in ,

Fallout Dizisi Sorumlu İsimlerini Buldu: İlk Bölüm Jonathan Nolan’a Emanet

Fallout dizisi Captain Marvel ve The Office senaristlerine emanet edildi. Dizinin ilk bölüm yönetmenliği ise Jonathan Nolan üstlenecek.

Fallout Dizisi Jonathan Nolan
- Reklam -
- Reklam -

Fallout dizisi sorumlu isimleri ve ilk bölümün yönetmeni belli oldu. Captain Marvel ile tanınan Geneva Robertson-Dworet ile The Office’ten Graham Wagner’ın dizinin başına geçtiği Amazon Prime Video dizisinin ilk bölümü ise ünlü yönetmen Jonathan Nolan’a emanet edildi.

İlk defa 1997 yılında başlayan ve 1950’lerin savaş sonrası Amerika’sından ilham alan retro bir geleceğe sahip kıyamet sonrası ortamda geçen popüler bir video oyun serisi gerek eleştirisel gerek finansal açıdan son derece başarılı oldu. Benzersiz dünya inşası, destekleyici karakter kadrosu ve eğlenceli etkileşimli oynanışıyla Fallout, yıllar içinde tutkulu ve sadık bir hayran kitlesi kazandı.

Fallout için 2000’lerin başından beri bir ekran uyarlaması konuşuluyordu. Ancak bu planlar her zaman sözde kaldı. 2020 yılında Amazon Stüdyoları, Fallout’un diziye dönüştürülmesi için haklarını satın aldı ve ilk duyuruyı da 2 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirdi. Stüdyo aynı zamanda duyuru esnasında kamera arkasında Westworld yaratıcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy’u dizinin baş yapımcıları olarak yer alacağını da duyurdu. Ancak ilk duyuru yapıldıktan sonra uzun bir süre boyunca yapımın ilerleyişi ile ilgili herhangi bir detay açıklanmadı. Son olarak Bethesda Game Studios’un baş yapımcısı Todd Howard’ın dizinin Kasım 2021 itibarıyla hâlâ geliştirme aşamasında olduğunu söylemişti. Ancak neyse ki sonunda heyecan verici birkaç gelişme duyuruldu.

- Reklam -

Fallout Dizisi 1. Bölüm Yönetmen Koltuğunda Jonathan Nolan Oturacak

Fallout Dizi Jonathan Nolan

Variety’nin haberine göre Jonathan Nolan, sadece dizinin baş yapımcısı olmakla kalmayacak, aynı zamanda pilot bölümünü de yönetecek. Dizinin başında yer alacak ortak sorumlu isimler de Nolan’ın yönetmenliği ile aynı zamanda belli oldu. Captain Marvel’dan Geneva Robertson-Dworet ve The Office dizisinden Graham Wagner, Fallout macerasının başındaki sorum isimler olarak açıklandılar. Oyuncu seçimlerinin kısa süre içerisinde başlayacağı da duyuruldu. Yani bu planlama ile çekimlerin de bu yıl bitmeden başlayacağı ön görülüyor.

Bir başka ünlü oyun serisi Mass Effect’in de dizi uyarlaması ile uğraşan Amazon Stüdyoları belli ki oyun sektörünün önemli yapımlarını tekeline almak istiyor. Mass Effect’in başrolünde Henry Cavill’in oynama ihtimali düşünüldüğünde Fallout’ta da hangi oyuncuların yer alabileceği merakla bekleniyor.

- Reklam -

Diğer dijital yayın servisleri de bu sırada boş durmuyor. Bu yıl içerisinde Paramount+’ta başlayacak olan Halo dizisi merakla bekleniyor. HBO, The Last of Us’a dayanan bir dizi üzerinde uğraşıyor. Netflix ise canlı aksiyon bir Pokèmon dizisi geliştiriyor. Hangi şirketin bu yapımları hakkıyla ekrana taşıyacağını ise zaman gösterecek.

Fallout dizisinden sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çatlaklar - Göktuğ Canbaba | Yazarının Kaleminden

Çatlaklar – Göktuğ Canbaba | “Tekinsize ve Tuhafa Kapımı Açmış Bekliyordum”

The Wonderful Story of Henry Sugar Filmi wes anderson

Wes Anderson’dan Roald Dahl Uyarlaması Geliyor: Başrolde Benedict Cumberbatch Var