in

Euphoria 2. Sezon İzlenme Rakamlarında İlk Sezonu İkiye Katladı

Euphoria 2. Sezon izlenme rakamları ile rekor kırıyor. HBO’nun Zendaya’lı drama dizisi, kısa sürede ilk sezon istatistiklerini ikiye katlamayı başardı.

Euphoria 2. Sezon izlenme rakamları
- Reklam -
- Reklam -

Euphoria 2. sezon yayına başladı. HBO’nun Sam Levinson imzalı drama dizisi, ilk bölümlerinin izlenme rakamları ile rekora koşuyor. Yapım şimdiden ilk sezonun istatistiklerini ikiye katlamış durumda.

Başrollerinde Zendaya ve Hunter Schafer’ın yer aldığı Euphoria dizisi ilk olarak 2019 yılında izleyicilerin karşısına çıktı. Bir grup lise öğrencisinin uyuşturucu, cinsellik ve şiddetle dolu acımasız yaşamlarını konu alan yapım kısa sürede dikkat çekici bir kitleye ulaşmayı başardı.

8 bölümlük ilk sezonun ardından yaşanan Koronavirüs pandemisi, yeni sezonu bir hayli aksattı. Dizi ekibi de bu boşluğu Trouble Don’t Last Always ve Fuck Anyone Who’s Not a Sea Blob adlı iki özel bölümle değerlendirdi.

- Reklam -

Nihayetinde 9 Ocak 2022’de 2. sezon yayına başladı. Arada geçen bu süreçte özellikle Zendaya’nın giderek daha popüler bir aktris halini alması diziye de yeni izleyiciler kazandırmayı bildi. Genç yıldız ilk sezonun ardından Spider-Man: Far from Home, Malcolm and Marie, Dune ve Spider-Man: No Way Home gibi konuşulan yapımlarda rol aldı.

Euphoria 2. Sezon ile Dizi Ciddi Bir Popülerliğe Ulaştı

Dizinin 2. sezonu ilk üç bölümde, HBO ve HBO Max üzerinden 13,1 milyon izleyiciyi bünyesine çekmeyi başardı. 2019’daki ilk sezonda bölümler ortalama 6,6 milyon izleyiciye ulaşıyordu. Yüzde 100 oranını bulan seyirci artışı yapımın dikkat çekici geri dönüşünü ortaya koydu. İlk sezon yayınlandığı tarihlerde HBO Max’in yayında olmamasının da bu süreci etkilediği düşünülüyor. O sırada kanalın HBO Now ve HBO Go gibi alternatif mecraları bulunuyordu.

Dizinin yeni sezonunun ilk bölümlerine izlenme oranları artmayı sürdürdü. Tek düşüş 4. bölüm prömiyeri sırasında yaşandı. Buna sebep olarak ise pazar gecesi Fox’ta yayınlanan NFC NFC Championship maçı gösterildi.

Euphoria 2. sezon izlenme

Öte yandan Lana del Rey’in yeni parçasının da ilk defa Euphoria ile görücüye çıkmasının da yapımın izlenme oranlarına olumlu etki ettiği düşünülüyor.

- Reklam -

Toplamda 8. bölüm sürecek Euphoria 2. sezon; aşk, kayıplar ve bağımlılığın baskılarını dengelerken bir umut bulması gereken Rue (Zendaya) karakterinin East Highland kasabasındaki hikâyesine odaklanıyor.

Emmy ödüllü Zendaya ile beraber dizinin yeni sezonunda şu oyuncular yer alıyor: Hunter Schafer, Nika King, Eric Dane, Angus Cloud, Jacob Elordi, Algee Smith, Sydney Sweeney, Alexa Demie, Barbie Ferreira, Maude Apatow, Javon Walton, Dominic Fike, Storm Reid ve Austin Abrams.

Dizinin 2. sezonu 27 Şubat 2022’de yayınlanacak 8. bölüm ile noktalanacak.

Euphoria 2. Sezon 5. Bölüm Fragmanı | İZLE

YouTube video

Dizi hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Texas Chainsaw Massacre fragmanı netflix

Korku Klasiği Teksas Katliamı’nın Devam Filminden Fragman Yayınlandı

yeni joker filmi 2

Joker 2’de İmzalar Atıldı: Çekimler 2023 Yılında Başlıyor