in

Ezel Akay: “Televizyon 5 Sene İçinde Tarih Olacak”

Ezel Akay geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte, ülkemizdeki televizyon yapımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ezel akay
- Reklam -
- Reklam -

Neredesin Firuze?, Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? ve 7 Kocalı Hürmüz gibi filmlerin yönetmeni, yapımcı ve senarist Ezel Akay geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

İstinye Üniversitesi’ndeki ‘Mentorun CEO Olsun’ adlı etkinlikte öğrencilerle buluşma fırsatı yakalayan ünlü yönetmen, genel izleyicinin televizyon izleme alışkanlıkları hakkında konuştu.

Belki de birçoğumuzun farkında olduğu, Netflix, Amazon Prime gibi platformlarla da fikrimizin iyice pekiştiği durum Ezel Akay tarafından yinelendi. Televizyonun 5 yıl içinde tarih olacağını belirten yönetmen, insanların 24 saat boyunca aynı kanalı izleme alışkanlıklarının kalmadığını da savundu.

- Reklam -

Malumun ilanı olacak şekilde, Türk dizilerinin genellikle fazla uzun sürdüğünü ifade eden Akay, bunun sebebini ekonomik temellere dayandırdı. Reklam gelirlerinin düşüklüğü ve çekim şartlarının ağır olmasının bölümlerin sürelerini uzattığını; dizi bütçelerinin ancak böyle karşılanabildiğini açıkladı.

Televizyon kanallarının bir alternatif bulmak zorunda olduklarının altını çizen Akay, diğer ihtimalde uzun süreli dizilerin devam edeceğini ve bunun da insanların televizyon izleme alışkanlıklarını tamamen sonlandıracağını anlattı. İnternet sayesinde istedikleri içeriğe anında ulaşan kitlenin, televizyon bağımlılığını yitirdiğini de sözlerine ekledi.

- Reklam -

Bölüm uzunluğunun 2 saati aşan dizileri izleyen bir kitle olduğunu kabul eden Akay, tüm bunların sektörün yeni formatlar denemesi ve onlara yönelmesine engel olmadığını da ifade etti.

Biz zaten yerli diziler hakkında uzun süredir böyle düşünüyorduk. Bunun sektörün içinden, sevilen ve sayılan bir isimden duymak güzel oldu.

haluk bilginer sahsiyet
Haluk Bilginer – Şahsiyet

Siz ne dersiniz? Sizce Türk televizyonları yeni formatlarla ilgiyi yeniden yakalayabilecek mi? Yoksa bu mücadeleyi vermek için çok mu geç kaldı?

Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Sputnik


* Netflix Türkiye, Ay Yapım’dan Pelin Diştaş’ı Kadrosuna Kattı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Olsun sıkıntı yok, biz de monitör olarak kullanırız

    İmza: Başlığı okuyup içerikten bihaber yorumlayan sosyal medya kullanıcısı

  2. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Bizim evde hiçbir TV kanalı açılmaz. Uydu alıcıyı da eşimle sırf annelerimiz geldiğinde izledikleri dizileri takip edebilmeleri için taktırdık. TV başına ayırdığımız vakti genellikle Netflix ile geçiriyoruz. Yalnız kaldığımda da ben PS4 açıyorum. Yine de tipik Türk aile yapısına baktığımızda tv kanallarının kolay kolay tarih olmayacağını söyleyebilirim. Bence 5 sene çok çok iyimser bir süreç.
    Bir an gözümde Netflix için çevrilmiş evlendirme programı canlandı :grin::grin::grin:

  3. Avatar for Buyici Buyici dedi ki:

    Copy-paste yapıyorum yazdiklarini. 5 aydır ps4ü açmıyorum sanki gözümde miladını doldurdu gibi.

  4. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Ben geceleri yorgunluktan kafa boşaltmak için açıyorum. Ama normalde de daha ömrünü tükettiğini düşünmüyorum. RDR 2, MK11 vs vs daha oynanabilecek bir sürü yapım var.

  5. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Bizim evde 2 çocuk dışında televizyon izleyen yok zaten; onlar da günde bir, bir buçuk saat civarı çocuk programı izliyorlar. Bizim aile için pek de sıkıntı yok yani…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

girdap ust

Dönüş Üçlemesi “Girdap” İle Sona Eriyor

9 postmodern oyku ust

9 Postmodernist Öykü Tanıdık İsimlerle Geliyor!