Dune: The Sisterhood Başrolleri Belli Oldu

Dune Filminin Öncesini Anlatacak “Dune: The Sisterhood” Dizisinin Başrolleri Ortaya Çıktı