in ,

Amazon’un “Fallout” Dizisi, Oyunlardaki Hikâyeyi Takip Etmeyecek

Fallout dizisi oyunlarda anlatılan hikâyeyi takip etmeyecek. Amazon Prime Video yapımı, aynı evrende yeni bir maceraya imza atacak.

Fallout Dizisi Amazon Oyunlardan Farklı
- Reklam -

Fallout dizisi izleyicilere oyunlardakinden farklı bir hikâye anlatacak. Amazon Prime Video imzalı adaptasyona dair yeni bilgiler Bethesda yönetmeni Todd Howard’dan geldi.

Amazon Prime Video’nun ekrana hazırladığı Fallout dizisinden yeni detaylar belli olmaya başladı. Todd Howard katıldığı podcast programında dizi uyarlamasının oyunlarla aynı olayları anlatmayacağını söyledi.

Fallout dizisinin yayınlanacağı duyurulduğundan bu yana serinin hayranları meraklı bir bekleyiş içine girmişti. Distopik oyun serisini nasıl yorumlayacağı internette büyük tartışmalara yol açmıştı. Birçok izleyici oyun hikâyesinin HBO’nun yapımcılığını üstlendiği The Last of Us dizisi gibi olabildiğince aslında sadık bir şekilde ekrana uyarlanacağını düşünüyordu. Ancak Howard durumun bu şekilde olmadığını, dizinin “aynı evrende geçen farklı olayları” ekrana taşıyacağını söyledi. Ünlü oyun şirketinin başındaki isim, Lex Fridmann’ın podcast progrmaında şunları söyledi:

- Reklam -

“İnsanlar (serinin) bir filmini yapmak istediklerinde Fallout 3 ya da Fallout 4’un hikâyesini anlatmak istedi. Ama bu sefer bizler, ‘Hadi Fallout evreninde geçen bir şey yapalım,’ diye düşündük. Bu oyunda geçenleri yeniden anlatmak değil. Evren bir harita gibi. Bizler de kurduğumuz bu evren içinde geçen ve kuralların dışına çıkmayan bir öykü anlayacağız.”

Fallout Dizisi Hakkında Bilgiler Kısıtlı

Howard’ın sözleri uzun zamandır beklenen seri için şimdiye kadar yapılan en büyük açıklama oldu. Daha öncesinde Amazon, Fallout’un 25. yıldönümü sebebiyle bir duyuru paylaşımı yapmıştı. Vault 33’ün gözüktüğü paylaşım hayranları heyecanlandırsa da dev şirket daha sonrasında diziye dair bir paylaşım yapmadı.

Vault 33 Fallout Dizisi Amazon

Dizinin yapımcı kadrosu ise HBO’nun sevilen dizisi Westworld’ü ekrana taşıyan Jonathan Nolan ve Lisa Joy imzasını taşıyor. Dizinin ilk bölümünün yapımcılığını Captain Marvel filmi ile tanınan Genava Robertson-Dworet ile The Office’ten Graham Wagner’ın yaptığı açıklanmıştı. Bununla birlikte dizinin oyuncu kadrosunda yer aldığı söylenen isimler arasında Yellowjackets dizisi ile ismini duyuran Ella Purnell, Twin Peaks yıldızlarından Kyle MacLachlan ve Justified dizisinde yer alan Walton Goggins’in olduğu biliniyor.

- Reklam -

Dizinin çıkış tarihi için henüz net bir bilgi verilmedi. Yapımın en iyi ihtimalle gelecek yılın sonlarında, büyük olasılıkla da 2024’te yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Fallout Dizisi Amazon Oyun Fark

Siz Amazon’un yeni uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

8 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for erce erce dedi ki:

    Amazon Prime imzalıysa Fallout değildir o!

  2. Avatar for driveinthenails driveinthenails dedi ki:

    Fallout kitlesi: ‘‘Dizinizi takip etmeyeceğiz.’’

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Ben her zaman uyarlamalarda o evrenin temel kurallarını değiştirmeden yeni hikayeler anlatılmasından tarafım.

  4. Avatar for erce erce dedi ki:

    Aslında bunu yapmak bu seri de kolay. Fallot , DND gibi oyun çıkışlı bir set. FRP Oyun tabanlı bir çıkışa sahip olduğu için de Tolkien yada başka şeyler gibi metinsel kısım yok. Temel dünya kuralları ve dünyanın nasıl bu hale geldiğine ilişkin bilgiler var. Oyunlar bunun üstüne kurgulandı. Bunun üstüne senaryo çok rahat oluşur. Ana karakter siyahi olabilir.

    Ama ben bunları tanıyorsam kesin siyahi pipboy karakteri yaparak başlarlar.

  5. Avatar for alper alper dedi ki:

    Geçenlerde 2001 yapımı bir Carmen uyarlamasına denk geldim. Hip Hop müzikali gibi bir şey olmuıştu. Çingenelerin yerini siyahiler almıştı. Beyonce Carmen’i canlanıyordu.

    Ve şimdi belki tarihi doğru hatırlamayabilirim. Derya Bengi yazmıştı. 1940’lar ya da 50’ler olması lazım yine Amerikan yapımı bir Carmen müzikal - film uyarlamasında Carmen ve karakterlerin büyük kısmı siyahilermiş.

    Politik ve bir takım sosyal - siyasi - ekonomik nedenlerle dönemin ruhuna uygundur yapılabilir. Benim düşüncem ise bir kez de şöyle bir yorum ile izleyin demek yerine yeni hikayeleri yeni karakterler ile anlatmaları daha iyi olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

3 cevap daha var.

Marvel Faz 5 ve 6 Kalite Odaklı Olacak

Son Dönemlerde Eleştirilen Marvel, Faz 5 ve 6’da Film Sayısını Düşürerek Yeniden Kaliteye Odaklanacak

Mickey 17 Vizyon Tarihi - Tanıtım

Robert Pattinson’lı Bilimkurgu Filmi “Mickey 17”in Vizyon Tarihi Belli Oldu: İşte İlk Görüntüler