in

HBO’nun Emmy Ödüllü Uyarlaması “Euphoria”, Şimdi de Alman Televizyonlarına Adapte Ediliyor

Euphoria dizisi şimdi de Alman uyarlamasına kavuşuyor. İsrail çıkışlı proje, HBO adaptasyonuyla adını tüm dünyaya duyurmuştu.

Euphoria Alman Uyarlaması
- Reklam -
- Reklam -

Euphoria Alman uyarlaması yola çıktı. Zeitsprung Pictures, son olarak HBO tarafından ekrana taşınan yapımı adapte etmeye hazırlanıyor.

İlk olarak 2012 yılında Ron Leshem ve Daphna Levin tarafından İsrail kanallarında yayına başlayan Euphoria, yolculuğuna 2019’da Zendaya’lı HBO uyarlamasıyla devam etmişti.

Şimdi ise Zeitsprung Pictures, dizinin dağıtım ve yayını yapan ADD Content’tan satın alarak Almanya için adaptasyon hazırlıklarına başladı.

- Reklam -

Euphoria yayın hayatına başladığından bu yana izleyiciler tarafından oldukça büyük bir ilgiyle karşılandı. Yapım, bir grup lise öğrencisinin uyuşturucu, cinsellik ve sosyal medya travmaları arasında geçen arkadaşlık ve çalkantılı aşk hikâyelerini konu alıyor. Tedy Productions tarafından ekrana aktarılan ilk formatı, HOT adlı yayıncı firma tarafından İsrail televizyonlarında yayınlanmıştı.

Euphoria Alman Uyarlaması Geliyor

Daha sonrasında Zenaya, Jacob Elordi ve Sydney Sweeney’in yer aldığı Amerikan uyarlaması dünya çapında başarıya ulaşmış ver HBO tarafından 3. sezona onay verilmişti.

Euphoria Alman Uyarlaması, Evrensel Problemleri Ekrana Taşımaya Devam Edecek

Dizinin Alman uyarlaması ise şimdiden merak uyandırıyor. Yeni projede, Druck dizisinin yazarları arasında yer alan Jonas Lindt ve Paulina Lorenz de yer alacak. Uyarlamayı Almanya’ya taşıyacak Zeitsprung Pictures CEO’su Michael Souvignier ve yapımcı Lennart Pohlig ortak açıklamalarında şunları söyledi:

“Euphoria en büyük ve dünya genelinde tanınan isimlerden birisi. Bizler de bu gençlik dizisinin Alman versiyonunu inanılmaz yazarlar olan Jonas Lindt ve Paulina Lorenz ile uyarlamaktan dolayı mutluyuz. Z jenerasyonunun kişilik, zihinsel hastalıklar, bağımlılık ve cinsellik noktasında karşılaştığı evrensel problemlerle birlikte toplumun kendilerinden sürekli beklediği başarı kriterlerini doldurmalarını bu sefer de bir grup Alman gencinin gözünden izleyeceğiz.”

Dizi, Game of Thrones’un Ardından HBO’nun En Çok İzlenen Yapımı Olmuştu

HBO tarafından izleyicilerle buluşturulan Euphoria 2. sezonunun son bulmasıyla birlikte kanalın son 18 yılda bir sezon için ortaya çıkarılan istatistiklerde Game of Thrones sonrasında ikinci sıraya yerleşmişti. Kanal, dizinin bu başarısından sonra 3. sezon onayını da çok geçmeden vermişti.

- Reklam -

Euphoria 2. sezon izlenme

ADD Content kurucusu Hadas Mozes Lichtenstein ise HBO’nun bu başarısına vurgu yaparak uyarlama hakkında şunları söyledi:

“Euphoria dizisinin -genç neslin sorunlarına bu kadar isabetli parmak basmasıyla- İsrail pazarı dışında büyük başarılar getireceğini ilk andan itibaren öngörmüştük. Bu hikâye ise daha sonrasında HBO’nun sert ve dikkat çekici uyarlaması ile daha da geniş kitlelere yayıldı. Acımasız ve endişe verici olsa da dizinin teması dünya genelinde birçok ülkede izleyici buldu. Alman uyarlamasının genç izleyicilere nasıl farklı bakış açıları sunacağını merakla bekliyoruz.”

HBO cephesinde son olarak dizinin sevilen oyuncularından Barbie Ferreira’nın kadrodan ayrılmıştı.

Bununla birlikte Euphoria dizisi 3. sezon bölümleri için henüz bir çıkış tarihi açıklanmış değil. Yapımın 2022’nin sonlarında ya da 2023’ün başında izleyicilerle buluşması bekleniyor.

Siz Alman uyarlamasına dair ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kutlu Kan - Harun Çimen | Yazarının Kaleminden

Kutlu Kan – Harun Çimen | “Bazen Ne Yapmamamız Gerektiğini Bilmek de Yol Göstericidir”

Hegel'in Ders Notları

Alman Filozof Hegel’in 4.000 Sayfalık Ders Notları Bulundu: Kitap Olarak Derlenecek