in ,

Fallout Dizi Oluyor: Westworld Yapımcıları Amazon ile Anlaştı

Fallout dizi oluyor! Bethesda’nın popüler oyun serisi Amazon Prime ekranlarına geliyor. Yapımcı koltuğu ise Westworld’ün arkasındaki ekibe emanet!

Fallout dizisi Amazon
- Reklam -
- Reklam -

Amazon Studios ve Kilter Films’in, dünyaca ünlü rol yapma oyunu Fallout dünyasında geçen bir dizi projesini hayata geçirmekte oldukları açıklandı. Fallout’un lisans haklarını Amazon Studios’a verdiklerini duyuran Bethesda, Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un Kilter Films şirketinin mükemmel hikâye anlatımı yeteneğinin kendilerini çok etkilediğini belirtti.

Bu önemli gelişme ilk olarak #PleaseStandBy #KilterFilms ve @AmazonsStudios etiketlerine sahip bir Twitter paylaşımı ile duyuruldu. Bu gönderinin ardından projede yer alan firmalar kendi Twitter hesaplarından açıklamayı geçmeye başladılar.

Jonathan Nolan
Jonathan Nolan

İşte kısa bir video ile duyurulan “Lütfen beklemede kalın,” paylaşımı:

- Reklam -

Fallout Dizisi Westworld’ün Başarılı Yapımcılarına Emanet Edilecek

İlk olarak 1997 yılında piyasaya sürülen ve son olarak 2018 yılında yayınlanan Fallout 78 ile yoluna devam eden Fallout oyun serisi, post-apokaliptik ve distopik olarak tanımlanabilecek bir gelecekte, açık dünya temelli yapısı ve oyuncuları seçim yapmaya zorlayan mekanikleri ile ses getirmeyi başaran bir yapım. Fallout oyunları rekor satışlar gerçekleştirdi ve Yılın Oyunu ödülü de dahil olmak üzere yüzlerce ödül aldı. Şimdilerde mobil oyunu Fallout Shelter ile gündemde olan oyun, 170 milyondan fazla kez indirildi.

2010 yılında kurulan Amazon Studios dikkat çekici dizi ve film projeleri ile sektörde önce firmalardan biri konumuna yükseldi. Zaman Çarkı ve Yüzüklerin Efendisi gibi prestijli projeler üzerine çalışmalarını sürdüren firma Fallout’un haklarını alarak yelpazesini genişletmeyi sürdürmek istediğini kanıtlamış oldu.

- Reklam -

Son olarak HBO’da yayınlanmakta olan Westworld ile büyük bir hayran kitlesi edinen yapımcılar Jonathan Nolan ve Lisa Joy, Kilter Films olarak projedeki yerlerini alacaklar.

Fallout dizisi Amazon

Amazon Studios, Kilter Films, Bethesda Game Studios ve Bethesda Softworks firmalarının yer alacağı dizide, Kilter Films’ten Jonathan Nolan, Lisa Joy ve Athena Wickham; Bethesda Games Studios’tan Todd Howard ve Bethesda Softworks’ten James Altman yapımcı koltuğunda oturacaklar.

Peki dizi için herhangi bir çıkış tarihi verildi mi? Ne yazık ki sadece duyurunun gerçekleştiği yapım için henüz bir yayın tarihi bulunmuyor.

Fallout’un dizi olarak ekranlara geleceği haberini sizler nasıl karşıladınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* The Last of Us Dizisi Pilot Bölümü Chernobyl Yönetmenine Emanet

Kaynak: Bethesda

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Vector Vector dedi ki:

    Get out of here, stalker :point_right:.

    S.T.A.L.K.E.R’dan resim görünce onun dizisi çıkacak sandım, bir an heyecanlandıktan sonra Fallout olduğunu gördüm :sweat_smile:.

    Fallout 4’ün hikayesi New Vegas kadar cezbetmedi beni, onun dışında hikaye yazımına güldüğüm bir iki yer de oldu (“You wouldn’t understand”). Dizi hakkında çekimserim bu yüzden.

    Haber için teşekkürler.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Fallout 4 oyununda denemediğim mod - oynamadığım resmi olmayan mod DLC kalmadı gibi Yeni hikayeler için uzun zamandır diziyi bekliyorum ama bir gelişme olmadı galiba.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Mandalorian 2. sezon çıkış tarihi

The Mandalorian Kitap Oluyor: Yeni Maceralara Hazır Olun!

Pablo Picasso Sevgilisi Portre Açık Artırma

Pablo Picasso’nun Gizli Sevgilisi ve İlham Perisini Çizdiği Portre Satışa Çıkıyor