in

Exxen: Acun Ilıcalı’nın Yeni Dijital Yayın Platformu Açılıyor

Exxen duyuruldu! Acun Ilıcalı’nın yeni dijital yayın platformu çok yakında hizmet vermeye başlayacak. Medya devi, şimdi de internet dünyası için geliyor.

Exxen - Acun Ilıcalı Dijital Yayın Platformu
- Reklam -
- Reklam -

Acun Ilıcalı, Netflix Türkiye’ye rakip olacak yerli dijital platform için kolları sıvadı. Geçen ağustos ayında, Ilıcalı’nın çevrimiçi yayın mecrası için ilk hazırlıklara başladığını duyurmuştuk. Şimdi bu platformun Exxen adı taşıyacağı ve çok yakında hizmete başlayacağı ortaya çıktı.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformları rüzgârı, Amazon Prime, Disney+ Hulu, Peacock, Apple Tv+ ve HBO Max gibi sayısız şirketin girişimi ile dev bir fırtınaya dönüşmüştü. Dizi ve film izleme kültürümüzü belki de kalıcı olarak değiştiren bu çevrimiçi yayın mecraları, bilhassa Koronavirüs salgını sonrası kendilerini iyice yukarı taşımayı başardı. Platformlar yeni yatırımlarla hızla yoluna devam ederken salgın sürecinde de kapanan sinema salonlarına alternatif olmayı başardı.

TV8 ve TV8,5 kanallarının sahibi olan Acun Ilıcalı, dijital yayıncılık dünyasının bir parçası olmak için adımları atıyor. Exxen isimli platform yakında yayına başlayacak.

- Reklam -

Yıllar boyunca Survivor, Fear Factor, Acun Firarda, Devler Ligi ve Var mısın, Yok musun? gibi sayısız formatla televizyon ekranlarının vazgeçilmez ismi olan Ilıcalı; geçen aylarda da Exatlon Challenge adı yarışmayla Netflix’te de boy gösterme fırsatı bulmuştu.

Deneyimli medya ismi, Netflix sonrası kendi yayın platformu için düğmeye bastı.

Acun Ilıcalı İmzalı Exxen’de Neler Yayınlanacak?

Ilıcalı, platformun yakında yayına başlayacağını Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile duyurdu. “Yeni dijital platformumuz EXXEN’de yakında beraberiz.” cümlesini kullanan medya patronu, kanalın logosunu da paylaşmış oldu.

Acun Ilıcalı ismini genellikle yarışma programlarıyla birlikte duyduk. Exxen’de de bu ağırlıkta bir çizgi olacağını tahmin etmek güç değil. Ilıcalı, Az Önce Konuştum adlı programda Candaş Tolga Işık’a iddialı açıklamalarda bulundu:
“Çok iddialı bir platformla geliyoruz. Televizyonculukta hayallerimizi gerçekleştirecek noktada değiliz. Dijital dediğin zaman bambaşka bir dünya… Benim hayalini kurduğum bir projem var, bir sürpriz programı. Onu yapacağım. Kendime bir ekip kuruyorum bu program için. Çok iddialı bir model programı yapacağız. Türkiye’nin en iyi modellerini seçeceğiz. Onun dışında belgesellerimiz var. Çok önemli birimlerden çok önemli destek alacağımızı düşünüyorum.”
Haber Global’den Samet Cambaz ise Cem Yılmaz, Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç gibi isimlerin Exxen için orijinal filmlere imza atacağını belirtiyor.

Acun Ilıcalı Netflix Rakip Yayın Platformu

Bununla birlikte Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. filminde karşımıza çıkan ve yine Cem Yılmaz tarafından canlandırılan ikonik karakter Erşan Kuneri’nin kendine has dizisi için platform aradığı biliniyor. Bu noktada Exxen’in, Cem Yılmaz’ın 8 bölümlük mini dizisi için de bir alternatif olabileceği düşünülüyor.

Peki siz Exxen hakkında ne düşünüyorsunuz? Acun Ilıcalı imzalı bir dijital yayın servisi sizleri heyecanlandırıyor mu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Artı: Amazon Türkiye’nin İlk Dizisi Yapay Zekâ Tarafından Yönetilecek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yavanna yavanna dedi ki:

    IQ düşüren programlardan sonra IQ düşüren dizilere de imza atacak demek. Geçmişler olsun hepimize.
    Acun Firarda’yı yıllarca izledim, televizyoncu olarak severdim kendisini ama rekabet programlarında kendine kuklalar, soytarılar edinip varlığını devam ettirmesini çok itici buluyorum.

  2. Avatar for gozubocek gozubocek dedi ki:

    Eser Yenenler, İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç gibi isimler Exxen için orijinal filmlere imza atacakmış :joy:

  3. Avatar for Agent7 Agent7 dedi ki:

    Exatlon’u izleme gafletine düştüm bir kere. O ne berbat bir programdır. Survivor çakması bir şey. Youtube ve Twitch’te yayın yapan güzel güzel kadınlar alınmış, televizyonda yayınlanmayacak kadar cesur giyiniyorlar ve rezalet oyunculuklarla oynuyorlar. Bir anda durduk yere krize girenler vs. Zaten sosyal medya fenomenlerinden bir şey olduğuna henüz şahit olamadım.

  4. Avatar for Alladierre Alladierre dedi ki:

    Bu arada Cem Yılmaz da Erşan Kuneri dizisi için başka bir platformla anlaştığını söyledi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kara Dul Marvel

Black Widow Vizyon Tarihi Ertelendi: Disney+ Seçeneği Masada Değil

Dublörün Dilemması Dizi - Murat Menteş

Dublörün Dilemması Dizi Oluyor: Murat Menteş Romanı Uluslararası Yapımla Ekranlara Geliyor